• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Rugboller

    Af Louise | 4 Comments

     

    Bollerne her er helt igennem grove, men da de er lavet på gryn og det hvide hvedemel er konsistens blød og luftig. Jeg lader dem flyde ud under hævningen, så de er nemmere som madpakkeboller. Top dem op lige inden de sættes i ovnen hvis du vil have dem højere. Bollerne holder sig saftige i flere dage.
    Fladpandede rugboller
    16 stk (Store)
    • 10 g gær
    • 7 dl koldt vand
    • 1 tsk groft salt
    • 1 spsk honning
    • 1 spsk olie
    • 4-5 dl ruggryn
    • Hvid hvedemel
    Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt ruggrynene og lad det trække 5 min. Tilsæt salt, honning og olie og dernæst hvid hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal røres godt, indtil den har en tyk konsistens, så skeen kan stå af sig selv. Kom film over og kom dejen i køleskabet natten over. Dejen tages ud og bollerne kommes på bageplade ved hjælp af 2 skeer. Lad bollerne hæve ved stuetemperatur i 3 timer. De skal ikke tildækkes.
    Varm ovnen til 225 grader og bag bollerne i ca. 20 min.

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Alexander

      marts 01, 2018 at 10:07 am

      Hvor meget mel ?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 01, 2018 at 1:03 pm

        Hej Alexander,

        Tak for dit spørgsmål.

        Det er lidt svært at sige, hvor meget hvid hvedemel der skal i, men kom melet i lidt efter lidt indtil den har en tyk konsistens. Husk at dejen skal røres godt.

        Skulle du have flere spørgsmål er du velkommen til at skrive igen.

        Hav en skøn dag.

    2. Mette

      september 17, 2017 at 10:00 pm

      Hej Loise

      Er det hvid hvede, du mener?

      Mvh. Mette

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 18, 2017 at 11:46 am

        Hej Mette

        Ja, det er det ;)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen