Det fine vejr kræver sommermad og i min verden er det salater, fisk og grill. Men hvis jeg siger pastasalat, så tror jeg de fleste har haft en kedelig oplevelse eller 10! Det bliver bare hurtigt tørt, træls og ja, smagløst.
Jeg rydder jo op i køkkenet og da jeg har virkelig mange pastavarianter var en pastasalat ligetil. Derudover har jeg altid græsk yoghurt og frisk basilikum i køkkenet. Og formår altid, at ende med en sjat sjasket yoghurt og en træt halv basilikum.
Men alt det er ovre nu. Denne pastasalat er saucet ind i pesto og yoghurt-dressing. Fyldt med krydderurter og smag. Mægtig godt (:
Jeg spiste pastasalaten sammen med en røget makrel. Den var godt nok ikke på min grill, for sådan en har jeg ikke. Men butikken havde nu klaret det helt fint (;
I dag starter dagen med morgenmad hos svigermutter og senere et smut på blomstermarked - krukkerne udenfor skriger nemlig meget højt på lækkerier her i solskinnet.
...Og alle de kedelige praktiske gøremål? Dem gemmer jeg pænt væk til imorgen, for jeg har også lidt bagning i tankerne (:
Hvad skal I bruge den første lørdag i maj på ?
Ingredienser
Pastasalat
- Ca. 250-300 g pasta
- 4-5 spsk basilikumpesto
- 2 dl græsk yoghurt
- 3 spsk finthakket persille
- 3 spsk citronsaft
- 1 nip sukker
- Salt/peber
Basilikumpesto med cashewnødder
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 4 spsk saltede cashewnødder
- 2 spsk revet parmesan
- Citronsaft
- Peber
- Olivenolie
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Imens laves pestoen. Bland alle ingredienser sammen og blend dem til en cremet konsistens ved at hælde olivenolie i undervejs. Smag til!
- Hæld vandet fra pastaen og skyl den med koldt vand. Lad den køle lidt af.
- Rør græsk yoghurt med persille, citronsaft, sukker, salt og peber. Smag den til.
- Vend pesto og græsk yoghurt-dressing med pastaen.
- Server straks.
Noter
Susann Romy
Dejligt indlæg. Jeg møtte blive indenfor hele dagen, da jeg var på kursus i går. Men så var jeg udenfor i solen i dag, det er så dejligt men nogle dage med 10+ grader og solskin :-)