Fennikel er en lidt overset grøntsag, da man enten kan lide den eller ej. Jeg har oftest brugt den i hovedretter, hvor den er blevet tilberedt, men har nu vovet mig ud i salater, med banditten. Den er frisk, sprød og med masser af fibre, der ligger godt i maven. Derudover gør smagen den lækker til en enkel salat.
Fennikel kræver dog, at blive skåret i papirtynde skiver, hvis den skal bruges rå - så brug en skarp kniv og tålmodighed eller den hurtige måde; et mandolinjern. De fås efterhånden ret billigt, også i de fleste supermarkeder.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Salaten herunder er fuld af smagsnuancer, der gør den mættende, men frisk. En skøn frokost, der får en i forårshumør. Prøv den med kyllingestrimler, et stykke laks eller snup en madmuffins med.
...Det gjorde jeg.
Ingredienser
- 1 lille fennikel
- 1 grapefrugt
- 1 moden avocado
- 1 dl hakket persille
- 3 spsk olivenolie
- 4 spsk limesaft
- 1 tsk sukker
- salt
- peber
Sådan gør du
- Snit fenniklen i papirtynde strimler. Bland ingredienserne; olivenolie, limesaft, sukker, salt og peber, sammen til dressingen og vend fennikelstrimlerne heri.
- Grapefrugten skæres fri af skind, så der kun er frugtkødet tilbage. Avocadoen deles og skæres i tern.
- Vend den hakkede persille med fennikelstrimlerne og dressingen. Grapen anrettes ovenpå salaten, sammen med avocadoternene.
- Server som tilbehør til hovedret, eller spis den som en lækker frokost, med kylling
Skriv en kommentar