Jeg er blevet ret pjattet med ricottaost den sidste tid. Den giver en mægtig lækker konsistens og kan bruges både i det salte og i det søde køkken. Da osten er en smule sødelig i sig selv, er den ret perfekt i bagning, da den kan erstatte sødestoffet. Derudover har osten en fed smag/indhold, så fedtstoffet kan pludselig også udelukkes. Og det er lige præcis hvad, den har gjort i de her lækre, tykke pandekager.
Pandekagerne er fuldstændig inspireret af en omgang amerikanske pandekager, bare lidt sundere. Sukker og fedt er nemlig hevet ud og ind er kommet groft mel og protein.
Du kan sagtens lave dem grovere end disse her og evt. tilsætte lidt kardemomme eller kanel - det vil jeg gøre næste gang!
Sammen med den fine, fine skyr og en håndfuld nødder, så er pandekagerne et pragtfuldt morgenmåltid (:
Mens pandekagerne bagte på panden, kom mere inspiration snigende og en omgang aftensmad er allerede i fuld gang! Ricotta/spinat-pandekager med laks (:
Ingredienser
- 3 æg
- 250 g ricottaost
- 2,5 dl kærnemælk eller minimælk
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 1,5 dl hvid hvede, eller andet groft mel
- 1 dl hvedemel
Pink skyr
- 1,5 dl skyr
- 1 dl blandede bær, friske eller frosne
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Del æggene i blomme og hvider i hver sin skål
- Rør æggeblommerne sammen med ricotta og mælk
- Bland groft mel, kardemomme, bagepulver, salt og hvedemel sammen.
- Sigt melblandingen i væsken og pisk det sammen
- Pisk æggehviderne helt stive
- Vend forsigtigt æggehviderne og chokoladeknapperne i dejen
- Varm en pande op og kom lidt olie eller smør på panden
- Kom 1 dl af dejen på panden og bag pandekagerne gyldne på begge sider
- Spis pandekagerne lune med chokolade, valnødder og ahornsirup
Skyr
- Rør skyr og vaniljesukker sammen
- Hvis bærrene er frosne, drænes de lidt inden de blandes i.
- Server til de lune pandekager
Agathe
Ej de ser gode ud! Nu er jeg ikke til ricotta ost, men tror du man kan skifte den ud med skyr eller lign.?
Sine
Nammmeeeeee nam.. de ser jo monstergode ud... Har aldrig prøvedet med ricottaost, men det skal jeg da helt sikkert!!!! Tak for tippet!!!
Loui
Det var de også ;) Ricottaosten er bare genial i bagværk og det er ikke sidste gang, jeg har prøvet den af i noget :)
Ulrika - den glade kagekone
Tak for opskriften! Den vil jeg huske på og afprøve i weekenden. Der ser så fine og lette og luftige ud!
Mvh Ulrika
Loui
De er lækre og helt vildt luftige :) Dem må du endelig forkæle dig selv med i weekenden :)
Hanne
Uhm de ser lækre ud. Men lige et spørgsmål. Er det spsk eller dl af kærnemælken?
Loui
Hov, er blevet rette i opskriften - det er dl :)