Så er resterne ved, at være udryddet i køkkenet og det er klar til indkøb og en ny uge. De allersidste rester bliver brugt idag, da det simpelthen ikke er til, at få kål på rødkålet...!
I går endte noget af det i denne her sag og den blev ret skøn. Jeg har en hel masse bær i fryseren fra i sommers, som hellere ikke er til at få udryddet - ja, det er faktisk begrænsninger for, hvor meget marmelade man kan spise!
Så en håndfuld af de flotte, store solbær passede helt perfekt i salaten.
Salaten spiste jeg til frokost, men sammen med et stykke vildt eller rødt kød og et godt glas rødvin, ville man have en vældig rar vinteraften (:
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Min weekend har været stille og rolig. Jeg er nået igennem de fleste bunker af praktiske gøremål, godt blandet med afslapning og film på sofaen. Jaaa, man skal passe på med, at overanstrenge sig!
Søndagen slutter med en kaffeaftale og bagning af nogle lækre langtidshævede boller, jeg har eksperimenteret med fra "Tartine Bakery".
Så nu kan den nye uge, der truer, bare komme (;
God søndag til jer alle (:
Ingredienser
- ¼ rødkålshoved, mellemstørrelse
- 2 rødbeder, mellemstørrelse
- Kerner af ½ granatæble
- 1 dl solbær
- 1 dl tørrede dadler og figner
- Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk rødvinseddike, eller æbleeddike
- 1 tsk akacie honning
- salt/peber
- Frisk timian
Sådan gør du
- . Snit rødkålen i fine strimler. Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Skær dadler og figner i små stykker.
- Rør olivenolie, eddike, honning, salt, peber og timianbladene. Gem lidt timianstilke til pynt.
- Fordel rødkål, rødbeder, solbær, granatæblekerner og dadler/figner på et fad. Hæld dressingen ud over og bland den med salaten. Lad salaten trække 30 minutter før servering.
- Pynt med timianstilke og evt. lidt hakkede nødder. Server til
Marie - Cocina Fragrante
Uhm, elsker rødkålssalater! Har faktisk aldrig tænkt på at putte solbær i, men kan lige forestille mig, at de syrligtsøde bær vil klæde kålen perfekt. Tak for inspirationen! :)
Loui
Hej Marie
Det gør jeg også + det simpelthen har den flotteste farve :) Ja, var også en pludselig indskydelse, men hold op det var lækkert med solbær :) Kan varmt anbefales.
Maja
Nøøj, hvor lyder den lækker! Og sikke nogle fantastiske farver!
Loui
Hej Maja
Tak :) Ja, det er simpelthen så smukke farver, at man slet ikke kan lade være, at spise salat :)