Juledagene er ovre, men de her boller kan stadig bages og nydes. Jeg er helt vild med krydderier i brød og især kanel og kardemomme. Så da jeg faldt over disse boller i Karolines Køkkens bog "godt brød", måtte jeg straks igang med lidt bagværk til juledagene.
Jeg havde ikke piskefløde på lageret, men i stedet lå jeg med inde soyaprodukter fra Naturli. Ja, nogen soya-mælke-fan bliver jeg vist aldrig, da jeg ikke helt kan forene mig med indholdet. Men det er et rigtig godt alternativt produkt til laktoseintolerens. Og det fungerede ubeklageligt i krydderbollerne, som bliv spist med stort velbehag (:
Ingredienser
- 50 g gær
- 3 dl vand
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk nellike
- 2 tsk kanel
- 5 spsk rørsukker
- ½ tsk salt
- 1 dl fløde eller soya fløde
- 50 g smeltet smør
- 2 æg
- 2 dl hvid hvedemel
- 5-7 dl hvedemel
- Kanel og sukker til toppen
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt krydderier og salt.
- Rør fløde, smør, æg og det hvide hvede i.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen.
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 45 minutter.
- Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Kom dem på en bageplade med papir.
- Lad bollerne efterhæve 45 minutter.
- Pensl bollerne med vand og drys kanel og sukker på toppen. Bag dem ved 225 grader i ca. 15-20 minutter.
- Afkøles på en rist - spises lune.
TIP: Bollerne er bedst lune, så giv dem en tur i ovnen eller på brødristeren inden spisning.
Skriv en kommentar