I min samlemappe har jeg nok de første 10 opskrifter på brownie + alle dem der gemmer sig i bagebøgerne. Sjovt nok hedder de fleste noget med "verdens bedste", det er så bare mærkeligt at de alle er forskellige!?
Hvilken en skal man så satse på, når man virkelig gerne vil lave verdens bedste? Hov, den bedste fåes forresten hos Sweizherbageriet i Århus. Bare lige lidt info hvis du er på de kanter.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Men ja, da vil ikke ud med opskriften, så måtte jeg jo rode lidt rundt med de forskellige opskrifter. Det må da blive ret godt hvis man kombinerer alle de her "verdens bedste", ikke? Og det gjorde det også,
tung, klæg og med en dyb chokoladesmag - ligesom en brownie skal være. Uimodståelig!
Jeg leder dog stadig med lys og lygte efter bageriets opskrift... og en måde at tage gode billeder af brun kage i vintermørke...
Ingredienser
- 125 g smør
- 125 g mørk chokolade, jeg brugte 70%, men 56% er fint
- 2 æg
- 130 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 g hvedemel
- 2 spsk god kakao
- et nip salt
- ½ tsk bagepulver
- 50 g ristede hasselnødder
Sådan gør du
- Smørret og chokoladen smeltes ved svag varme. Lad det køle af.
- Æg, sukker og vanilje piskes godt sammen - pisk ikke for længe, kagen skal blive tung.
- Smørblandingen vendes i æggeblandingen og mel, kakao, salt og bagepulver sigtes i. Vend det rundt i dejen sammen med hasselnødderne.
- Kom dejen i en form med bagepapir og bag den ved 180 grader i ca. 18-20 min. Husk at midten skal være klæg; dejen skal hænge når du stikker i kagen. Den må aldrig blive gennembagt.
- Lad brownien køle helt af og skær den ud i små firkanter. Opbevares i tætsluttende boks i køleskabet.
- Og lige meget hvor svært det er at vente, så er den altså bedst dagen efter.
Majken
Hvor stor er formen?
Louiogbearnaisen
Hej Majken,
Den er 20x20 😊
God bagelyst!
Madina
Hej, jeg skal lige til at lave en dobbelt portion men jeg er lidt i tvivl om hvis brownie‘snes konsistens forandre sig
Loui&bearnaisen
Hej Madina
Bagetiden vil blive lidt længere når du laver dobbelt portion, så tjek undervejs :)
Mange hilsner
Louise
Sofie
(Verdens bedste brownie bager svigermor)
(-:
jeg har prøvet opskriften en ret god brownie og den er helt sikkert i top 5. Lækker kage jeg valgte at spise en kugle is til kagen og lækker var den.
Tak for flot opskrift og lækre billeder
Loui&bearnaisen
Hej Sofie
Godt den kunne bruges :)
Malene
Hej :)
- Det lyder virkelig som en ret god brownie. Jeg ved ikke, om jeg ville kunne vente til dagen efter med at smage. Jeg ville eventuelt putte lidt mindre sukker i, og så putte ca. en halv dl. sirup ned i dejen. Det giver både en rigtig dejlig smag og konsistens.
Mvh. Malene