Bollerne her er helt igennem grove, men da de er lavet på gryn og det hvide hvedemel er konsistens blød og luftig. Jeg lader dem flyde ud under hævningen, så de er nemmere som madpakkeboller. Top dem op lige inden de sættes i ovnen hvis du vil have dem højere. Bollerne holder sig saftige i flere dage.
Fladpandede rugboller
16 stk (Store)
-
10 g gær
-
7 dl koldt vand
-
1 tsk groft salt
-
1 spsk honning
-
1 spsk olie
-
4-5 dl ruggryn
-
Hvid hvedemel
Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt ruggrynene og lad det trække 5 min. Tilsæt salt, honning og olie og dernæst hvid hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal røres godt, indtil den har en tyk konsistens, så skeen kan stå af sig selv. Kom film over og kom dejen i køleskabet natten over. Dejen tages ud og bollerne kommes på bageplade ved hjælp af 2 skeer. Lad bollerne hæve ved stuetemperatur i 3 timer. De skal ikke tildækkes.
Varm ovnen til 225 grader og bag bollerne i ca. 20 min.
Alexander
Hvor meget mel ?
Louiogbearnaisen
Hej Alexander,
Tak for dit spørgsmål.
Det er lidt svært at sige, hvor meget hvid hvedemel der skal i, men kom melet i lidt efter lidt indtil den har en tyk konsistens. Husk at dejen skal røres godt.
Skulle du have flere spørgsmål er du velkommen til at skrive igen.
Hav en skøn dag.
Mette
Hej Loise
Er det hvid hvede, du mener?
Mvh. Mette
Loui&bearnaisen
Hej Mette
Ja, det er det ;)