• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Brownies

    Brownie med lakrids

    Af Louise | 9 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Ugen hvor pumpen og jeg blev forenet, kom en skøn kasse fra Konnerup og Co., fyldt med lækker lakrids.
    Konnerup og Co. er oprindeligt et chocolaterie, men laver også lakrids, karamel og vingummi. Alt i meget lækker kvalitet.

    Lakrids er ret hipt for tiden, og bruges i alt fra det søde, til det salte køkken - især John Bülow lakrids er kendt af de fleste.
    Jeg må indrømme, at jeg var ret skeptisk overfor pakken, da jeg egentlig bedst kan lide gode, reelle piratos - den store slags ;)
    Men smagsprøverne på lakrids, både salmiak, sød og chokoladeovertrukket var altså mægtig gode. Så jeg fik ret hurtig lyst til at kaste mig ud i eksperimenter med pulver og sirup. Og til hvad? Først var jeg fuldstændig blank, men så kom ideerne ellers farerne, i stride strømme.
    På liste står der lige nu: Kylling marineret i lakrids, rugbrød med lakrids, småkager med lakridsstykker. lakridssnegle, lakridsdressing til salat og selvfølgelig lakridsis. Men den første blev en brownie med lakrids!

    [yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]

    Jeg tror, at der er ligeså mange meninger om lakrids i mad, som der er smagsløg. Jeg kan altså ikke helt forene mig med det endnu, så jeg glæder mig til at arbejde videre med det og udfordre mine smagsløg.
    Brownien her gik rent ind mine testpersoner, hvor jeg lige skulle forene mig. Men med en god kop kaffe, er et lille stykke faktisk slet ikke dårligt. Smagen er mere kompleks, og dine smagsløg behøver ikke mere end et enkelt stykke for, at være glade.

    Er du til lakrids ?

    Brownies med lakrids

    Brownie med lakrids

    Brownie med lakrids
    Print Email Pin
    Antal: 12 styk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 125 g smør
    • 100 g mørk chokolade, 65%
    • 2 æg
    • 150 g sukker
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 100 g hvedemel
    • 3 spsk kakao
    • 30 g lakridssirup
    • 2-3 tsk lakridspulver
    • ½ tsk bagepulver
    • evt. små stykker lakridsstykker, nødder eller chokolade
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smelt smør og chokolade sammen ved svag varme. Når det er smeltet, tages det af varmen og stilles til afkøling.
    • Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en luftig, skummende masse. Det tager ca. 5-7 min.
    • Smør/chokolade-blandingen vendes i æggemassen, sammen med lakridssiruppen.
    • Mel, kakao, bagepulver og lakridspulver blandes sammen og sigtes i dejen. Vend det forsigtig i, indtil dejen er ensartet og glat.
    • Kommer du lakrids, chokolade eller nødder i dejen - vendes de i her.
    • Kom dejen i en beklædt form på ca. 20x30 cm og bag den ved 180 grader i ca. 20 min.
    • Stik en tandstik i efter 15 min - kagen skal ikke være blød, men hvis der hænger lidt klæg dej ved tændstikken, er den færdig. Den må endelig ikke blive gennembagt!
    • Tag brownien ud af ovnen og lad den afkøle. Skær den i små firkanter, når den er kold og kom dem i køleskabet i lufttæt beholder. Som alle andre brownies, har den bedst af at sætte sig et døgns tid i køleskabet. 

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Citron brownies
    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Mikkeline

      juli 16, 2017 at 7:31 pm

      Virkelig god brownie! Jeg ved ikke om det bare var mig, men jeg synes slet ikke den hævede? Den er ihvertfald meget tynd, den jeg har lavet.

      Svar
    2. Helene

      oktober 26, 2015 at 1:05 pm

      Lækker opskrift!

      Jeg har dog blot ladet mig inspirere af den og har brugt Toms karameller og flagesalt i opskriften også, så kagen bliver endnu mere klæg, men samtidig friskes lidt op af lakrids/chokolade/salt kombien.. Mmmmh

      Svar
      • Heidi

        maj 18, 2019 at 9:16 am

        Uh, lyder lækkert med karamellerne. Er det de sorte, røde og blå karameller fra Toms? Hvordan gør du så? Skærer dem i små stykker?

    3. Anne Mette Kehler

      marts 27, 2013 at 12:46 pm

      Hej alle sammen
      Er der nogen der ved hvilken lakridssirup det skal være ? jeg har en med salt lakrid (Bulow lakrids), men så vidt jeg ved findes der også en med sød lakrid ...

      Svar
      • Loui

        april 01, 2013 at 6:05 pm

        Den skal være sød :)

    4. Tina Østerbye

      marts 04, 2013 at 11:29 am

      Fantastisk opskrift - de smager helt fantastisk. :-)

      Svar
      • Loui

        marts 06, 2013 at 10:55 am

        Hej Tina

        Dejligt, at du kunne bruge opskriften :)

    5. SisBerri

      juni 24, 2012 at 9:01 am

      Jeg ELSKER lakrids/chokolade kombinationen og har gjort siden jeg smagte det for første gang for 12år siden. Så den brownie skal da helt klart afprøves - snart!

      Svar
      • Loui

        juni 24, 2012 at 10:09 am

        Jeg er også ved at blive omvendt ti den kombi, så er bestemt ikke sidste gang der skal laves kage med lakrids :)

        God weekend

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen