Lækre, saftige spinatboller, som mætter godt. Få opskrift på grove boller med spinat og skyr, som er perfekte til madpakke og sandwich her.
For lidt tid siden lavede jeg jo gulerodsjuice-brød med stor succes og det krævede selvfølgelig endnu et eksperiment - nemlig med spinat.
Ja, jeg tænker altid ikke heeelt så langt, så da spinatjuicen skulle presses i juicemaskinen, ja, så åd den altså 1 kilo spinat (!!) inden jeg nåede 4 dl juice.. Det tog sin tid - og en hel masse grønne pletter i køkkenet!
Jeg brugte juicen i de spinatboller, som jeg plejer at bage med frossen, hakket spinat og det fungerede super godt.
Jeg var lidt nervøs for, at de ville smage voldsomt meget af spinat, men sammen med skyr og valnødder får de en lækker smag og ikke mindst konsistens. Og derudover er de jo bare mægtig fine.
Så der er frit valg; du kan følge opskriften som den er eller erstatte vand med spinatjuice og få super grønne boller med spinat.
Og skyr - det kan sagtens ersttates af yoghurt, hvis det lige er det, som du har på lager i køleskabet.
Spinatboller:
Perfekte på madpakken og til en sandwich smurt med lækkert pålæg.
Sådan en spinatbolle smurt med lakserilette med rygeost og lidt rucola - ja, så er næste uges madpakke serveret.
Sundt, lækkert og mættende.
(Husk de kan også fryses, så du bare kan nappe en op af fryseren)
Og nu vil jeg vende tilbage til søndagen og mit dybfrosne vasketøj, som blev overfaldet af en pludselig snestorm igår! Når man i bedste mening stiller vasketøjet ud i høj solskin, begraver sig i statistik, falder i søvn (hov..) og vågner op til snestorm - så vågner man altså meget brat og meget tvær! ...til stivfrossent tøj og tørrestativ, som ikke kunne klappes sammen igen!!
Åhh, foråret er dejligt (;
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunken vand
- 2 dl skyr
- 150 g frossen, optået hakket spinat
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 1 æg
- 50 g ristede valnødder, Kan udelades
- 3 dl hvid hvede, eller andet groft mel
- 7-9 dl hvedemel
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en skål med vand.
- Kom spinaten i en minihakker og blend det fint - eller du kan bruge den, som den er og få boller med grønne pletter.
- Tilsæt spinat, skyr, honning, salt, olie, æg, valnødder og hvid hvede og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres godt med en ske eller røremaskine. Dejen skal være meget tyk og lidt klistret. Den må ikke blive for tør!!!
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve ca. 2-3 timer - til dobbeltstørrelse.
- (Eller brug 10 g gær og lad dejen koldhæve i køleskabet i 12 timer)
- Skrab forsigtig dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen med en brødskraber til passende stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Dæk brødene til og lad dem efterhæve 30 minutter.
- Bag brødene ved 220 grader i ca. 15 minutter.
- Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Emilia
Mums! Ser super lækkert ud :D Hvordan laver du din spinatjuice?
Loui
Hej Emilia
Tak :) Jeg brugte en saftpresser :)
Signe Bach
Uuuhm...dem må jeg prøve at lave! ;-)
Loui
De er bare super gode - dem må du helt sikkert prøve :)
Kristine
Nooooo, you just didn't!!!!! Jeg sidder her og kæmper med en dum tysk aflevering, som tilsyneladende ikke laver sig selv, og så poster du bare lækkerier, som jo emmer af, at du i den grad holder søndag på bedste bage'hygge vis! Bwaaaah.
Nederen med dit frosne vasketøj, men så kan du jo passende få hygget om det, imens jeg slider med tysk! Pludselig er jeg ikke så negativ mere! ;)
Loui
Sorry, søde ;) Ja, min lørdag gik med aaaaalt for meget studie, så søndagen er bare ren hygge ;) Og nåhr ja, vasketøj (!!) Men altså bare jeg ikke skal lave tysk - så er jeg ret glad ;)