• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Morgenmad

    Ricotta-pandekager med pink skyr

    Af Louise | 7 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Jeg er blevet ret pjattet med ricottaost den sidste tid. Den giver en mægtig lækker konsistens og kan bruges både i det salte og i det søde køkken. Da osten er en smule sødelig i sig selv, er den ret perfekt i bagning, da den kan erstatte sødestoffet. Derudover har osten en fed smag/indhold, så fedtstoffet kan pludselig også udelukkes. Og det er lige præcis hvad, den har gjort i de her lækre, tykke pandekager.

    Pandekagerne er fuldstændig inspireret af en omgang amerikanske pandekager, bare lidt sundere. Sukker og fedt er nemlig hevet ud og ind er kommet groft mel og protein.

    Du kan sagtens lave dem grovere end disse her og evt. tilsætte lidt kardemomme eller kanel - det vil jeg gøre næste gang!

    Sammen med den fine, fine skyr og en håndfuld nødder, så er pandekagerne et pragtfuldt morgenmåltid (:

    Mens pandekagerne bagte på panden, kom mere inspiration snigende og en omgang aftensmad er allerede i fuld gang! Ricotta/spinat-pandekager med laks (:

    Ricotta-pandekager med pink skyr

    Pink skyr

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid5 minutter minutter

    Ingredienser

    • 3 æg
    • 250 g ricottaost
    • 2,5 dl kærnemælk eller minimælk
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 knsp salt
    • 1,5 dl hvid hvede, eller andet groft mel
    • 1 dl hvedemel

    Pink skyr

    • 1,5 dl skyr
    • 1 dl blandede bær, friske eller frosne
    • 1 tsk vaniljesukker
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Del æggene i blomme og hvider i hver sin skål
    • Rør æggeblommerne sammen med ricotta og mælk
    • Bland groft mel, kardemomme, bagepulver, salt og hvedemel sammen.
    • Sigt melblandingen i væsken og pisk det sammen
    • Pisk æggehviderne helt stive
    • Vend forsigtigt æggehviderne og chokoladeknapperne i dejen
    • Varm en pande op og kom lidt olie eller smør på panden
    • Kom 1 dl af dejen på panden og bag pandekagerne gyldne på begge sider
    • Spis pandekagerne lune med chokolade, valnødder og ahornsirup

    Skyr

    • Rør skyr og vaniljesukker sammen
    • Hvis bærrene er frosne, drænes de lidt inden de blandes i.
    • Server til de lune pandekager

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)


    Mere sulten?

    • Ciabattaboller
    • Æggemuffins med skinke, kartofler og spinat
      Æggemuffins med skinke, kartofler og spinat
    • Amerikanske pandekager - tykke og luftige brunch pandekager
      Amerikanske pandekager - tykke og luftige brunch pandekager
    • brunch og morgenmad - opskrift med æg og bacon
      Brunchbrød med æg og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Agathe

      marts 18, 2013 at 12:53 am

      Ej de ser gode ud! Nu er jeg ikke til ricotta ost, men tror du man kan skifte den ud med skyr eller lign.?

      Svar
    2. Sine

      marts 14, 2013 at 1:12 pm

      Nammmeeeeee nam.. de ser jo monstergode ud... Har aldrig prøvedet med ricottaost, men det skal jeg da helt sikkert!!!! Tak for tippet!!!

      Svar
      • Loui

        marts 17, 2013 at 7:39 pm

        Det var de også ;) Ricottaosten er bare genial i bagværk og det er ikke sidste gang, jeg har prøvet den af i noget :)

    3. Ulrika - den glade kagekone

      marts 14, 2013 at 10:11 am

      Tak for opskriften! Den vil jeg huske på og afprøve i weekenden. Der ser så fine og lette og luftige ud!
      Mvh Ulrika

      Svar
      • Loui

        marts 17, 2013 at 7:38 pm

        De er lækre og helt vildt luftige :) Dem må du endelig forkæle dig selv med i weekenden :)

    4. Hanne

      marts 14, 2013 at 8:24 am

      Uhm de ser lækre ud. Men lige et spørgsmål. Er det spsk eller dl af kærnemælken?

      Svar
      • Loui

        marts 14, 2013 at 10:00 am

        Hov, er blevet rette i opskriften - det er dl :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen