• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Rødbedeboller

    Af Louise | 11 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Rødbedeboller er både super fine, smager dejligt og mætter godt. Jeg har bagt dem med groft mel, så de er gode på madpakken. Find opskriften her:

    Sus til opskrift Print opskrift

     

    Rødbedeboller

    Rødbedeboller kan lyse, selv den mørkeste efterårsdag op, for de er altså vældig festlige. Jeg brugte groft revne rødbeder, så det indre af bollerne er et helt rødspættet mønster. Men brug gerne fintrevnerødbeder, så bliver bollerne pink hele vejen igennem.

    [yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essentielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  [/yellowbox]

    Rødbedebollerne er her i ugen blevet fyldt med hummus og rucola og snuppet med på madpakken.

    Ret lækkert.

    Resten blev frosset ned, så de nemt kan tages op til næste uges madpakke.

     

    Få opskriften på rødbedeboller her: 

    Boller med rødbede

    Rødbedeboller

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Antal: 12 styk

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 3 dl lunken vand
    • 2 dl kærnemælk/yoghurt 0, 5%
    • 2 spsk rapsolie
    • 2 tsk salt
    • 1 spsk honning
    • 200-250 g revet rå rødbede
    • 50 g solsikkekerner
    • 2 dl fuldkornshvedemel
    • 5-6 dl hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland vand og kærnemælk sammen, opløs gæren heri. Tilsæt alle ingredienserne, undtagen hvedemelet og rør det hele godt sammen.
    • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, mens du ælter godt. Brug gerne en røremaskine eller håndmixer til dette. Dejen skal være klistret, men sammenhængende. Dæk skålen til og lad dejen hæve 1,5 time.
    • Skub forsigtig dejen ud på et meldrysset bord. Fold den lidt sammen til en tyk pølse, uden at slå luften for meget ud og del dejen i passende stykker. Lad være at rulle eller folde dem, men kom bollerne på en bageplade med "skærefladen" opad. Ret dem lidt til.
    • Forvarm ovnen til 225 grader, imens efterhæver bollerne (ca. 20 minutter). Pensl med lidt vand og kom dem i ovnen. Bag dem i ca. 20-25 minutter. Bank dem på bunden, når de lyder hule er de færdige.
    • Lad dem afkøle på en bagerist.

    Noter

    Rødbede kan udskiftes med gulerod eller squash.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Rødbedeboller


    Rødbedeboller

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lena

      september 25, 2019 at 4:30 pm

      På med gummihandsker... Og riv dem i en maskine.. Det sviner ikke ;-)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 26, 2019 at 11:01 am

        Hej Lena,

        Tak for tippet - det må jeg prøve næste gang :-)

        Hav en fortsat dejlig dag!

    2. Lisa W. Larsen

      oktober 28, 2017 at 11:14 am

      Min dej blev så klistret, at jeg brugte 2 skeer til at putte på pladen, men de forsvandt som dug for solen, fordi de smagte så godt!! 😋
      Jeg var vist også lidt sløset med hvor meget rødbede, jeg puttede i 😜
      Men jeg skal bage dem igen her i weekenden, for der er Halloween-fest i den yngstes klasse 👍🏼

      Svar
      • Loui

        november 27, 2017 at 11:04 am

        Hej Lisa,

        Tak for de fine ord :-) Jeg er glad for at høre, at I kunne lide dem. Håber de var et hit til Halloween-festen 🎃.

        Ha en forrygende dag.

    3. Line

      september 23, 2014 at 10:43 pm

      Hej Louise :-)
      Jeg kan se, at dette er et gammelt indlæg, men jeg håber stadig, jeg få svar fra dig.
      Jeg fandt denne opskrift igår, og idag gik jeg så igang med at bage disse boller. Jeg lavede 1/3 med gulerødder, 1/3 med rødbede og 1/3 med squash - jeg syntes, jeg fulgte opskriften ret punktligt, men jeg fik en kææææmpe portion dej (???).
      Du skriver, at dejen skal være klistret men sammenhængende - hvor klistret er det???
      Jeg brugte en stor del mere mel, end du skriver i opskriften og alligevel var dejen VIRKELIG klistret. Jeg satte den dog til hævning, og efter 3 timer ville jeg så bage dem.
      Dejen var næsten ikke til at få ud på bordet, fordi den klistrede sig fast til skålen - derudover hang der vildt meget dej fast på mine hænder og bordet. Jeg brugte igen en del mel i håbet om, det ville hjælpe - hvor jeg prøvede ikke at slå for meget af luften ud... Dette hjalp dog ikke meget, da den stadig var meget klistret i det, jeg skulle skære den i mindre dele og lægge dem på bagepladen.
      Da de havde efterhævet var de fladet ud, fordi dejen var så blød/klistret (går jeg ud fra?).
      Jeg prøvede dog alligevel at bage dem, men heller ikke dette lykkedes.... Bollerne var brune (på renden til brændte) og stadig var de ikke bagte inden i...
      Dette resulterede i, at jeg måtte smide alle (cirka 25) boller ud...

      Har du et bud på, hvad jeg har gjort forkert? Eller skal jeg næste gang blive ved med at komme mel i til den er mindre klistret, inden de hæver første gang??

      Mvh. Line :-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 24, 2014 at 10:25 am

        Hej Line

        Øv, det er jeg godt nok ked af høre at de slet ikke fungerede.
        Min første tanke er at, dine grøntsager har haft et ret højt vandindhold, hvilket har gjort dejen så våd. Derudover at sukkerstofferne i dem, samt evt. varme/godt mel har fået dejen til at hæve ekstra meget. Min melanvisninger i opskrifter er altid vejledende, da det er virkelig stor forskel på hvor meget der bruges fra gang til gang - og især når der bruges grøntsagerne i en dej. Det skulle jeg nok have skrevet som note.
        Til næste gang vil jeg anbefale dig at komme mere mel i indtil du får en smidig dej - den skal ikke være flydende, men håndterbar. Men endelig ikke for tør!

        Håber du får nogle lækre boller næste gang - herhjemme er de ihvertfald et hit :)

      • Line

        september 25, 2014 at 4:23 pm

        Tusind tak for hurtigt svar!
        Jeg må i gang igen, og så må jeg håbe, det går bedre anden gang :-)

    4. Lise

      oktober 08, 2012 at 9:02 pm

      Jeg venter spændt mens bollerne er i ovnen, men jeg brugte 7 DL hvedemel og alligevel var dejen for våd til at jeg kunne tage den ud på bordet?

      Svar
      • Loui

        oktober 11, 2012 at 10:03 am

        Hej Lise

        Der er rigtig stor forskel på mel, både typer og i selve bagningen. Så mængde angivelsen er altid et cirka. Jeg regner med at lave en lille guide til det her på bloggen, da det er et spørgsmål jeg ofte får. Håber dine boller blev gode, men ellers kan jeg kun sige at næste gang, kan det være du skal bruge 1 dl mere.

        Mange hilsner

        Louise

    5. Charotte Skræp

      oktober 03, 2012 at 2:09 pm

      Hej Louise
      Prøv med gule eller stribede rødbeder, de sviner ikke så meget som de klassiske.
      Venlig hilsen
      Charlotte

      Svar
      • Loui

        oktober 11, 2012 at 10:07 am

        Hej Charlotte

        Tak, det er vist dem jeg skal have fat i næste gang :)

        Mange hilsner

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen