Lige endnu en brødopskrift. Jeg ved ikke om det er fordi jeg lige pt. laver projekt om stenalderkost, og derfor skal have brugt alt det korn de forbyder. Men i hvert fald har jeg lige fået en ordenligt portion lyst til brødbagning for tiden.
Bollerne her, gik faktisk ret galt fra starten! Efter jeg var kommet halvejs, åbner jeg dåsen med hvedemel ... og ja, ganske rigtig. Den er tom!
Så jeg bander og svovler lige nogle minutter, hvorefter sigtemelet bliver kastet i og rørt med en intensiv arrighed. Dejen er stadig ret blød, i forhold til, hvad jeg lige havde planlagt. Så på med gummistøvlerne og over til kæresten. Men ak nej, verden er simpelthen udgået for hvedemel på en søndag. Hjem igen, nedstirre dejen, som er begyndt at samle sig. Røre lidt og så i Bilka...
Bilka. På en søndag. Med tilhørende fødselsdagstid. Det er ren overlevelse ;)
2 timer senere og 10 kilo mel rigere (der var gode tilbud ;) ) er min dej hævet fint op og er blevet ret lækker.
Så søndagen endte alligevel ud med nybagte boller og kaffe - endda nogle virkelige gode nogen :)
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl lunken vand
- 1 tsk salt
- 2 spsk akaciehonning
- 2 spsk neutral olie
- 0,5 dl græskarkerner
- 5-6 dl sigtemel
- Lidt blå birkes til toppen
Sådan gør du
- Start med at varme en pande op. Kom græskarkerner på og tørsteg dem til de "popper" og bliver sprøde. Pas på de ikke brænder på. Tag dem af varmen og lad dem afkøle.
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, honning, olie, græskarkerner og rør godt. Kom sigtemelet i dejen og rør den godt sammen i ca. 5 minutter. Den skal være våd, men sammenhængende. Lad dejen stå i et lunt køkken i 20 minutter, hvorefter du rører den godt igennem igen.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve lunt i ca. 2 timer - til dobbelt størrelse.
- Brug 2 skeer til at fordele den seje, klistrede dej på en bageplade med papir. Drys med lidt birkes og lad bollerne efterhæve mens ovnen varmes til 225 grader.
- Kom bollerne i ovnen og bag dem ca. 15-20 minutter. De skal være gyldne og lyde hule, når du banker på bunden af dem.
- Bollerne kommes på en bagerist og afkøles.
Skriv en kommentar