• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Sigtebrød med fordej

    Af Louise | 3 Comments

    Lækkert og nemt sigtebrød med hurtig surdej (fordej) og kærnemælk, så brødet bliver saftigt. Find opskrift på mormors sigtebrød her

    Sus til opskrift Print opskrift
    sigtebrød

    Sigtebrød er lidt et bagerbrød - eller det er i hvert fald sådan jeg tænker om det. De fleste kan vel ikke sige sig fri for, at have købt et blødt, lunt sigtebrød ved bageren, bragt det hjem i den knitrende pose og spist det med masser af smør(og måske sukker?)

    Hvis du ikke har smagt sigtebrød, så er det tid nu.

    Brødet her er bagt med en fordej, men har du surdej så brug den - det giver en fantastisk smag.

    Jeg bagte brødet uden form, men hvis det skal være helt rigtigt efter mormors gamle opskrift, så skal det bages i en franskbrødsform og drysses med masser af birkes.

    Forsød fredagen og bag en sigtebrød, som alle med garanti vil spise til sidste krumme.

    sigtebrød

    Kan sigtebrød bages uden kærnemælk?

    Ja, det kan du godt. Brug vand, mælk eller yoghurt. Både yogurt og kærnemælk gør brødet ekstra saftigt.

    Hvad er sigtemel?

    Sigtemel er en blanding af sigtet rugmel (rug uden kim- og skaldele) og sigtet hvedemel Melet suger mere væske end rent hvedemel og derfor er det vigtigt at dejen er mere fugtig, når du bager med sigtemel. Du kan købe sigtemel i de fleste større supermarkeder.

    🍴 Opskrift

    Sigtebrød med surdej

    Sigtebrød med fordej

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Antal: 1 styk

    Ingredienser

    Fordej

    • 2 dl vand
    • 10 g gær
    • 1 spsk vand
    • 100 g fuldkornshvedemel

    Dej

    • 2,5 dl kærnemælk
    • 1 spsk sukker
    • 300 g sigtemel
    • 200-300 g hvedemel
    • Birkes
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Fordej

    • Vand og gær opløses i en skål. Tilsat salt og fuldkornshvedemel og rør dejen godt sammen. Dæk skålen med film og lad den stå på køkkenbordet natten over.

    Dejen

    • Fordej, kærnemælk og honning blandes i en stor skål. Rør sigtemel i og derefter hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være smidigt og lidt klistret. Skålen dækkes til og stilles til hævning i 1,5 time.
    • Vip forsigtig dejen ud på en bageplade med papir. Fold den sammen og form den til en aflangt brød. Brødet dækkes til og efterhæver ca. 30 min.
    • Brødet pensles med vand og drysses med birkes. Bag brødet ved 250 grader i 10 min. Skru ned til 200 grader og bag det færdigt - ca. 20 min.
    • Afkøles min. 20 min før det skæres i.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     sigtebrød

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Carsten Kjøller

      marts 31, 2023 at 10:02 pm

      Det ser faktisk godt ud,
      men hvor blev surdejen af,
      som der står i overskriften?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 03, 2023 at 10:44 am

        Hej Carsten

        Tak :) Surdejen skal forståes som fordejen i brødet.
        Kan godt se det er lidt misvisende, så jeg ændrer det til fordej.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Nikoline

      november 15, 2017 at 1:47 pm

      Det ser lækkert ud det brød - det skal vist bruges til brunch på lørdag :)
      Jeg har dog lige et spørgsmål: Der står vand to gange i opskriften til fordejen? Skulle der have stået salt i stedet for, hvis ja, hvilken mængde? :D

      - Nikoline

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen