I al regnvejret er der brug for lidt lyspunkter. Bollerne her er nemme og får den der helt rigtige bløde konsistens, som chokoladeboller skal have. Da boller kun på hvede, ofte bliver smagsløse, er her tilsat speltmel, som står godt sammen med den mørke chokolade.
Chokoladeboller med strejf af god samvittighed
12 stk
-
50 g gær
-
100 g smør
-
2 dl skummetmælk
-
2 spsk sukker
-
1 tsk kardemomme
-
2 æg
-
150 g mørk chokolade 65%, hakket i store stykker
-
100 g groft speltmel
-
Hvedemel
Smørren smeltes og mælken lunes med. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, kardemomme og æg og rør det hele godt sammen. Tilsæt speltmelet og dernæst den hakkede chokolade. Hvedemelet æltes i lidt efter lidt, til dejen er smidig.
Hæver tildækket i ca. 45 min til dobbelt størrelse. Form 12 boller, sørg for at chokolade ikke kun ender i bunden af bollen. Dæk dem til og efterhæv i ca. 45 min.
Bollerne pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i ca 15-17 min.
Afkøles, da chokoladen er brændende varm og blød.
Sine
Hej hvor mange gram mel bruger man ca- ?
Loui
Hej Sine
Det er meget forskellige - se evt. svar under min FAQ :)