Da jeg var hjemme sidste gang, fik jeg en ordenlig portion rødspætter med hjem - selvfølgelig flået og renset :) Så min plan har været, at komme lidt udover den traditionelle pandestegte rødspætte (selvom den er fantastisk) og i stedet finde lidt flere måder, at få den tilberedt på.
En måde at variere pandestegningen på, kan være med fadet her. Rødspætter smager ikke af meget i sig selv, så uden rasp og margarine - skal der altså noget andet krydderi til. Så jeg lavede en enkel marinade af resterne fra min urtehave og brugte derudover bacon, som jo er godt til alt!
Rødspætter har høj sæson fra maj til oktober. Så hvis du ikke kan få fat i rødspætter, kan du udskifte den med en anden hvid fisk, såsom; skrubbe, ising eller evt. sej.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Laksen er blevet ret berømt hos danskerne de sidste par år og det er da nærmest også den eneste fisk, du finder i supermarkedet..
Bilka fik for noget tid siden et fiskeudsalg, hvilket er et fantastisk initiativ. Da jeg var forbi for nogle dage siden, overhørte jeg en samtale mellem kunde og ekspedienten. Og ja, jeg var faktisk ved at tabe kurven, da kunden efterspørger rødspætter.. hvorefter ekspedienten spørger om de skal være hele eller fileter. Kunden kigger meget forvirret og siger så; "jeg skal bare have dem med panering"..
WHAT? Det skærer altså lidt i hjertet, når man er nordjyde og vokset op med "rigtige" fisk (:
Ovnbagte, marinerede rødspætter med bacon og porrer
2-3 pers.
-
3 porrer
-
4 rødspætter delt i fileter (uden skind og ben)
-
8 skiver bacon
-
1 citron
-
5 spsk olivenolie
-
1 spsk frisk timian
-
½ spsk frisk rosmarin
-
Salt
-
Peber
-
½ dl hvidvin
-
2 spsk smør
1. Rens porrerne og del hver af dem i 3-4 stykker. Halver stykkerne.
2. Damp porrerne i letsaltet vand til de er møre. Dryp dem godt af.
3. Rør saften af ½ citron sammen med olie, timian, rosmarin, salt og peber. Vend fiskefileterne i marinaden og rul dem sammen med en skive bacon.
4. Fordel porrerne i et fad og kom fiskene ovenpå. Hæld hvidvinen udover, krydr med peber og fordel smørklatter i fadet.
5. Kom fadet i ovnen og lad det få ca. 15 minutter ved 180 grader - giv det evt. lidt grill til sidst, for at baconen får farve.
Server med ris eller kartofler
Peter
Du har ikke skrevet ovntemperatur?
Louiogbearnaisen
Hej Peter,
Tak for dit spørgsmål.
Den skal have 180 grader i alm. ovn :-)
Prøv opskriften ad og lad os høre om resultatet.
Hav en fortsat super dag og god weekend!