• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller » Madpakkebrød

    Rugbrødsstænger

    Af Louise | 14 Comments

     Mellemmåltider eller snacks er en stor del af min hverdag og jeg kunne ikke undvære mine små måltider. Ofte får jeg spørgsmål om ideer til mellemmåltider, da man nemt falder i æblefælden eller..kage! Så here we go.
    Stængerne her er sunde, nemme og så smager de skønt. Ud fra denne opskrift har jeg lavet 3 udgaver til mellemmåltider. Snoede stænger med fetadip (dem her), rugbrødshapsere med basilikumpesto og rugbrødstænger med mørk 70% chokoladeovertræk - den er rigtig god!

    Udgaven her er med en fetadip med rød peberfrugt. 2 stænger + 4 spsk fetadip, så er mellemmåltidet serveret og er lækkert at hive frem på studie eller arbejde.

    Stay turned, de andre udgaver følger :)

     

    🍴 Opskrift

    Rugbrødsstænger

    Rugbrødsstænger

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid12 minutter minutter
    Antal: 24 styk

    Ingredienser

    • 100 g skårne rugkerner
    • 2 dl vand
    • 1 hvidtøl eller stout
    • 35 g gær
    • 2 spsk hytteost
    • 1 spsk brun farin
    • 2 tsk groft salt
    • 300 g fuldkornsrugmel
    • 200 g hvedemel
    • 1 dl hvedemel til formning
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom rugkerner og vand i en gryde. Kog det op og kog kernerne 5 min. Tag gryden af varme of lad rugkernerne trække i gryden indtil, grøden er fingervarm.
    • Kom øllet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt hytteost, farin, salt og rugkernerne. Rugmelet røres i.
    • Ælt dejen med en håndmixer, mens hvedemelet tilsættes. Rør dejen godt med mixeren i ca. 6-7 min.
    • Skålen dækkes til og hæver ca. 1 ½ time.
    • Dejen deles i 2. Hvert stykke rulles ud til en firkant på 2 cm i tykkelse. Dejen deles i 12 stykker a 2 cm bredde. Dejen lægges på en bageplade med papir - sno dem eventuelt. Dæk dem til og lad dem hæve 20 min.
    • Stænger bages ved 225 grader i ca. 12-15 min. Afkøles på en bagerist.
    • Kan fryses.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

     

     

     

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Jette

      marts 16, 2021 at 4:37 pm

      Hvad kan man erstatte hytteost med? Jeg bor i Frankrig og har ikke fundet hytteost hernede, Kan man bruge creme fraiche, skyr, yoghurt eller lignende?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 17, 2021 at 5:29 pm

        Hej Jette,

        Jeps, det kan du sagtens - bare et andet surmælksprodukt 🙂

        God bagelyst!

    2. Nicla

      januar 13, 2017 at 8:34 am

      Hejsa

      De ser vildt lækre ud, dem vil jeg hjem og bage i dag. Men jeg er i tvivl om en ting, hvor meget øl skal der i, der står 1. Er det 1 dl eller hvordan? :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 13, 2017 at 11:16 am

        Hej Nicla

        Det er en almindelig flaske øl - det vil sige 0,33 L :)

    3. Ann

      september 28, 2016 at 10:34 am

      De er sindssygt gode. Mine børn får dem med i "frugtposen" i skolen som mellemmåltid med lidt frugt, nødder, stk ost eller lignende on the side. Det er absolut et hit at kalde dem små lyssværd ;-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 13, 2016 at 11:58 am

        Hej Ann

        Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre, at opskriften kan bruges :)
        Haha, genialt med dæknavnet lyssværd - sådan et ville jeg gerne have haft med som barn ;)

        Mange hilsner Louise

    4. Louise

      maj 18, 2012 at 3:05 pm

      De her skal da bages i weekenden! Et lille spørgsmål: Jeg købte en pose knækkede rugkerner, da jeg skulle bage dine Rugstykker (som blev rigtig gode!) - kan knækkede rugkerner også bruges her, eller skal de være skårne?

      Svar
      • Loui

        maj 18, 2012 at 4:08 pm

        Lyder som en god weekendplan :)
        Du kan sagtens bruge de knækkede rugkerner .

        God weekend

        Louise

    5. Nina Jacqueline

      maj 01, 2012 at 5:21 pm

      Hold op, hvor ser det lækkert ud og altid dejligt med et relativt sundt alternativ, til os chokolade-elskere :)

      Vh. Nina j.
      Ninajacqueline.wordpress.com

      Svar
      • Loui

        maj 03, 2012 at 10:15 am

        Hej Nina

        Tak :)
        Ja, sunde alternativer med chokolade er også altid et hit her :)
        Chokolade er jo bare fantastisk.

        God Weekend

        Louise

    6. Jette

      maj 01, 2012 at 9:06 am

      Hej
      Jeg er lige begyndt at læse din blog. Jeg må sige det er meget lækre opskrifter du lægger ud. Meget inspirerende. Kan du ikke få plads til at lægge fetadippen ud også, den vil jo være genial til en gulerods- eller agurke-stang som en sundere snack:)

      Svar
      • Loui

        maj 01, 2012 at 9:25 am

        Hej Jette
        Tusinde tak :) Er glad for at høre du kan lide bloggen.
        Jo, det kan du tro jeg kan. Smider den op en af dagene :)

        Mange hilsner
        Louise

    7. MissMuffin

      april 30, 2012 at 7:58 pm

      Lækker detalje med chokolade-overtræk! Jeg har netop li fundet den opskrift frem på rugbrødsstænger, som jeg har haft liggende i evigheder.. De må snart bages og have chokoladeovertræk:)

      Svar
      • Loui

        april 30, 2012 at 8:07 pm

        Ja, er ret vild med pålægschokolade og rugbrød sammen, så det måtte jeg lige lege lidt med :) Og det er kun endnu bedre med god 70% chokolade!
        Glæder mig til at se din udgave :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen