• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Amerikanske bagels

    Af Louise | 3 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Rigtig længe har jeg haft bagels på listen over ting, som skal prøves. Bagels er egentlig bare boller, men det specielle ved dem er at de bliver kogt. Kogningen giver dem en lækker sej og kompakt struktur og gør dem super lækre som frokostbrød.

    De fleste har nok set amerikanerne svælge i diverse bagels og du finder da også tusindevis af opskrifter på de amerikanske sider. Desværre er de fleste bare kun med hvedemel, så jeg lavede en udgave med groft mel. For at de skulle blive så autentiske, så muligt brugte jeg hvid hvede - altså groft mel uden struktur.
    Mine bagels blev en smule "rynkede", da jeg simpelthen ikke havde brugt nok mel på pladen under hævningen og de derfor satte sig fast i bagepapiret. Men hey, øvelse gør mester og det er bestemt ikke sidste gang jeg har bagt bagels (:

    [yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essentielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  [/yellowbox]

    Lige pt. er jeg halv syg og i fuld gang med projektskrivning på fuld tid - så der er røget nogle bagels ned. Ristede og med obligatorisk flødeost. Så kan man lige klare nogle timer mere ved computeren og drømme om en november, som muligvis bliver en smule mere afslappende... Mon dog!

    bagels med sesam

    Grove bagels med sesam

    Grove bagels med sesam
    Print Email Pin
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Antal: 10 styk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 5 dl lunken vand
    • 2 tsk salt
    • 1 spsk akaciehonning
    • 5 dl hvid hvedemel, grov mel
    • 8 dl hvedemel
    • Sesam
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning og groft mel.
    • Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens dejen æltes med en røremaskine eller håndmixer.
    • Rør dejen godt igennem, den skal være smidig og fast.
    • Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter til dobbelt størrelse
    • Dejen kommes ud på en meldrysset bord og deles i 10 stykker, som formes til boller.
    • 6 Tryk et hul midt i hver bolle og form den med fingrene - hullet skal være relativ stort.
    • Kom bagepapir på en plade og drys godt med mel. Kom dejringene på pladen og lad dem hæve tildækket i 45 min.
    • Kom vand i en stor gryde og kog det op. Brug et stor flad hulske, til at sænke ringene i vandet. Kog 2 ringe af gangen og kog dem 1-2 minutter på hver side.
    • Kom de kogte ringe på et rent viskestykke og lad dem dryppe lidt af. Dernæst kommes ringene på en bageplade med papir.
    • 10. Drys bagelsene med sesam og bag dem ved 180 grader i ca. 25 minutter.
    • 11. Afkøles på en bagerist.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)


    TIP: Istedet for sesamfrø kan bruges birkes eller groft salt. Kom evt. finthakkede krydderurter eller revet ost i dejen.


    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Marie

      februar 11, 2016 at 5:09 pm

      Super lækker opskrift! Det er bestemt en jeg vender tilbage til!

      Svar
    2. Signe

      oktober 24, 2012 at 2:56 pm

      Ej, hvor jeg elsker det her indlæg, og hvor jeg elsker bagels!
      Jeg sidder også pt og skriver mit bachelorprojekt, så mon ikke, jeg også lige skulle prøve hjemmelavede bagels!
      God arbejdslyst :)

      Svar
      • Loui

        oktober 24, 2012 at 6:23 pm

        Hej Signe

        Er glad for at høre du kan bruge det :) Jamen så er det jo den perfekte overspringshandling, lige at lave en omgang af disse ;)
        Held og lykke med opgaven.

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen