Jeg troede faktisk at double choclate granolaen, ville blive min yndlings, men den her mysli har overhalet med flere længder. Jeg ved godt man ikke må prale, men den sidder altså lige i skabet og smager perfekt - endda i første forsøg :)
Du kan sagtens købe tørrede æbleringe, hvis du syntes der er en smule overdrevet, at lave dem selv.
Jeg havde en hel del æbler, som skulle bruges, så de røg i ovnen. Jeg havde så ikke lige taget højde for, at det tager ret lang tid, at tørre 10 æbler i ovnen, når man kun har 2 plader..... Men så fik jeg da også prøvet neutrale æbleringe, nogle med sukker og kanel, nogle med vanilje og nogle med lakrids. En ret lækker snack, de der tørrede æbler. Hvilket jeg jo også bliver nødt til, at syntes når jeg er indehaver af 1 kg tørrede æbleringe nu!
Indlægget her kommer egentlig lidt forsinket, da det var planlagt til i fredags. Men fredagen blev pludselig MEGET MEGET sjovere med afhentning af en bette ting, vi har ventet på herhjemme :D + besøg hjemmefra.
Så i stedet for fotoshoot af granola var jeg på farten, lavede Karolinens enebærgryde (uhmm) og spiste hjemmelavede romkugler. Lørdag forsvandt også hurtigt med tur ud i det blå (grå?), culottesteg&flødekartofler og karamelis med krokant...
Ja, det er hårdt, at holde weekend med alle de herlige gøremål (; Så min søndag må nok foregå under dynen med kaffe, kat og voldsomme mængder lækre rester i køkkenet.
Har I haft en god weekend ? :)
Ingredienser
- 5 dl grovvalsede havregryn
- ½ dl solsikkefrø
- ½ dl hørfrø
- ½ dl rørsukker
- ½ dl neutral olie
- ½ dl honning
- 1 dl vand
- ½ tsk salt
- 2 spsk kanel
- 1,5 dl blandede nødder, mandler, hasselnødder, valnødder, pecannødder osv.
- 2 æbler eller ca. 10-14 tørrede æbleringe
Sådan gør du
- Start med de tørrede æbler, hvis du laver dem selv. Tag kernehuset ud af æblerne med en udstikker eller kartoffelskræller. Skær dem i helt fine skiver ca. 2-3 mm - enten med en skarp kniv eller et mandolinjern. Fordel æbleskiverne på 2 bageplader med papir.
- Bag æbleringene ved 100 grader varmluft i ca. 2-3 timer. De skal blive gummiagtige! Tag dem ud og tag dem af pladen, mens de er varme. Kom dem på en rist og lad dem tørre helt inden de bruges i granolaen eller som snack.
- Bland havregryn, solsikkekerner, hørfrø, sukker og kanel sammen i en skål. Rør olie, honning, vand og salt sammen i en anden skål. Fordel blandingen udover de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen.
- Bred granolaen ud i et 1 cm tykt lag en lille bradepande. Bag den ved 180 grader i ca. 30 minutter, indtil den er blevet sprød og tør.
- Lad granolaen køle helt af inden den blandes med æble og nødder.
- Kom nødderne på en bageplade og bag dem i ovnen på eftervarmen fra granolaen. Hold øje! De må ikke blive brændte, de skal bare lige blive gyldne. Tag dem ud og afkøl.
- Hak nødderne groft. Klip æbleringene i mindrestykker. Bland nødder og æble i kanelgranolaen og kom den på et lufttæt glas.
Camilla
Den ultimative granola, tak for opskriften!!!
Jeg har lavet den igen og igen - men skal ikke kunne sige om det er rigtigt at den kan holde sig frisk i 2-3 uger, det er aldrig rigtoig blevet relevant...
UrteKram sælger tørrede æbletern, de fungerer rigtig fint i stedet for de hjemmelavede æbleringe.
Louiogbearnaisen
Hej Camilla,
Tusinde tak for din kommentar og hvor er jeg glad for at høre, at opskriften bliver brugt!
Lyder lækkert med tørrede æbleteern - tak for tippet :-)
Hav en fantastisk dag.