Nu har jeg flere gange proklameret et rugbrød, som jeg har været i gang med! Og som det sås på bloggens facebookside i morges, så gik det helt galt.
Jeg havde jo en hel del rester af øl-resterne tilbage, siden de her knækbrødsbasser. Og meget oplagt landede de en rugbrødsdej. Jeg havde bare ikke lige taget højde for, at dejen var til en 2 liters form. Jeg ikke ejer! Så ja, jeg endte med ret meget dej og jeg måtte igang med krea-hjørnet.
Chokolade? Tjek. Kaffe? tjek. Mandler? tjek. Det hele røg i og blev til rugbrødsbiscotti. Ja, de er selvfølgelig ikke crisp sprøde, som rigtige biscottier. Til gengæld er de smadder gode og mættende, som en snack på farten. Win!
Og med på farten kom de. I går stod nemlig på store lægedag og da sådan nogle, både til mennesker og dyr, altid er placeret i den anden ende af byen, tager det sin tid. Især når man lige skal beregne myldre trafik og ventetid oveni. Nogle gange kan man godt ønske sig tilbage til det nordjyske (;
Netop det nordjyske står den på idag. Igen. Den dejligste dame, min veninde, runder nemlig de 25 og det skal fejres i stor stil. Så nu vil jeg snuppe en morfar, for lur om det ikke bliver fantastisk og lidt våd aften! Træbenet bliver nok svunget en gang eller 2 (;
Ingredienser
1. dag
- 25 g gær
- 5 dl lunken vand
- 2 dl yoghurt
- 150 g malt-rester fra ølbrygning
- 500 g groft rugmel
- 1 spsk salt
2. dag
- 50 g mandler/hasselnødder
- 50 g hakket mørk chokolade
- 1 dl blandede frø og kerner, hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner
- 1 dl sirup
- 1 dl flydende margarine eller smør
- 50 g mandelmel
- 450 g hvedemel
Sådan gør du
1. dag
- Rør alle ingredienserne sammen. Ælt dejen med en håndmixer eller køkkenmaskine ca. 5 min.
- Dæk skålen til med film eller en plastikpose og lad den stå på køkkenbordet 24 timer.
2. dag
- Rør alle alle ingredienserne sammen med fordejen. Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens der røres godt. Dejen skal være sammenhængende, lidt klistret og fast.
- Bred dejen ud til en stang med en bredde på 7-8 cm og 1,5 cm i højde. Kom den på en bageplade med papir og bag den ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.
- Når "brødet" er fast, tages det ud og køler et par minutter.
- Skær det i skrå skiver med en bredde på 2 cm. Kom skiverne tilbage på bagepladen med skæresiden opad og bag dem ved 180 grader i ca. 10 minutter.
- Tag dem ud af ovnen og afkøl på en bagerist.
- Opbevares i en lufttæt dåse.
Nikoline
Du skiver at du bruger malt rester fra ølbrygning, hvilket jo ikke er noget, som de fleste ligger inde med. Hvad kan man bruge i stedet? :-)
Loui
Nej, desværre :) Man kan godt købe malt og koge det selv ellers kan rug, hvede, spelt og ja, sådan slags kerner koges og bruges :)
Line
Jeg er netop blevet bekendt med din fantastiske blog. Super inspirerede billeder og opskrifter. Jeg er helt sikkert en ny 'følger' :-)
Loui
Hej Line
Tusinde tak, er glad for du har lyst til, at følge med :D