Jeg har rigtig længe lurret på en form til små rugbrød og lige pludselig lå den i Netto! Så den måtte med hjem til de 117 andre forme jeg har.. Der var ikke rigtig plads i mine skabe til formen (!), så i stedet for at spekulerer på det problem, kunne den proppes med brød og komme i ovnen. Så var pladsproblemet ligesom løst i en times tid. Genialt (:
Formen er godkendt. Den gav de fineste små mandelbrød, fyldt med mandelsmag og særligt gode med en klat abrikosmarmelade.
Er du ikke helt så vild med salt, som jeg er, så brug almindelige hakkede mandler. Eller drop toppen og spar dig selv for en hel masse krummer overalt (;
Min dag er spækket med planer! Jeg får nemlig fint besøg hjemmefra imorgen og så skal det lille hjem jo, være parat. Så udover en obligatorisk rengøring og oprydning, bliver der skrevet lange indkøbslister og planlagt gode sager. Jaaa, lukkeloven svigter mig jo lidt i påsken, så der skal hamstres (;
Og nu det er påske, skal jeg da også ud og jagte et lam.... Det i køledisken er nok nemmest, at fange?
Nå, men inden jeg sætter tænderne i endnu et mandelbrød og slubrer en kop kaffe, så må jeg vist hellere få den gode samvittighed på plads og få sat en sløjfe på eksamensopgaven. I hvert fald for idag.
Ingredienser
- 20 g gær
- 2 dl mælk
- 2 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk olie
- 175 g mandelmel
- 1 æg
- 500 g hvedemel
- ½ dl kold kaffe
- 50 g grofthakket, saltede mandler
Sådan gør du
- Kom mælk og vand i en skål og opløs gæren heri
- Tilsæt salt, honning. olie, æg og mandelmel. Rør godt.
- Kom hvedemelet i lidt efter lidt. Ælt dejen godt - den må ikke blive for tør.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 2 timer.
- Smør formene og fordel dejen heri. Det kræver lidt tålmodighed.
- Du kan også vælge, at bage ét stort brød.
- Dæk brødene til og efterhæv i ca. 30-45 minutter.
- Pensl brødene med kold kaffe og drys med hakkede mandler.
- Bag brødene ved 200 grader i ca. 25 minutter.
- Tag et brød op af formen og bank på det, lyder det hult er de færdige.
- Lad brødene hvile 5-10 minutter i formen. Tag dem derefter ud og afkøl dem på en rist.
Laura
Ej hvor er de bare super fine!! Og sikke en nuttet størrelse ;-)
Loui
Ja, de er bare så fine :D
Ulrika - den glade kagekone
Øv, den form har jeg overset i min Netto! Sådan en har jeg tit manglet :-) Det må også være sødt at bage små fine sandkager i sådan en form, tænker jeg. Lækkert med mandelmel i en brød opskrift - og den salte topping! Dem må jeg prøve engang ved lejlighed.
Mvh Ulrika
Loui
Du må se om de stadig har den :) Ja, har også haft den til, at stå på listen noget tid nu og så var den der :) Den er så fin til mange ting..
Piskeriset
De er vel nok kære - og lige til at spise :-D
God idé med de små forme (og ja, jeg kender godt det med mange bageforme... selvom jeg nu synes, jeg holder meget igen med at købe nye :-D)
Loui
Ja, det er de fineste små brød, man får af sådan en form :)
Hehe, jeg prøver også have holde lidt igen og planlægge købene - men det er svært ;)
Mette
.....det kneb også med pladsen i afdelingen for forme her på matriklen....
Bitten
Uhm, de ser gode ud - og så er de da også ret nuttede!
Gemmer lige opskriften, så må jeg bage dem i min muffinform på et tidspunkt :)
Tina K.
Mums!! Dem skal jeg prøve en dag. Og tillykke med din nye form. Er selv lykkelig for min :)