Rødbedeboller er både super fine, smager dejligt og mætter godt. Jeg har bagt dem med groft mel, så de er gode på madpakken. Find opskriften her:
Rødbedeboller kan lyse, selv den mørkeste efterårsdag op, for de er altså vældig festlige. Jeg brugte groft revne rødbeder, så det indre af bollerne er et helt rødspættet mønster. Men brug gerne fintrevnerødbeder, så bliver bollerne pink hele vejen igennem.
[yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essentielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste [/yellowbox]
Rødbedebollerne er her i ugen blevet fyldt med hummus og rucola og snuppet med på madpakken.
Ret lækkert.
Resten blev frosset ned, så de nemt kan tages op til næste uges madpakke.
Få opskriften på rødbedeboller her:
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 2 dl kærnemælk/yoghurt 0, 5%
- 2 spsk rapsolie
- 2 tsk salt
- 1 spsk honning
- 200-250 g revet rå rødbede
- 50 g solsikkekerner
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 5-6 dl hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen
Sådan gør du
- Bland vand og kærnemælk sammen, opløs gæren heri. Tilsæt alle ingredienserne, undtagen hvedemelet og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, mens du ælter godt. Brug gerne en røremaskine eller håndmixer til dette. Dejen skal være klistret, men sammenhængende. Dæk skålen til og lad dejen hæve 1,5 time.
- Skub forsigtig dejen ud på et meldrysset bord. Fold den lidt sammen til en tyk pølse, uden at slå luften for meget ud og del dejen i passende stykker. Lad være at rulle eller folde dem, men kom bollerne på en bageplade med "skærefladen" opad. Ret dem lidt til.
- Forvarm ovnen til 225 grader, imens efterhæver bollerne (ca. 20 minutter). Pensl med lidt vand og kom dem i ovnen. Bag dem i ca. 20-25 minutter. Bank dem på bunden, når de lyder hule er de færdige.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Noter
Rødbede kan udskiftes med gulerod eller squash.
Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
Lena
På med gummihandsker... Og riv dem i en maskine.. Det sviner ikke ;-)
Louiogbearnaisen
Hej Lena,
Tak for tippet - det må jeg prøve næste gang :-)
Hav en fortsat dejlig dag!
Lisa W. Larsen
Min dej blev så klistret, at jeg brugte 2 skeer til at putte på pladen, men de forsvandt som dug for solen, fordi de smagte så godt!! 😋
Jeg var vist også lidt sløset med hvor meget rødbede, jeg puttede i 😜
Men jeg skal bage dem igen her i weekenden, for der er Halloween-fest i den yngstes klasse 👍🏼
Loui
Hej Lisa,
Tak for de fine ord :-) Jeg er glad for at høre, at I kunne lide dem. Håber de var et hit til Halloween-festen 🎃.
Ha en forrygende dag.
Line
Hej Louise :-)
Jeg kan se, at dette er et gammelt indlæg, men jeg håber stadig, jeg få svar fra dig.
Jeg fandt denne opskrift igår, og idag gik jeg så igang med at bage disse boller. Jeg lavede 1/3 med gulerødder, 1/3 med rødbede og 1/3 med squash - jeg syntes, jeg fulgte opskriften ret punktligt, men jeg fik en kææææmpe portion dej (???).
Du skriver, at dejen skal være klistret men sammenhængende - hvor klistret er det???
Jeg brugte en stor del mere mel, end du skriver i opskriften og alligevel var dejen VIRKELIG klistret. Jeg satte den dog til hævning, og efter 3 timer ville jeg så bage dem.
Dejen var næsten ikke til at få ud på bordet, fordi den klistrede sig fast til skålen - derudover hang der vildt meget dej fast på mine hænder og bordet. Jeg brugte igen en del mel i håbet om, det ville hjælpe - hvor jeg prøvede ikke at slå for meget af luften ud... Dette hjalp dog ikke meget, da den stadig var meget klistret i det, jeg skulle skære den i mindre dele og lægge dem på bagepladen.
Da de havde efterhævet var de fladet ud, fordi dejen var så blød/klistret (går jeg ud fra?).
Jeg prøvede dog alligevel at bage dem, men heller ikke dette lykkedes.... Bollerne var brune (på renden til brændte) og stadig var de ikke bagte inden i...
Dette resulterede i, at jeg måtte smide alle (cirka 25) boller ud...
Har du et bud på, hvad jeg har gjort forkert? Eller skal jeg næste gang blive ved med at komme mel i til den er mindre klistret, inden de hæver første gang??
Mvh. Line :-)
Loui&bearnaisen
Hej Line
Øv, det er jeg godt nok ked af høre at de slet ikke fungerede.
Min første tanke er at, dine grøntsager har haft et ret højt vandindhold, hvilket har gjort dejen så våd. Derudover at sukkerstofferne i dem, samt evt. varme/godt mel har fået dejen til at hæve ekstra meget. Min melanvisninger i opskrifter er altid vejledende, da det er virkelig stor forskel på hvor meget der bruges fra gang til gang - og især når der bruges grøntsagerne i en dej. Det skulle jeg nok have skrevet som note.
Til næste gang vil jeg anbefale dig at komme mere mel i indtil du får en smidig dej - den skal ikke være flydende, men håndterbar. Men endelig ikke for tør!
Håber du får nogle lækre boller næste gang - herhjemme er de ihvertfald et hit :)
Line
Tusind tak for hurtigt svar!
Jeg må i gang igen, og så må jeg håbe, det går bedre anden gang :-)
Lise
Jeg venter spændt mens bollerne er i ovnen, men jeg brugte 7 DL hvedemel og alligevel var dejen for våd til at jeg kunne tage den ud på bordet?
Loui
Hej Lise
Der er rigtig stor forskel på mel, både typer og i selve bagningen. Så mængde angivelsen er altid et cirka. Jeg regner med at lave en lille guide til det her på bloggen, da det er et spørgsmål jeg ofte får. Håber dine boller blev gode, men ellers kan jeg kun sige at næste gang, kan det være du skal bruge 1 dl mere.
Mange hilsner
Louise
Charotte Skræp
Hej Louise
Prøv med gule eller stribede rødbeder, de sviner ikke så meget som de klassiske.
Venlig hilsen
Charlotte
Loui
Hej Charlotte
Tak, det er vist dem jeg skal have fat i næste gang :)
Mange hilsner
Louise