Sådan her startede jeg min morgen; med tropemysli, yoghurt , friskpresset appelsin/grapejuice og selvfølgelig kaffe. For med det meget kolde, hvide lag, som havde lagt sig udenfor, skulle der listes lidt sommer ind- Det med mit seneste skud på stammen. Nemlig tropemyslien!
Da jeg lavede den forleden, havde jeg lige snakket med en kammerat, som rende rundt på kridhvide strande, med svajende palmer og det turkisblå vand, skvulpende...... i 3 måneder! Altså det er her, jeg kan blive en smule misundelig, for det er vist ingen hemmelighed min kærlighed hedder sommer.
Nå, men tilbage til alle os, der så må hygge os med herlig december, levende lys og varme tæpper - som jo faktisk er mægtig rart :)
Tropemyslien er et skønt afbræk til morgenmaden. Og sammen med de lækre appelsiner, som fåes lige nu, har du den bedste start på dagen.
Min 1. december er gået med praktiske gøremål, lidt bagning og er nu endt med rødvin og en kylling i ovnen. Så den kan vist kun, kaldes ganske god.
Håber I alle har haft en skøn 1. december (:
Ingredienser
- 4 dl 5-grynsblanding eller grovvalsede havregryn
- 2 dl kokos
- 3 tsk vaniljesukker
- ½ dl honning
- ½ dl neutral olie
- 2 dl vand
- 1 nip salt
- 1 dl tørret mango i passende stykker
- 1 dl tørret ananas i grove tern
Sådan gør du
- Bland gryn og kokos sammen med vaniljesukker. Rør vand, salt, olie og honning sammen og hæld det ud over blandingen. Rør det hele godt sammen.
- Bred den våde mysli ud i en lille bradepande (1 cm tykkelse) og kom bradepanden i ovnen. Bag myslien ved 180 grader i ca. 25-35 minutter indtil den er tør og sprød. Rør jævnligt i den under hele bagningen!!
Skriv en kommentar