Jeg er en sucker for gode tilbud, ligesom alle andre og især Netto er et farligt sted! Hvilket gør det lidt svært at styre sin last, når det er mit stam-supermarkederne i området.
Well, for noget tid siden faldt jeg over 1 kg Crüsli til spotpris og selvfølgelig røg den i kurven. For selvom det er drønhamrende fyldt med alverdens forbudte ting, så smager det altså mægtig godt på en portion yoghurt indimellem. Og ja, det er chokolade-varianten vi taler om - den helt syndige (;
Men et kilo, det er lige i overkanten! Så maj-projektet forsætter ufortrødent og hvad bedre end med Crüsli-crunch-chokolade-boller? Jep, det var nemlig, hvor lidt af toppingen endte.
Er du til mysli-boller vil du helt sikkert elske disse her. De er nemlig en luskus-udgave uden lige! Spis dem lune, som de er, eller med lidt koldt smør - det er guf (:
Mit næste projekt med Crüli-crunchen er cookies, hvor jeg er overbevist om den vil gøre sig godt.
Inden jeg skal sætte tænderne i en chokoladecrunch-bolle til eftermiddagskaffen, skal jeg lige have overstået et par timer på skolebænken. Men så står den også på kaffe og arbejde, for jeg har en hel del løse ender, der skal bindes knude på..
Og lige et par gode indlæg, som skal skrives om bl.a. Irish coffee kaffebønner, rugbrød og når ja, et debatindlæg om LCHF. Som ja, nok ikke bliver særlig pænt - så er I advaret (;
Ingredienser
- 50 g gær
- 3 dl lunken vand
- 1 spsk flydende honning
- 1 tsk salt
- 25 g smeltet smør
- 100 g hvid hvede
- 100 g Crüsli dark chocolate
- 7-8 dl hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt honning, salt, smeltet smør, groft mel og chokolade crunch og rør det sammen.
- Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens dejen æltes til den er smidig og glat.
- Dæk dejen til og lad den hæve 30 minutter.
- Del dejen i ca. 16-20 stykker og form dem til boller.
- Kom bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 45 minutter.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg.
- Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
- Tag dem ud og afkøl på en bagerist.
- Spis dem lune.
Noter
Gitte
Okay, de skal prøves igen - gir' ikke så let op :-)
Loui
Haha, nope :)
Gitte
Hej Loui..
Jeg har prøvet at bage disse boller. De smagte super lækkert, men mine blev slet ikke så indbydende i udseende. Mine blev bare helt mørke som chokoladeboller, og der var ingen klumper af müsli i. Hvordan gør du, kommer du müsli'en i til sidst eller hvordan? Blander du dejen i hånden eller bruger du røremaskine?
Hilsen Gitte.
Loui
Hej Gitte
Øv, men godt de smagte :)
Jeg blandede forsigtigt dejen i hånden for ikke, at knuse myslistykkerne. Men derudover gjorde jeg ikke noget specielt.
Kristine
Woooooooow de ser skønne ud. Og så ser de tilmed rigtig lækre og svampede ud - just the way I like it! Jeg misunder dig ret meget for din kommende eftermiddagssnack, som du har i vente.
Loui
Yaaah, de er bare super lækre og den perfekte treat på en tirsdag - med regnvejr. uhhmmmm, skal tænke på dig når jeg sætter tænderne i banditten ;)
Ulrika - den glade kagekone
Mangler lige sådan en lækker chokoladebolle til min morgenkaffe! :-) Det er godt at synde lidt en gang imellem!
Mvh Ulrika
Loui
Det er det nemlig :D Og den kan helt sikkert bruge både morgen, eftermiddag og aften ;)
A + K =
Lyder lækkert med crunchboller, det er jo nærmest en dessert i sig selv lidt ala gængse chokoladeboller :D
- Anne
Loui
Jeps - men når man propper lidt groft mel i, kan der altid snige sig god samvittighed ind og så er det pludselig ikke helt så meget dessert ;)