• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Brownies

    Blondie med rabarber og pecannødder (Brownie med hvid chokolade)

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Længe har jeg haft en blondie i tankerne - som overskriften antyder er det en brownie lavet på hvid chokolade. Så da rabarbernesæsonen endelig kom, skulle det være.Den søde hvide chokolade, med de syrlige rabarber og de bitre, knasende pecannødder giver altså en mægtig lækker mundfuld.

    Chokolade deler altid mennesker, da man enten er til hvid eller mørk. Som du nok har gættet, ifølge af min blog, er jeg tilhænger af den helt mørke slags. Så det var en lidt ambivalent følelse at lave brownie her, meeen man skal jo udvide horisonterne.
    Hvid chokolade er vældigt sødt, og det er den her blondie også - så du skal have en god portion søde tænder ;)

    Da jeg ikke ligger inde med sådan nogle, har jeg en variant med mørk bitter chokolade i tankerne, hvilket jeg også er helt sikker på er lækker til de skønne rabarber. Og hvis rabarbersæsonen er ovre, kunne hindbær også være en ret god mulighed - måske sammen med honningristede mandler?

    I dag skal jeg først og fremmest lige prøve at smide 80% mørk chokolade, smeltet, ud over nogle af de her blondies. Brownies er altså altid bedst efter en hyggedag i køleskabet.

    Blondie med rabarber og pecannødder (Brownie med hvid chokolade)

    Blondie med rabarber og pecannødder (Hvid chokolade brownie)

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 12 styk

    Ingredienser

    • 110 g hvid chokolade
    • 75 g usaltet smør
    • 100 g sukker
    • 2 æg
    • Korn af ½ vaniljestang
    • 1 knsp. salt
    • 85 g hvedemel
    • 50 g grofthakkede pecannødder
    • 1 dl rabarber i små stykker
    • evt. revet hvid chokolade eller smeltet
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smelt hvid chokolade og smør sammen. Lad det afkøle helt.
    • Æg, sukker og vaniljekorn piskes sammen indtil det er hvidt, skummende og tykt - det tager ca. 5 min. Den afkølede chokolade/smør blanding vendes i æggesnapsen.
    • Sigt mel og salt i dejen og bland det forsigtig med rundt.
    • Nødder og rabarber tilsættes og vendes i dejen.
    • Kom dejen i en lille form beklædt med bagepapir. Kagen bages ca. 20 min ved 175 grader. Hold øje med den, da den ikke må blive helt gennembagt.
    • Kagen afkøles helt ned, inden den skæres i små firkanter. Du kan her vælge at dekorerer med smeltet hvid chokolade eller et drys revet chokolade.
    • Opbevares i lufttæt boks i køleskabet.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • Citron brownies
    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Gurli

      december 19, 2013 at 10:44 am

      Hej. Kunne tænke mig at høre , hvilken størrelse form du brugte? God jul. Mvh Gurli

      Svar
      • Loui

        december 21, 2013 at 3:43 pm

        Hej Gurli
        Det må jeg indrømme, at jeg simpelthen ikke kan huske da det er meget lang tid siden jeg lavede den lækre brownie. Men en almindelig brownieform går du ikke helt galt i byen med :)
        Rigtig god jul :)

    2. Monster

      maj 22, 2012 at 12:14 pm

      Wow chikke blondie, nu med nellike! Fedt styled og lækker opskrift! Ha en vidunderlig dag!

      Svar
      • Loui

        maj 22, 2012 at 4:02 pm

        Tak ;) Og ilm, det kan man vist kun have med den fantastiske sommer, som er kommet.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen