• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller » Madpakkebrød

    Grove madpakke-brød med rucola-friskost

    Af Louise | 7 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Jeg er ret vild med knækbrød og især WASA's nye udgave med surdej er et hit lige pt. Man kan sagtens selv bage knækbrød, men de er altså gode, sådan nogle købe nogen. Og så kan der proppes masser af fyld ovenpå uden de går i stykker.
    Uhmm, sådan en skive med smør, ost og marmelade er altså mægtig god. Især hvis man smører på den forbudte side, som kæresten kalder siden med de store huller (;

    Friskost er også en klassiker på knækbrødet og jeg sværger mest til pikant, men BUKO rucola er inde i varmen hos mig lige nu.
    Desværre er det ikke altid jeg lige får spist sådan et bæger op, så da jeg stod med en rest, røg den i brødene.
    Og det er lækkert! Friskosten giver en skøn smag og svampet konsistens. Perfekt som madpakkebrød. Uden noget eller med et stykke røget laks eller serranoskine lagt imellem.

    Jeg har haft stykkerne her med i tasken hele ugen og de har nemt klaret min frokost.

    Grove madpakke-brød med rucola-friskost

    Grove brød med rucola-friskost

    Print Email Pin
    Forb. tid2 timer timer 15 minutter minutter
    Tilb. tid20 minutter minutter
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 20 g gær
    • 3 dl vand
    • 200 g BUKO friskost med rucola pesto
    • ½ revet squash
    • 3 spsk olivenolie
    • 1 tsk salt
    • 1 spsk honning
    • 2 dl fuldkornshvedemel
    • 10 dl hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smuldr gærret i en skål og opløs det med vandet.
    • Tilsæt friskost og rør det godt ud.
    • Kom squash, olie, salt, honning og fuldkornsmel og rør det hele godt sammen.
    • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes sammen.
    • Dejen æltes godt - den skal være smidig og let klistret.
    • Dæk skålen til med et klæde og lad dejen hæve ca. 2 timer.
    • Skrab forsigtig dejen ud på et meldrysset bord og flad den lidt ud.
    • Med en dejskraber deles dejen i 9 firkanter. Kom forsigtigt stykker over på en bageplade med papir.
    • Bag brødene ved 180 grader varmluft i ca. 15-20 minutter.
    • Når brødene er bagte tages de ud og køles af på en bagerist.

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

     

    I dag har jeg endnu en studiedag, men studierne er pænt pakket til side. Jeg skal nemlig i fuld gang med forberedelser til min tv-debut og der er en del. Ja, havde aldrig forestillet mig, at det var så omstændigt, at skulle lege linselus (;

     Imorgen drager jeg mod staden og udover Go'morgen DK, så står den på besøg hos min skønne veninde. Så mon ikke det bliver en rar weekend uanset hvad (:

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Iben

      april 28, 2018 at 7:44 am

      Kan de fryses?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        maj 02, 2018 at 6:26 pm

        Hej Iben,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja, brødene kan sagtens fryses :-)

        Håber du kan bruge opskriften.

        Hav en dejlig aften

    2. Gitte

      februar 23, 2014 at 3:11 pm

      Spændende opskrift :-)
      Vil brødene blive for søde, hvis jeg bruger gulerødder i stedet for squash??
      Jeg eeeeeeelsker knækkede hvedekerne, så jeg tror også der kommer en håndfuld af disse i :-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 25, 2014 at 1:24 pm

        Tak :) Ja, de vil blive mere søde, men ikke nødvendigvis dårligere - giv det et forsøg :) God ide - er sikker på kerner vil være skønt i brødene :)

    3. Helle Hald

      april 19, 2013 at 10:00 pm

      Har du en rest græsk youghurt eller anden youghurt (du kan selv dræne det i kaffefilter) - så kan du også blande hakket/blendet ruccola deri og bruge den som smøreost... eller smage til med andet du godt kan li :0)
      Blot et tip - men måske du kender det?

      Svar
    4. Gitte Hansen

      april 19, 2013 at 4:26 pm

      Hej

      Flotte billeder og god idé at putte friskosten i brød. Det vil jeg bestemt prøve.

      Du kan også bruge rester af din friskost på toppen af en pizza, i tærter, i suppe, gryderetter og kødsauce.
      Bare lige et tip fra en "stop madspilds-freak" til en anden. ;-)
      Held og lykke og god fornøjelse.

      Mange hilsner
      Gitte
      P.S.: Lidt øv, når man går ind på din side, at der er begyndt at komme store reklamesider op der skal lukkes før man kan komme videre. Jeg måtte lukke browseren op og ned et par gange før jeg kunne til komme til kommentarfeltet og slippe for reklamen.
      Bare lige et pip fra en daglig bruger og storfan :-)

      Svar
      • Loui

        april 19, 2013 at 6:05 pm

        Tusinde tak :)
        På toppen af pizza har jeg til gode, det skal jeg vist have prøvet en dag :)

        Med hensyn til reklamerne, er jeg godt klar over de kan være lidt irriterende. Men desværre er det dem, som gør at bloggen kan kører for fuldt tryk (: Men ja, jeg har også mine overvejelser om dem, så nu må vi se om de skal være blivende.

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen