Nogle gange er er den bedste salat så simpel, at den næsten ikke har en opskrift. Det gælder for den her skønne laksesalat,
jeg lavede af rester fra mine muffins med laks og rucola og kyllingesalat med karry/basilikumsdressing.
Jeg laver oftest salater, når jeg skal tømme køleskabet for rester, for det er bare dem som altid bliver bedst! Dem som har fulgt bloggen længe, ved jeg er ret glad for rester og hele tiden og igen, skriver om at tømme køleskabet og bruge basislageret. Jeg har planer om at lave et indlæg nærmere herom, da min passion for rester, ikke hovedsagligt omhandler værdierne for stop-mad-spild, men mere min økonomiske situation som studerende og kærlighed til råvarer.
Salaten her blev mægtig lækker. Så her kommer den simple version, der kan trylle en mandag aften nem og sund.
🍴 Opskrift
Ingredienser
- 1 hoved hjertesalat
- 4 grønne asparges i mundrette stykker
- 100 g gravad eller røget laks
- 2 spsk olivenolie + 2 spsk citronsaft + salt/peber
- ca. 4-5 spsk grov sennepsdressing - Find opskriften HER
- 1 håndfuld frisk basilikum
Sådan gør du
- Fordel hjertesalatblade udover en stor tallerken. Pisk olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen og dryp det udover. Aspargesstykker og laks kommes ud over bladene og den grove sennepsdressing fordeles herpå. Drys med frisk basilikum.
Monster
Du har fuldstændigt ret, det er vanvid bare at smide ud, og restemad er nogen gange bar det lækreste. Det gir os en Go følelse inden, når man får brugt det hele, og man tænker mere kreativt. Ha en dejlig dag!
Loui
Lige præcis :) og især når alt kun fåes i kilo-størrelse !
Også rigtig god dag til dig :)
Louise