Rigtig længe har jeg haft bagels på listen over ting, som skal prøves. Bagels er egentlig bare boller, men det specielle ved dem er at de bliver kogt. Kogningen giver dem en lækker sej og kompakt struktur og gør dem super lækre som frokostbrød.
De fleste har nok set amerikanerne svælge i diverse bagels og du finder da også tusindevis af opskrifter på de amerikanske sider. Desværre er de fleste bare kun med hvedemel, så jeg lavede en udgave med groft mel. For at de skulle blive så autentiske, så muligt brugte jeg hvid hvede - altså groft mel uden struktur.
Mine bagels blev en smule "rynkede", da jeg simpelthen ikke havde brugt nok mel på pladen under hævningen og de derfor satte sig fast i bagepapiret. Men hey, øvelse gør mester og det er bestemt ikke sidste gang jeg har bagt bagels (:
[yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essentielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste [/yellowbox]
Lige pt. er jeg halv syg og i fuld gang med projektskrivning på fuld tid - så der er røget nogle bagels ned. Ristede og med obligatorisk flødeost. Så kan man lige klare nogle timer mere ved computeren og drømme om en november, som muligvis bliver en smule mere afslappende... Mon dog!
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl lunken vand
- 2 tsk salt
- 1 spsk akaciehonning
- 5 dl hvid hvedemel, grov mel
- 8 dl hvedemel
- Sesam
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning og groft mel.
- Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens dejen æltes med en røremaskine eller håndmixer.
- Rør dejen godt igennem, den skal være smidig og fast.
- Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter til dobbelt størrelse
- Dejen kommes ud på en meldrysset bord og deles i 10 stykker, som formes til boller.
- 6 Tryk et hul midt i hver bolle og form den med fingrene - hullet skal være relativ stort.
- Kom bagepapir på en plade og drys godt med mel. Kom dejringene på pladen og lad dem hæve tildækket i 45 min.
- Kom vand i en stor gryde og kog det op. Brug et stor flad hulske, til at sænke ringene i vandet. Kog 2 ringe af gangen og kog dem 1-2 minutter på hver side.
- Kom de kogte ringe på et rent viskestykke og lad dem dryppe lidt af. Dernæst kommes ringene på en bageplade med papir.
- 10. Drys bagelsene med sesam og bag dem ved 180 grader i ca. 25 minutter.
- 11. Afkøles på en bagerist.
TIP: Istedet for sesamfrø kan bruges birkes eller groft salt. Kom evt. finthakkede krydderurter eller revet ost i dejen.
Marie
Super lækker opskrift! Det er bestemt en jeg vender tilbage til!
Signe
Ej, hvor jeg elsker det her indlæg, og hvor jeg elsker bagels!
Jeg sidder også pt og skriver mit bachelorprojekt, så mon ikke, jeg også lige skulle prøve hjemmelavede bagels!
God arbejdslyst :)
Loui
Hej Signe
Er glad for at høre du kan bruge det :) Jamen så er det jo den perfekte overspringshandling, lige at lave en omgang af disse ;)
Held og lykke med opgaven.
Mange hilsner
Louise