Længe har jeg haft en blondie i tankerne - som overskriften antyder er det en brownie lavet på hvid chokolade. Så da rabarbernesæsonen endelig kom, skulle det være.Den søde hvide chokolade, med de syrlige rabarber og de bitre, knasende pecannødder giver altså en mægtig lækker mundfuld.
Chokolade deler altid mennesker, da man enten er til hvid eller mørk. Som du nok har gættet, ifølge af min blog, er jeg tilhænger af den helt mørke slags. Så det var en lidt ambivalent følelse at lave brownie her, meeen man skal jo udvide horisonterne.
Hvid chokolade er vældigt sødt, og det er den her blondie også - så du skal have en god portion søde tænder ;)
Da jeg ikke ligger inde med sådan nogle, har jeg en variant med mørk bitter chokolade i tankerne, hvilket jeg også er helt sikker på er lækker til de skønne rabarber. Og hvis rabarbersæsonen er ovre, kunne hindbær også være en ret god mulighed - måske sammen med honningristede mandler?
I dag skal jeg først og fremmest lige prøve at smide 80% mørk chokolade, smeltet, ud over nogle af de her blondies. Brownies er altså altid bedst efter en hyggedag i køleskabet.
Blondie med rabarber og pecannødder (Hvid chokolade brownie)
Print opskrift Pin opskriftIngredienser
- 110 g hvid chokolade
- 75 g usaltet smør
- 100 g sukker
- 2 æg
- Korn af ½ vaniljestang
- 1 knsp. salt
- 85 g hvedemel
- 50 g grofthakkede pecannødder
- 1 dl rabarber i små stykker
- evt. revet hvid chokolade eller smeltet
Sådan gør du
- Smelt hvid chokolade og smør sammen. Lad det afkøle helt.
- Æg, sukker og vaniljekorn piskes sammen indtil det er hvidt, skummende og tykt - det tager ca. 5 min. Den afkølede chokolade/smør blanding vendes i æggesnapsen.
- Sigt mel og salt i dejen og bland det forsigtig med rundt.
- Nødder og rabarber tilsættes og vendes i dejen.
- Kom dejen i en lille form beklædt med bagepapir. Kagen bages ca. 20 min ved 175 grader. Hold øje med den, da den ikke må blive helt gennembagt.
- Kagen afkøles helt ned, inden den skæres i små firkanter. Du kan her vælge at dekorerer med smeltet hvid chokolade eller et drys revet chokolade.
- Opbevares i lufttæt boks i køleskabet.
Gurli
Hej. Kunne tænke mig at høre , hvilken størrelse form du brugte? God jul. Mvh Gurli
Loui
Hej Gurli
Det må jeg indrømme, at jeg simpelthen ikke kan huske da det er meget lang tid siden jeg lavede den lækre brownie. Men en almindelig brownieform går du ikke helt galt i byen med :)
Rigtig god jul :)
Monster
Wow chikke blondie, nu med nellike! Fedt styled og lækker opskrift! Ha en vidunderlig dag!
Loui
Tak ;) Og ilm, det kan man vist kun have med den fantastiske sommer, som er kommet.