• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad » Fisk og skaldyr

    Ovnbagte, marinerede rødspætter med bacon og porrer

    Af Louise | 2 Comments

    Ovnbagte, marinerede rødspætter med bacon og porrer

    Da jeg var hjemme sidste gang, fik jeg en ordenlig portion rødspætter med hjem - selvfølgelig flået og renset :) Så min plan har været, at komme lidt udover den traditionelle pandestegte rødspætte (selvom den er fantastisk) og i stedet finde lidt flere måder, at få den tilberedt på.

    En måde at variere pandestegningen på, kan være med fadet her. Rødspætter smager ikke af meget i sig selv, så uden rasp og margarine - skal der altså noget andet krydderi til. Så jeg lavede en enkel marinade af resterne fra min urtehave og brugte derudover bacon, som jo er godt til alt!

    Rødspætter har høj sæson fra maj til oktober. Så hvis du ikke kan få fat i rødspætter, kan du udskifte den med en anden hvid fisk, såsom; skrubbe, ising eller evt. sej.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Laksen er blevet ret berømt hos danskerne de sidste par år og det er da nærmest også den eneste fisk, du finder i supermarkedet..
    Bilka fik for noget tid siden et fiskeudsalg, hvilket er et fantastisk initiativ. Da jeg var forbi for nogle dage siden, overhørte jeg en samtale mellem kunde og ekspedienten. Og ja, jeg var faktisk ved at tabe kurven, da kunden efterspørger rødspætter.. hvorefter ekspedienten spørger om de skal være hele eller fileter. Kunden kigger meget forvirret og siger så; "jeg skal bare have dem med panering"..

    WHAT? Det skærer altså lidt i hjertet, når man er nordjyde og vokset op med "rigtige" fisk (:


    Ovnbagte, marinerede rødspætter med bacon og porrer
    2-3 pers.

     

    • 3 porrer

    • 4 rødspætter delt i fileter (uden skind og ben)

    • 8 skiver bacon

    • 1 citron

    • 5 spsk olivenolie

    • 1 spsk frisk timian

    • ½ spsk frisk rosmarin

    • Salt

    • Peber

    • ½ dl hvidvin

    • 2 spsk smør

    1. Rens porrerne og del hver af dem i 3-4 stykker. Halver stykkerne.

    2. Damp porrerne i letsaltet vand til de er møre. Dryp dem godt af.

    3. Rør saften af ½ citron sammen med olie, timian, rosmarin, salt og peber. Vend fiskefileterne i marinaden og rul dem sammen med en skive bacon.

    4. Fordel porrerne i et fad og kom fiskene ovenpå. Hæld hvidvinen udover, krydr med peber og fordel smørklatter i fadet.

    5. Kom fadet i ovnen og lad det få ca. 15 minutter ved 180 grader - giv det evt. lidt grill til sidst, for at baconen får farve.

    Server med ris eller kartofler

    Mere sulten?

    • Laks en papilotte - laks i pakker i ovn
      Laks en papilotte
    • Laks i ovn - opsktift med grøntsager og asparges
      Laks i ovn med kartofler og grøntsager
    • Laks i ovn med rodfrugter
      Ovnbagt laks med rodfrugter
    • Lakseroulade opskrift - nem og lækker forret med røget laks, dildcreme og tilbehør - nytårs forret
      Lakseroulade

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Peter

      september 13, 2018 at 7:31 pm

      Du har ikke skrevet ovntemperatur?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 14, 2018 at 2:32 pm

        Hej Peter,

        Tak for dit spørgsmål.

        Den skal have 180 grader i alm. ovn :-)

        Prøv opskriften ad og lad os høre om resultatet.

        Hav en fortsat super dag og god weekend!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen