Jeg er blevet åndssvag glad for mine nye brødform, som giver de fineste små brød. Jeg har jo stadig nogle dage med forelæsninger og timer inden eksamen, så lidt til madpakken skal der til. Og hvad bedre end brød med fyld? De er bare lige til, at hive med i tasken og så er der serveret (:
Jeg brugte danskvand i brødet, da jeg syntes det giver en ret lækker luftigt struktur. Bare lige husk, at det ikke skal være med citrussmag! Det smager altså lidt sjovt...
Fetaen skal også være en god kvalitet. De billige salattern er livet alt for kort til. Virkelig. Og så opfører de sig lidt underligt, når de bliver bagt. Så selvom jeg ikke er glad for, at indrømme det , så er det nødvendigt, at være lidt snobbet med lige feta (;
Og så er det bare, at bage til næste uges madpakker (:
Ingredienser
- 25 g gær
- 5 dl vand med brus, danskvand
- 1 spsk finthakket frisk timian
- 1 spsk finthakket frisk rosmarin
- 1 spsk finthakket frisk oregano
- 1 spsk groft salt
- 1 spsk akacie honning
- 3 spsk olivenolie
- 2 dl fuldkornsmel
- 200 g god feta
- 7-8 dl hvedemel
Sådan gør du
- Oplæs gæren i vandet
- Tilsæt alle de andre ingredienser undtagen feta og hvedemel - rør godt.
- Smuldr fetaen i dejen og rør det sammen.
- Tilsæt hvedemelet lidt efterlidt, men dejen røres godt sammen. Den skal være våd, men smidig.
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 2 timer.
- Smør en form og fordel dejen heri med 2 skeer.
- Dæk brødene til og lad dem efterhæve 30 minutter.
- Bag brødene ved 225 grader i ca. 15-20 minutter.
- Afkøl dem på en bagerist.
Camilla
Uh, dem tror jeg, at jeg må prøve. Jeg ligger nemlig inde med en masse halv liters danskvand, som blev købt ved en fejltagelse, og jeg kan ikke lide danskvand. Så det er lige en opskrift for mig :-)
Loui
Armn, så må det lige være den her opskrift du skal bruge. Ellers så sender du bare danskvandet til mig - jeg elsker det og drikker det stort set altid frem for alm. vand ;)
Ulrika - den glade kagekone
Hvilken feta bruger du? Jeg kan godt lide Apetina i blok. Den er lækker cremer, synes jeg.
Mvh Ulrika