Jeg er ret vild med knækbrød og især WASA's nye udgave med surdej er et hit lige pt. Man kan sagtens selv bage knækbrød, men de er altså gode, sådan nogle købe nogen. Og så kan der proppes masser af fyld ovenpå uden de går i stykker.
Uhmm, sådan en skive med smør, ost og marmelade er altså mægtig god. Især hvis man smører på den forbudte side, som kæresten kalder siden med de store huller (;
Friskost er også en klassiker på knækbrødet og jeg sværger mest til pikant, men BUKO rucola er inde i varmen hos mig lige nu.
Desværre er det ikke altid jeg lige får spist sådan et bæger op, så da jeg stod med en rest, røg den i brødene.
Og det er lækkert! Friskosten giver en skøn smag og svampet konsistens. Perfekt som madpakkebrød. Uden noget eller med et stykke røget laks eller serranoskine lagt imellem.
Jeg har haft stykkerne her med i tasken hele ugen og de har nemt klaret min frokost.
Ingredienser
- 20 g gær
- 3 dl vand
- 200 g BUKO friskost med rucola pesto
- ½ revet squash
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 10 dl hvedemel
Sådan gør du
- Smuldr gærret i en skål og opløs det med vandet.
- Tilsæt friskost og rør det godt ud.
- Kom squash, olie, salt, honning og fuldkornsmel og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes sammen.
- Dejen æltes godt - den skal være smidig og let klistret.
- Dæk skålen til med et klæde og lad dejen hæve ca. 2 timer.
- Skrab forsigtig dejen ud på et meldrysset bord og flad den lidt ud.
- Med en dejskraber deles dejen i 9 firkanter. Kom forsigtigt stykker over på en bageplade med papir.
- Bag brødene ved 180 grader varmluft i ca. 15-20 minutter.
- Når brødene er bagte tages de ud og køles af på en bagerist.
I dag har jeg endnu en studiedag, men studierne er pænt pakket til side. Jeg skal nemlig i fuld gang med forberedelser til min tv-debut og der er en del. Ja, havde aldrig forestillet mig, at det var så omstændigt, at skulle lege linselus (;
Imorgen drager jeg mod staden og udover Go'morgen DK, så står den på besøg hos min skønne veninde. Så mon ikke det bliver en rar weekend uanset hvad (:
Iben
Kan de fryses?
Louiogbearnaisen
Hej Iben,
Tak for dit spørgsmål.
Ja, brødene kan sagtens fryses :-)
Håber du kan bruge opskriften.
Hav en dejlig aften
Gitte
Spændende opskrift :-)
Vil brødene blive for søde, hvis jeg bruger gulerødder i stedet for squash??
Jeg eeeeeeelsker knækkede hvedekerne, så jeg tror også der kommer en håndfuld af disse i :-)
Loui&bearnaisen
Tak :) Ja, de vil blive mere søde, men ikke nødvendigvis dårligere - giv det et forsøg :) God ide - er sikker på kerner vil være skønt i brødene :)
Helle Hald
Har du en rest græsk youghurt eller anden youghurt (du kan selv dræne det i kaffefilter) - så kan du også blande hakket/blendet ruccola deri og bruge den som smøreost... eller smage til med andet du godt kan li :0)
Blot et tip - men måske du kender det?
Gitte Hansen
Hej
Flotte billeder og god idé at putte friskosten i brød. Det vil jeg bestemt prøve.
Du kan også bruge rester af din friskost på toppen af en pizza, i tærter, i suppe, gryderetter og kødsauce.
Bare lige et tip fra en "stop madspilds-freak" til en anden. ;-)
Held og lykke og god fornøjelse.
Mange hilsner
Gitte
P.S.: Lidt øv, når man går ind på din side, at der er begyndt at komme store reklamesider op der skal lukkes før man kan komme videre. Jeg måtte lukke browseren op og ned et par gange før jeg kunne til komme til kommentarfeltet og slippe for reklamen.
Bare lige et pip fra en daglig bruger og storfan :-)
Loui
Tusinde tak :)
På toppen af pizza har jeg til gode, det skal jeg vist have prøvet en dag :)
Med hensyn til reklamerne, er jeg godt klar over de kan være lidt irriterende. Men desværre er det dem, som gør at bloggen kan kører for fuldt tryk (: Men ja, jeg har også mine overvejelser om dem, så nu må vi se om de skal være blivende.