• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Små mandelbrød med saltet topping

    Af Louise | 9 Comments

    Jeg har rigtig længe lurret på en form til små rugbrød og lige pludselig lå den i Netto! Så den måtte med hjem til de 117 andre forme jeg har.. Der var ikke rigtig plads i mine skabe til formen (!), så i stedet for at spekulerer på det problem, kunne den proppes med brød og komme i ovnen. Så var pladsproblemet ligesom løst i en times tid. Genialt (:

    Formen er godkendt. Den gav de fineste små mandelbrød, fyldt med mandelsmag og særligt gode med en klat abrikosmarmelade.

    Er du ikke helt så vild med salt, som jeg er, så brug almindelige hakkede mandler. Eller drop toppen og spar dig selv for en hel masse krummer overalt (;

    Min dag er spækket med planer! Jeg får nemlig fint besøg hjemmefra imorgen og så skal det lille hjem jo, være parat. Så udover en obligatorisk rengøring og oprydning, bliver der skrevet lange indkøbslister og planlagt gode sager. Jaaa, lukkeloven svigter mig jo lidt i påsken, så der skal hamstres (;

    Og nu det er påske, skal jeg da også ud og jagte et lam.... Det i køledisken er nok nemmest, at fange?

    Nå, men inden jeg sætter tænderne i endnu et mandelbrød og slubrer en kop kaffe, så må jeg vist hellere få den gode samvittighed på plads og få sat en sløjfe på eksamensopgaven. I hvert fald for idag.


    Små mandelbrød med saltet topping

    🍴 Opskrift

    Små mandelbrød med saltet topping

    Små mandelbrød med saltet topping

    Print opskrift Pin opskrift

    Ingredienser

    • 20 g gær
    • 2 dl mælk
    • 2 dl vand
    • 1 tsk salt
    • 1 spsk akaciehonning
    • 1 spsk olie
    • 175 g mandelmel
    • 1 æg
    • 500 g hvedemel
    • ½ dl kold kaffe
    • 50 g grofthakket, saltede mandler
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom mælk og vand i en skål og opløs gæren heri
    • Tilsæt salt, honning. olie, æg og mandelmel. Rør godt.
    • Kom hvedemelet i lidt efter lidt. Ælt dejen godt - den må ikke blive for tør.
    • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 2 timer.
    • Smør formene og fordel dejen heri. Det kræver lidt tålmodighed.
    • Du kan også vælge, at bage ét stort brød.
    • Dæk brødene til og efterhæv i ca. 30-45 minutter.
    • Pensl brødene med kold kaffe og drys med hakkede mandler.
    • Bag brødene ved 200 grader i ca. 25 minutter.
    • Tag et brød op af formen og bank på det, lyder det hult er de færdige.
    • Lad brødene hvile 5-10 minutter i formen. Tag dem derefter ud og afkøl dem på en rist.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Laura

      marts 27, 2013 at 10:09 pm

      Ej hvor er de bare super fine!! Og sikke en nuttet størrelse ;-)

      Svar
      • Loui

        april 01, 2013 at 6:04 pm

        Ja, de er bare så fine :D

    2. Ulrika - den glade kagekone

      marts 26, 2013 at 11:44 pm

      Øv, den form har jeg overset i min Netto! Sådan en har jeg tit manglet :-) Det må også være sødt at bage små fine sandkager i sådan en form, tænker jeg. Lækkert med mandelmel i en brød opskrift - og den salte topping! Dem må jeg prøve engang ved lejlighed.
      Mvh Ulrika

      Svar
      • Loui

        april 01, 2013 at 5:48 pm

        Du må se om de stadig har den :) Ja, har også haft den til, at stå på listen noget tid nu og så var den der :) Den er så fin til mange ting..

    3. Piskeriset

      marts 26, 2013 at 10:45 pm

      De er vel nok kære - og lige til at spise :-D
      God idé med de små forme (og ja, jeg kender godt det med mange bageforme... selvom jeg nu synes, jeg holder meget igen med at købe nye :-D)

      Svar
      • Loui

        april 01, 2013 at 5:47 pm

        Ja, det er de fineste små brød, man får af sådan en form :)
        Hehe, jeg prøver også have holde lidt igen og planlægge købene - men det er svært ;)

    4. Mette

      marts 26, 2013 at 6:40 pm

      .....det kneb også med pladsen i afdelingen for forme her på matriklen....

      Svar
    5. Bitten

      marts 26, 2013 at 2:45 pm

      Uhm, de ser gode ud - og så er de da også ret nuttede!
      Gemmer lige opskriften, så må jeg bage dem i min muffinform på et tidspunkt :)

      Svar
    6. Tina K.

      marts 26, 2013 at 1:48 pm

      Mums!! Dem skal jeg prøve en dag. Og tillykke med din nye form. Er selv lykkelig for min :)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen