Jep, jeg har snydt med det her brød og det kan lige skimtes på billedet. Forleden uge fik jeg jo en skøn pakke fra Urtekram, med alverdens varer. Jeg har en morgenmads-test-debat i ærmet til ugen, da der i pakken var en del morgenmadsprodukter, som jeg snart har spist mig igennem.
Men lige nu skal det handle om en Urtekrams brødblanding med gulerødder og rødbeder.
Da jeg fiskede den op af kassen, var jeg mere end skeptisk, da sådan nogle brødblandinger, i min verden, altid har været lidt til grin.
Det er jo bare en pose mel til overpris - alt det andet skal man jo selv tilsætte! Og så ender de alt for ofte med en tør omgang bagværk.
Naah, men jeg pakkede alle mine fordomme væk og kastede mig ud i brødet her i weekenden. Der stod selvfølgelig en opskrift bag på pakken, men i frygt for et meget tørt brød, ja, så lavede jeg min egen fremgangsmåde. Og den var altså ret god og ud kom det fineste, saftigste brød (:
Så den må Urtekram lige tilføje bag på pakken (;
Jeg syntes faktisk brødet blev virkelig godt og det bedste af det hele; jeg slap for, at rive gulerødder og rødbeder (;
Men alt er jo ikke lutter lagkage når det er mig. Jeg måtte jo lige nærstudere indholdet i pakken og ud fra ingredienslisten findes der i pakken:
56% fuldkornsspeltmel, sigtet speltmel, 4% gulerødder og 2% rødbeder.
6 % grøntsager er altså ikke alverden og ud af 830 g brødblanding er det ca. 50 g grøntsager, hvilket ikke er ret meget målt i gulerod og rødbede.Jeg er godt klar over, at grøntsagerne ikke er friske, men tørret og derfor ikke har samme vandindhold, men alligevel. Jo, du får fibre, men jeg er ikke helt sikker på, alle de andre næringstoffer følger med.
Derudover har jeg lidt en smule skade af min nuværende uddannelse og kan ikke lade være med, at slå ned på , at der på indpakningen findes bæredygtige mærker, men gulerødderne, som bruges i produktet kommer fra helt fra Kina.
Jeg er udmærket klar over, at Urtekram gør det fordi økologi skal være prismæssigt konkurrencedygtig, men alligevel... Det virker altså lidt ambivalent, set fra min side. Vi "beskytter" kloden med økologi, men forurener med transport?
Nå, men til bedømmelsen. Jeg syntes jeg fik en rigtig skønt brød ud af det, med min egen fremgangsmåde med dobbelt så meget væske og det er jo super nemt, hvis man har travlt. Men jeg kan bare ikke lukke øjnene for både pris (ca. 30 kr. ), indhold og ja, min passion for brødbagning. Jeg bare gerne have lidt mere grøntsagsfyld og lidt mere bæredygtighed, hvis jeg skal betale den pris.
Jeg tror på, at det er ligeså nemt, at bage brødet selv - men kan sagtens se, at det er nemt i en snæver vending (:
Annemarie Søndergaard
Hej Louise.
I din opskrift på langtidshævet rødbede-/gulerodsbrød kan jeg slet ikke se hvor og hvor meget rødbede og gulerod der skal i. Er det i brødblandingen eller har du bare glemt det ?
Er helt vild med dine opskrifter
Loui&bearnaisen
Hej Annemarie
Det er en brødblanding jeg havde til test fra Urtekram, så gulerod og rødbede er i blandingen :)
Tina
For et halvt år siden var jeg tilfældigvis til en lille fest, med hende der er produktudvikler hos Urtekram. Hun har en uddannelse i ernæring og sundhed (kan ikke lige huske hvilken gren) og jeg fik et rigtig godt indtryk af Urtekrams produkter:)
(Selvfølgelig er hjemmebagt altid bedst, men HVIS man nu skulle ud i en anden løsning, tror jeg jeg ville vælge Urtekram)