Biscotti er blevet ret populært i år. Det vrimler med dem i diverse magasiner, kagebøger og blogs her i juletiden. Og sådan en berømt snitte, ja, den skal da bages - især når jeg bagte luksusudgaven i sommers.
Der lavede jeg nemlig disse herlige kaffebrød, som minder mistænkelig meget om bicsotti - kaffebrødene er bare luksus-udgaven med makrontop (;
Så med gode minder, blev jagten sat ind på den perfekte biscotti. Jeg faldt ret hurtigt over opskriften fra Markus Grigo; "Hjemmebag". Den indeholdt nemlig kardemomme, som er mit yndlings krydderier nummer ét - året rundt.
Den originale opskrift er med pistacienødder og hvid chokolade, men der trak mandler og mørk chokolade lidt mere i mine søde tænder. Derudover er det lidt få rettelser til opskriften og fremgangsmåden. Og jeg fik på ingen måde de 50 stk. Alt er selvfølgelig nedfældet herunder. Så det er bare, at komme i sving - de er hurtige og ualmindelige lækre til en kande kaffe (:
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
- 125 g rørsukker
- 3 mellemstore æg
- 75 g hele mandler
- 50 g grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du
- Bland hvedemel, bagepulver, kardemomme, vaniljesukker og rørsukker sammen i en skål.
- Tilsæt chokolade, mandler og æggene og rør det sammen.
- Saml dejen hurtigt sammen med hænderne - den må IKKE æltes, den skal bare lige være sammenhængende.
- Del dejen i 2 og form stykkerne til aflange "brød" på en bageplade med papir. De skal være ca. 7-10 cm bredde og 1 cm høje.
- Bag dem i ovnen ved 170 grader i alm. ovn i ca. 20-25 minutter.
- Tag dem ud og køl dem af nogle minutter.
- Skær brødene i 1,5 cm tykke skiver på skrå. Læg skiverne med skæresiden opad på bagepladen og bag dem igen ved 170 grader i ca. 10-14 minutter.
- Afkøl biscottierne på en rist. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Skriv en kommentar