Mine krydderurter elsker vejret for tiden - varme og regn. De vokser ud over alle bredder og jeg kan slet ikke følge med. Da aftensmaden bød på laks, der egentlig bare skulle være ovnbagt, var det en perfekt måde, at få lidt topping på.
Jeg har stort set altid feta og min "berømte" græske yoghurt i køleskabet - og sammen med krydderurter kan man lave vældig meget forskelligt. Her en nem topping :)
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg skal arbejde hele denne uge, så resterne af både laks og coleslaw er med på madpakken. Mens jeg sidder herude og nyder sommerstilheden (da alle andre mennesker er på ferie!), har jeg masser af tid til, at planlægge måltider. En smule farligt! Så der bliver bestemt ikke stille på bloggen, den næste uges tid ;)
Ovnbagt laks med krydderurte- og fetatopping
2 pers.
-
⅓ lakseside eller 2 stk. laksestykker (gerne med skindside)
-
1 dl frisk kruspersille
-
1 spsk frisk timian
-
1 spsk frisk oregano
-
1 spsk frisk purløg
-
1 fed hvidløg
-
100 g god fetaost
-
2 spsk græsk yoghurt 2%
-
Salt
-
Peber
-
1 nip chiliflager
-
2 spsk citronsaft
-
evt. 1 tsk nigellafrø
-
1 spsk olie til fadet.
Skyl laksen og tør den godt med køkkenrulle. Smør formen med olie og læg laksen i formen med skindsiden nedad.
Hak alle krydderurterne og hvidløg fint. Rør fetaosten med den græsk yoghurt til en ensartet masse.
Kom krydderurter og hvidløg i fetamassen, sammen med salt, peber, chiliflager, citron og nigellafrø.
Rør det hele godt sammen og fordel det på laksen i et tykt lag.
Bag laksen i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 min.
Server straks med evt. sommercoleslaw og godt brød
Iben
Havde ikke lige noget feta i køleskabet. Så der blev improviseret.
Til gengæld var der en rest rygeost. Kan hilse og sige at det blev heller ikke dårligt.
Loui&bearnaisen
Hej Iben
Årh, det lyder også rigtig lækkert med rygeost :)