De her lækre frokoststykker, kommer til at fylde min madpakke i næste uge. Jeg er ikke ret god til rugbrød, da det kræver pålæg. Derfor er det ofte brød med fyld, madmuffins eller proteinrige salater, som bliver min frokost.
Det er nemt og man behøver ikke smøre maden - det er bare at smide det i en bøtte, sammen med lidt grønt, og så afsted.
Frokostbrødene bliver lækre saftige af den revne squash og fylder lidt mere i maven med protein og fedt fra osten. Man kunne vælge, at smide lidt kerner i, men de var ikke lige på lager i mit skab.
Brødene røg i fryseren, så de er klar til ugen. Sammen med lidt dip af butterbeans og grøntsager, strutter min madpakke jo af sundhed, så det tangerer til det irriterende ;)
Dippen med butterbeans kommer med opskrift i næste uge. Et ret lækkert alternativ til den traditionelle hummus.
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl kærnemælk, stuetempereret
- 1 groftrevet squash
- 1 spsk groft salt
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- 1 æg
- 1 spsk friskhakket timian
- 100 g revet ost
- 1,5 dl groft mel, her er brugt hvid hvedemel
- 6-8 dl hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i kærnemælken. Tilsæt salt, olie og honning og rør det godt rundt. Kom herefter revet squash, æg, ost, timian og groft mel i dejen, rør godt.
- Lad dejen hvile 10 minutter.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen. Dejen skal være klistret, men stadig kunne æltes.
- Når dejen er æltet min. 5 minutter kommes den tilbage i skålen og dækkes til. Lad den hæve lunt i ca. 2 timer - til dobbelt størrelse.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, hvor den formes til en firkant på ca. 1,5 cm tykkelse. Pas på med ikke at slå al luften ud af dejen.
- Bruge n skarp kniv eller dejskraber til at dele dejen i aflange firkanter. Kom stykkerne på en bageplade med bagepapir.
- Stykkerne dækkes til og efterhæver ca. 30 minutter.
- Pensl stykkerne med lidt vand og bag dem ved 225 grader i ca. 15-18 minutter.
- Afkøles på en bagerist.
TIP: Drys evt. stykkerne med lidt groft salt efter de er blevet penslet - de giver en lækker smag
TIP: Både squash og timian kan udskiftes med andre grøntsager og krydderier. Prøv med gulerod eller rødbede, det er også ret godt.
TIP: Frys stykkerne ned. Tag de antal du skal bruge op aftenen før og lad dem tø op natten over.
Lisbeth
De brød er virkelig et hit.
Indtil videre er yndlingsversionen:
Italiensk coppa (tørret skinke) i små tern, et drys chiliflager og til sidst fintskåret rødløg/salt/ost på toppen
Lisbeth
Hejsa
Kan det passe, at dejen er meget flydende, selvom den er blevet æltet (på maskine) i 10 min ?
Min squash var helt normal str, så så jeg tænker ikke, at det kan være det.
Louiogbearnaisen
Hej Lisbeth,
Hmm nej, den skal ikke være super flydende.
Men der kan være forskel på melmængden afhængig af mel og vandindholdet i squash.
Så prøv og tilsæt lidt mere mel næste gang 🙂
Freya
Hvor mange g squash vil du ca tro der skal bruges?
Jeg har nemlig en squash på 1300 g fra drivhuset og tvivler på den hele skal i 😅
Louiogbearnaisen
Nej, det bliver nok lige i overkanten 😆
Prøv at tage et stykke af din kæmpesquash (som en normal størrelse squash) og kom lidt i ad gangen, indtil du synes, det er passende.
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål og del meget gerne resultatet med os i en kommentar på bloggen.
Hav en dejlig dag!
Emma Katrine
Hej :)
Hvor meget mel ud over de 1.5 dl skal der i dejen (efter din erfaring)?
Pft.
Mvh. Emma Katrine
Randi
Dejen er sat til hævning i dette øjeblik, så håber de bliver lækre. Tilsatte forøvrigt nogle græskarkerner.
Loui
Hej Randi
Håber du fik nogle lære boller :) Lækkert med græskarkernerne i :)
peter
Glemte lige, squashen er fra den stores skolehave :)
Synes det var sjovt med hende ovenfor der synes det er tidskrævende, prøv at sidde og knække solsikkeskaller, så blir det tidskrævende! Vi var en hel familie med ømme fingre og en lille bunke kerner ;)
peter
Forrygende brød! Det er nu grunddej i mange versioner her!
Idag er der spuash soltø.tomat, solsikkefrø (hjemmepillede efter knægtens solsikkeprojekt med naboen :)) og cheddar.
Men alt kan jo næsten fyldes i.. tak!!
Loui
Hej Peter
Det er jeg glad for at høre :) Sejt, med solsikkeprojekt, de må blive ekstra gode med håndpillede frø ;D
Ja, de kan bare varieres i det uendelige, har selv lige sat en ny portion over til næste uges frokoster.
God weekend
Mange hilsner
Louise
Anna
De står inde under dynen og hæver nu :) Synes godt nok det er et lidt tidskrævende projekt, men håber det bliver godt :D Jeg skal afsted til en veninde nu, så min kæreste tager over (gisp!)....
Dog undrer jeg mig - hvor skal ægget hen? :$ Bruger det kun til at pensle med i hvert fald. Hehe.
Loui
Hej Anna
Håber du fik nogle lækre boller ud af dem :) Ret sejt at få kæresten til at tage over ;)
Ægget havde jeg lige glemt i farten, det er rette i opskriften nu. (det skal i dejen)
Mange hilsner
Louise
Cecilie Lykke
Kom over bloggen din i strad og jeg elsker den virkelig! Kommer at følge med her fremover, så mye god mad :-)
Loui
Hej Cecille
Tusinde tak :D Er rigtig glad for du kan bruge bloggen :)
Mange hilsner
Louise
M
Mums, jeg må lige i byen efter lidt småting. De skal prøves. Jeg elsker rugbrød, men ikke pålæg. Til gengæld elsker jeg sandwich med rugbrød og f.eks. humus, spidskål og ovnbagte tomater. Rugbrødssanwich er ikke så ringe endda. God søndag.
Loui
Hej Mette
Uhm, sådan en rugbrødsmad lyder slet ikke dårlig :D Og med nybagt rugbrød kunne jeg helt sikkert også blive overbevist. Den skal vist prøves, tak for inspirationen :)
Mange hilsner
Louise
Tina Virenfeldt Kristensen
Mmmmm hvor lyder de bare lækre - de skal helt sikkert prøves! For ligesom dig er jeg heller ikke det store rugbrød-med-pålæg menneske :)
Loui
Hej Tina
De er også bare super gode og et godt alternativ til frokosten :)
Jaa, hvis ikke det er nybagt rugbrød og meget lækkert pålæg, bliver jeg også lidt vanskelig ;)
God tirsdag
Mange hilsner
Louise