• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Lækre juleboller

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Juledagene er ovre, men de her boller kan stadig bages og nydes. Jeg er helt vild med krydderier i brød og især kanel og kardemomme. Så da jeg faldt over disse boller i Karolines Køkkens bog "godt brød", måtte jeg straks igang med lidt bagværk til juledagene.

    Jeg havde ikke piskefløde på lageret, men i stedet lå jeg med inde soyaprodukter fra Naturli. Ja, nogen soya-mælke-fan bliver jeg vist aldrig, da jeg ikke helt kan forene mig med indholdet. Men det er et rigtig godt alternativt produkt til laktoseintolerens. Og det fungerede ubeklageligt i krydderbollerne, som bliv spist med stort velbehag (:


    Juleboller

    Juleboller

    Juleboller
    Print Email Pin
    Antal: 16 styk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 50 g gær
    • 3 dl vand
    • 1 tsk kardemomme
    • 1 tsk nellike
    • 2 tsk kanel
    • 5 spsk rørsukker
    • ½ tsk salt
    • 1 dl fløde eller soya fløde
    • 50 g smeltet smør
    • 2 æg
    • 2 dl hvid hvedemel
    • 5-7 dl hvedemel
    • Kanel og sukker til toppen
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt krydderier og salt.
    • Rør fløde, smør, æg og det hvide hvede i.
    • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen.
    • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 45 minutter.
    • Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Kom dem på en bageplade med papir.
    • Lad bollerne efterhæve 45 minutter.
    • Pensl bollerne med vand og drys kanel og sukker på toppen. Bag dem ved 225 grader i ca. 15-20 minutter.
    • Afkøles på en rist - spises lune.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     


    TIP: Bollerne er bedst lune, så giv dem en tur i ovnen eller på brødristeren inden spisning.


    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen