Weekenden har stået på masser af mad og alkohol, så afslutningen på pinsen blev en lækkert salat. Det er jo aspargssæson og så er det altså bare, at kaste sig over de lækre grønne banditter mens tid er!
Og jo, man kan godt andet end skamkoge dem (;
Viklet ind i skinke, med masser af olivenolie og citron, så er både aspargesen og du mere end lykkelig. De kan sagtens spise som en lille forret, snack eller som her; i en salat. HAPS!
Salaten er bare babyspinatblade og frisk basilikum vendt med lidt olivenolie og hvidvinseddike.
Ingredienser
- 5-8 grønne asparges
- 10-16 stykker serranoskinke
- 2-3 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- Friskkværnet peber
- Evt. friskrevet parmesanost
Sådan gør du
- Bræk enden af aspargesene.
- Del serranoskiverne i 2 og vikl hver del om en asparges.
- Læk dem på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie, citron og peber.
- Bag dem ved 180 grader i ca. 8-12 minutter.
- Server enten som snack eller i en salat - gerne med friskrevet parmesanost
Noter
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Virkeligheden banker højt på døren i dag og der er masser på programmet. Blandt andet skal resultatet af vores øl-brygning på flasker og der skal smages på varerne. Sådan en god lunken fætter, som har stået og hygget på køkkengulvet i 14 dage... Ned det skal det (;
Ellers er der 117 ting, som lige skal klares, så endnu en bette pinse ville ikke gøre mig noget - men heldigvis er ugen lidt kortere og solen skinner (:
Svend Prebensen
Gammel opskrift, men fandt den lige her den anden dag efter jeg havde modtaget min skinke og manglede noget inspiration til madlavningen...
Opskriften her er helt klart godkendt!
Loui&bearnaisen
Hej Svend
Dejligt, du kunne bruge opskriften - tak :)
Mange hilsner
Louise