• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller » Madbrød

    Tapasbrød til det helt store bord

    Af Louise | 11 Comments

     

    Det er jo faktisk lidt snyd, for brødet kan jo bruges til alt muligt andet end tapas, Men det var bare lige det, som det blev bagt til herhjemme i går.
    Jeg fik for noget tid siden en sending fra Gaea, med lækre græske produkter, som skulle testes. Og den perfekte anledning var i selskab med min Mutter - for med tapas, vin og tid, går det ret godt.

    Der skulle noget brød til at svøbe alt tapanaden og olivenolien op, så jeg måtte i mors køkken og finde de røde Margrethe-skåle frem.
    Brødet endte med det her; en ret lækker sag. Fordejen giver brødet ekstra smag + det proteinrige mel giver det spændstighed og skøn struktur.

    Den runde form er ren valgfrihed; aflange baguettes, små flutes eller et stort brød - alting kan fungere.

    Resten af Tapas gildet finder du her imorgen :)

    ....for mine musearme, har været til træning idag. Og hold nu op, så tunge de pludselig falder på tasterne. Rimelig ubehageligt, at få gode ideer af al den OL.

    🍴 Opskrift

    Tapasbrød

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Antal: 1 styk

    Ingredienser

    • 10 g gær
    • 1,5 dl lunken vand
    • 100 g hvedemel TIPO 00
    • 3,5 dl lunken vand
    • 1 tsk groft salt
    • 2 spsk olivenolie, olivenolie
    • 100 g fuldkornshvedemel
    • 300-400 g hvedemel TIPO 00
    • 1 spsk olie
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland gær, vand og mel sammen. Dæk skålen til med madfilm og lad den stå på køkkenbordet i min. 5 timer.
    • Tilsæt vand, salt, olie og groft mel til fordejen. Kom hvedemel i lidt efter af gangen, mens der æltes.
    • Ælt dejen godt sammen til den er glat og smidig - det tager ca. 5-6 minutter.
    • Smør skålen med olivenolie, kom dejen i og dæk skålen til med madfilm. Lad den hæve lunt i ca. halvanden time.
    • Form dejen til en lang pølse. Sno den et par gange og kom den på en bageplade. Pensl med vand og drys med lidt mel (evt. groft salt). Lad den hæve mens ovnen forvarmer.
    • Forvarm ovnen til 250 grader.
    • Kom brødet i ovnen og bag det ved 225 grader i ca. 20-25 minutter. Det skal være gyldent og sprødt.
    • Lad det afkøle på en bagerist.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Bente

      januar 13, 2020 at 11:27 am

      Hej. Jeg vil gerne prøve dette brød. Jeg går ud fra at det er de 3 første ting der skal stå 5 timer, er det rigtig forstået? Hvordan får du enderne til at blive sammen under bagning.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 13, 2020 at 7:10 pm

        Hej Bente,

        Ja, det er de første 3 ting, der skal stå i 5 timer (gær, vand og mel)

        Ang. enderne, så bliver de presset godt sammen. Dejen skal været ret klistret til det her brød, så du burde kunne "lime" ender sammen. Alternativt, så brug evt. lidt vand eller form brødet til et almindeligt brød, gør det lidt fladt og lav et hul i midten af brødet og pres/form det størrer. Form herefter kransen - så undgår du enderne.

        Lad os høre hvordan det går :-)

    2. Louise

      marts 12, 2018 at 8:26 pm

      Kan man koldhæve denne dej? :)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 13, 2018 at 1:27 pm

        Hej Louise,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja, du kan sagtens koldhæve dejen til tapasbrødet 😀

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet.

        Hav en skøn dag.

    3. Martin

      september 23, 2016 at 10:53 am

      Hvor mange mennesker er brødet ca. Til?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 13, 2016 at 12:05 pm

        Hej Martin

        Det kommer an på hvor sulten dem du skal servere det for er og om det er til Tapas, som forret eller hovedret.

    4. Malene

      januar 10, 2015 at 12:42 pm

      Hej

      Jeg skal prøve at lave brødet i dag.
      Forstår bare ikke helt hvor meget hvedemel man skal komme i første gang. (Når dejen skal stå min. 5 timer) er det så kun de 100 g.? Også skal de 300-400 g. i efter den har stået?

      Svar
    5. AM

      september 15, 2013 at 6:37 pm

      Er tipo 00 almindeligt mel, eller kan man bruge alm. hvedemel?

      Svar
      • Loui

        september 15, 2013 at 6:58 pm

        Nej det er det ikke, det er hvedemel som er "stærkere". Men du kan godt bruge almindelige hvedemel :)

    6. ann winther

      maj 03, 2013 at 4:00 pm

      Har lige lavet ovensåede du skriver 3-400 g tipo 00. Dejen er såærdeles våd, er der en fejl i opskriten?

      Mvh
      Ann

      Svar
      • Loui

        maj 04, 2013 at 11:13 am

        Hej Ann

        Nej det er ikke en fejl i opskriften. Jeg har lavet en indlæg om netop det med melmængder; http://www.louiogbearnaisen.dk/2013/02/kitchen-guide-derfor-ligner-dit-brod-ikke-det-i-opskriften.html
        Håber det kan hjælpe :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen