• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Små rugbrød med frø

    Af Louise | 5 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Brød med frø

    Rug er lidt overset når det kommer til mel og det er en skam. Hvis bare forholdene mellem hvedemel og rug er rigtige og dejen bliver æltet godt, er der ingen grund til frygt for tørt brød. Rug giver en lækker smag i frokostbrød og sammen med frøene i opskriften herunder, bliver smagen let nøddeagtigt.

    Små rugbrød med frø

    Print Email Pin
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    1

    • 1 dl vand
    • 1 dl hørfrø

    2

    • 1 dl yoghurt
    • 2 dl vand
    • 25 g gær
    • 1 spsk honning
    • 2 tsk salt
    • 2 spsk olie
    • ½ dl sesamfrø
    • 2 dl rugmel
    • Ca. 10 dl Hvedemel
    • sesamfrø
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom vand op i en gryde sammen med hørfrø.
    • Kog blandingen op og lad den afkøle helt.
    • Rør gæren ud i det øvrige vand og tilsæt yoghurt, honning, salt og olie.
    • Tilsæt de afkølede hørfrø og vandet, som de er blevet kogt i.
    • Rør rugmelet og sesamenfrøene i.
    • Ælt hvedemelet i dejen lidt af gangen. Lad dejen hæve tildækket i halvanden time.
    • Form dejen til en aflang pølse og tryk den firkantet. Pensl med vand og rul rullen i sesamfrøene.
    • Rullen deles i 10 stykker, som kommes på en bageplade og efterhæver 30 min.
    • Bages ved 225 grader i ca. 20 min.

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Elin Doris Maxine

      august 01, 2019 at 6:47 am

      Hej
      Punkt 4. Er det hørfrøene du kommer i her? Og er det med det vand de kogte i?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 05, 2019 at 12:42 pm

        Hej Elin

        Jep, det er det :)
        Det får jeg lige tilføjet - tak.

    2. Lisbeth

      oktober 04, 2018 at 11:17 am

      Hej Louise,

      Hvor meget hvedemel ?

      Tak for dine opskrifter 😀

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 04, 2018 at 4:57 pm

        Hej Lisbeth,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        Dejen skal være smidig men stadig let klistret, så prøv dig frem - det er nemlig forskelligt hvor meget der skal i :-)

        Lad os endelig høre om resultatet i en kommentar på bloggen.

        Hav en fortsat skøn dag!

    3. Sarah

      april 23, 2014 at 3:40 pm

      Brødet blev super godt og sprødt :)
      Lige et par spørgsmål til opskriften. Jeg blev lidt forvirret, da der to gange står 2 dl vand, men længere nede kun 1 dl vand til 1 dl hørfrø. Du nævner heller ikke hvornår hørfrøene skal i, men det kan man jo nok gøre lidt som man synes :)
      Er det meningen der ikke er antal dl eller gram ved hvedemelet?
      Det blev nogle virkelig fine brød :)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen