• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller » Madpakkebrød

    Spinatboller

    Af Louise | 6 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Lækre, saftige spinatboller, som mætter godt. Få opskrift på grove boller med spinat og skyr, som er perfekte til madpakke og sandwich her.


    Spinatboller

    For lidt tid siden lavede jeg jo gulerodsjuice-brød med stor succes og det krævede selvfølgelig endnu et eksperiment - nemlig med spinat.

    Ja, jeg tænker altid ikke heeelt så langt, så da spinatjuicen skulle presses i juicemaskinen, ja, så åd den altså 1 kilo spinat (!!) inden jeg nåede 4 dl juice..  Det tog sin tid - og en hel masse grønne pletter i køkkenet!

    Jeg brugte juicen i de spinatboller, som jeg plejer at bage med frossen, hakket spinat og det fungerede super godt.

    Jeg var lidt nervøs for, at de ville smage voldsomt meget af spinat, men sammen med skyr og valnødder får de en lækker smag og ikke mindst konsistens. Og derudover er de jo bare mægtig fine.

    Så der er frit valg; du kan følge opskriften som den er eller erstatte vand med spinatjuice og få super grønne boller med spinat.

    Og skyr - det kan sagtens ersttates af yoghurt, hvis det lige er det, som du har på lager i køleskabet.

    Spinatboller: 

    Perfekte på madpakken og til en sandwich smurt med lækkert pålæg.

    Sådan en spinatbolle smurt med lakserilette med rygeost og lidt rucola - ja, så er næste uges madpakke serveret.

    Sundt, lækkert og mættende.

    (Husk de kan også fryses, så du bare kan nappe en op af fryseren)

    Og nu vil jeg vende tilbage til søndagen og mit dybfrosne vasketøj, som blev overfaldet af en pludselig snestorm igår! Når man i bedste mening stiller vasketøjet ud i høj solskin, begraver sig i statistik, falder i søvn (hov..) og vågner op til snestorm - så vågner man altså meget brat og meget tvær! ...til stivfrossent tøj og tørrestativ, som ikke kunne klappes sammen igen!!

    Åhh, foråret er dejligt (;

    Sunde spinatjuice-brød med skyr og valnødder

    Spinatboller med skyr

    Spinatboller med skyr
    Print Email Pin
    Antal: 16 stk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 3 dl lunken vand
    • 2 dl skyr
    • 150 g frossen, optået hakket spinat
    • 1 spsk akaciehonning
    • 1 spsk salt
    • 1 spsk olivenolie
    • 1 æg
    • 50 g ristede valnødder, Kan udelades
    • 3 dl hvid hvede, eller andet groft mel
    • 7-9 dl hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smuldr gæren i en skål med vand.
    • Kom spinaten i en minihakker og blend det fint - eller du kan bruge den, som den er og få boller med grønne pletter.
    • Tilsæt spinat, skyr, honning, salt, olie, æg, valnødder og hvid hvede og rør det hele godt sammen.
    • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres godt med en ske eller røremaskine. Dejen skal være meget tyk og lidt klistret. Den må ikke blive for tør!!!
    • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve ca. 2-3 timer - til dobbeltstørrelse.
    • (Eller brug 10 g gær og lad dejen koldhæve i køleskabet i 12 timer)
    • Skrab forsigtig dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen med en brødskraber til passende stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir.
    • Dæk brødene til og lad dem efterhæve 30 minutter.
    • Bag brødene ved 220 grader i ca. 15 minutter.
    • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Emilia

      oktober 07, 2013 at 5:43 pm

      Mums! Ser super lækkert ud :D Hvordan laver du din spinatjuice?

      Svar
      • Loui

        oktober 10, 2013 at 12:09 pm

        Hej Emilia

        Tak :) Jeg brugte en saftpresser :)

    2. Signe Bach

      marts 17, 2013 at 6:27 pm

      Uuuhm...dem må jeg prøve at lave! ;-)

      Svar
      • Loui

        marts 17, 2013 at 8:09 pm

        De er bare super gode - dem må du helt sikkert prøve :)

    3. Kristine

      marts 17, 2013 at 12:49 pm

      Nooooo, you just didn't!!!!! Jeg sidder her og kæmper med en dum tysk aflevering, som tilsyneladende ikke laver sig selv, og så poster du bare lækkerier, som jo emmer af, at du i den grad holder søndag på bedste bage'hygge vis! Bwaaaah.
      Nederen med dit frosne vasketøj, men så kan du jo passende få hygget om det, imens jeg slider med tysk! Pludselig er jeg ikke så negativ mere! ;)

      Svar
      • Loui

        marts 17, 2013 at 8:08 pm

        Sorry, søde ;) Ja, min lørdag gik med aaaaalt for meget studie, så søndagen er bare ren hygge ;) Og nåhr ja, vasketøj (!!) Men altså bare jeg ikke skal lave tysk - så er jeg ret glad ;)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen