• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Saftigt fuldkornsbrød

    Af Louise | 5 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Det bedste brød jeg har bagt længe! Selvom jeg bor i Århus ligger der desværre ikke nogle specialbutik med de anderledes meltyper lige om hjørnet. Så da Amos nye meltyper var på hylderne, skulle de prøves. Jeg er solgt, for de giver altså et ret lækkert brød, med masser af smag. Meltyperne kræver en del mere arbejde end almindeligt mel, dvs. en røremaskine, hvis du da ikke har husmorarme. Da jeg hverken har den ene eller det andet, blev min håndmixer udsat for tortur. Skal vi bare sige at den blev lidt varm og hvis lige skal have et par dages hvil.

    Jeg vil klart anbefale surdej til brød, men de kan også sagtens laves uden for den utålmodige sjæl. Opskriften herunder er fra mit eget hoved og mine evige bageeksperimenter - husk æltning og hævning!

    Og hvis du er indehaver af en røremaskine, så sender jeg mange misundelige tanker.

    ______________________________________________________________________

    Fuldkornsbrød 

    • 15 g gær

    • 5 dl koldt vand

    • 2 tsk groft salt

    • 1,4 dl raspolie

    • 2 spsk honning

    • 4,5 dl fuldkornsmel 

    • ca. 6-7 dl hvedemel

    Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, honning, olie og groft mel. Rør det hele godt sammen og lad dejen trække 5 min på køkkenbordet. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, men du ælter med en køkkenmaskine eller håndmixer. Dejen skal æltes ca. 15 min og være elastisk, sej og skinnende.

    Skålen dækkes til og stilles lunt i ca. 3-4 timer.

    Smid en bagesten i ovnen og skru op på fuld temperatur i ca. 40 min, til ovnen er gennemvarm.

    Godt med mel bredes ud på bordet og dejen hældes forsigtet ud derpå. Den er meget tynd. Saml den hurtigt, men forsigtigt i melet, så den er godt dækket af mel og har fået et mere fast struktur. Sørg for at samle folderne i bunden af brødet. Dejen må IKKE æltes, så forsvinder luften.

    Lad den hvile 20 min på bordet, mens ovnen varmer.

    Snit brødet med en skrap kniv i toppen (VIGTIGT). Brødet skubbes forsigtigt over på en spade eller træbræt og skubbes dernæst ind på den brændvarme bagesten. Skru ned til 250 grader og bag brødet i ca. 20 min. Tiden afhænger meget af ovn, bagesten og varmeregulering. Så sørg for at holde øje. Når skorpen er sprød og brødet lyder hult, når det bankes i bunden på det, er det færdigt.

    Tag brødet ud og lad det køle af på en bagerist. Selvom det er svært, så undlad at skære i det før efter ca. 20-30 min.

    Sørg for at brødet er helt afkølet før du enten dækker det til eller fryser det ned, da det ellers vil blive klæg.

    Jeg opbevarer brødet med skæresiden nede, på et træbræt med et viskestykke over.

    SPIS DET LUNT MED MASSER AF SMØR !

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. claus albertsen

      marts 09, 2012 at 8:00 pm

      super opskrifter bruger din side meget.
      vil prøve dette brød i weekenden.
      en lille oplysning, når du trykker på linket i dit opskriftrearkiv på denne opskrift kommer man ikke ind på den men ryger ud i din blog.
      god weekend

      Svar
      • Loui

        marts 14, 2012 at 10:20 am

        Hej Claus

        Tak, det er rart at høre :)
        Håber det gik godt med brødbagningen.
        Og tak for oplysningen, det vil jeg lige få fikset - er vist linket som er smuttet.

        God onsdag :)

        Louise

    2. Loui

      februar 08, 2012 at 5:58 pm

      Tak :)
      Melet er på hylderne i Bilka, så et var der det faldt ned i min kurv.
      Ja, der har jeg også været inde og snuse, da jeg boede i midtbyen - elsker specialvarer og især mel :) Desværre er det bare for sjældent jeg kommer der ind nu. Kunne være det skulle laves om på ;)

      Svar
    3. Grydelappen

      februar 08, 2012 at 5:29 pm

      Ih, hvor ser det godt ud - hvor søren fandt du det mel henne?
      helsekosten på frederiksallé (lige overfor matas/føtex) har en del specialmel :)

      Svar
    4. Lone Lyshøj

      februar 08, 2012 at 12:33 pm

      Det ser lækkert og prof ud. Håber der falder en smagsprøve af på et tidspunkt.
      /Lone

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen