• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller » Madpakkebrød

    Rugbrød-bicotti med chokolade og nødder

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nu har jeg flere gange proklameret et rugbrød, som jeg har været i gang med! Og som det sås på bloggens facebookside i morges, så gik det helt galt.

    Jeg havde jo en hel del rester af øl-resterne tilbage, siden de her knækbrødsbasser. Og meget oplagt landede de en rugbrødsdej. Jeg havde bare ikke lige taget højde for, at dejen var til en 2 liters form. Jeg ikke ejer! Så ja, jeg endte med ret meget dej og jeg måtte igang med krea-hjørnet.

    Chokolade? Tjek. Kaffe? tjek. Mandler? tjek. Det hele røg i og blev til rugbrødsbiscotti. Ja, de er selvfølgelig ikke crisp sprøde, som rigtige biscottier. Til gengæld er de smadder gode og mættende, som en snack på farten. Win!


    Og med på farten kom de. I går stod nemlig på store lægedag og da sådan nogle, både til mennesker og dyr, altid er placeret i den anden ende af byen, tager det sin tid. Især når man lige skal beregne myldre trafik og ventetid oveni. Nogle gange kan man godt ønske sig tilbage til det nordjyske (;

    Netop det nordjyske står den på idag. Igen. Den dejligste dame, min veninde, runder nemlig de 25 og det skal fejres i stor stil. Så nu vil jeg snuppe en morfar, for lur om det ikke bliver fantastisk og lidt våd aften! Træbenet bliver nok svunget en gang eller 2 (;

    Rugbrød-bicotti med chokolade og nødder

    Rugbrød-bicotti med chokolade og nødder
    Print Email Pin
    Forb. tid1 day day 15 minutter minutter
    Tilb. tid45 minutter minutter
    Samlet tid1 day day 1 time time
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    1. dag

    • 25 g gær
    • 5 dl lunken vand
    • 2 dl yoghurt
    • 150 g malt-rester fra ølbrygning
    • 500 g groft rugmel
    • 1 spsk salt

    2. dag

    • 50 g mandler/hasselnødder
    • 50 g hakket mørk chokolade
    • 1 dl blandede frø og kerner, hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner
    • 1 dl sirup
    • 1 dl flydende margarine eller smør
    • 50 g mandelmel
    • 450 g hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    1. dag

    • Rør alle ingredienserne sammen. Ælt dejen med en håndmixer eller køkkenmaskine ca. 5 min.
    • Dæk skålen til med film eller en plastikpose og lad den stå på køkkenbordet 24 timer.

    2. dag

    • Rør alle alle ingredienserne sammen med fordejen. Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens der røres godt. Dejen skal være sammenhængende, lidt klistret og fast.
    • Bred dejen ud til en stang med en bredde på 7-8 cm og 1,5 cm i højde. Kom den på en bageplade med papir og bag den ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.
    • Når "brødet" er fast, tages det ud og køler et par minutter.
    • Skær det i skrå skiver med en bredde på 2 cm. Kom skiverne tilbage på bagepladen med skæresiden opad og bag dem ved 180 grader i ca. 10 minutter.
    • Tag dem ud af ovnen og afkøl på en bagerist.
    • Opbevares i en lufttæt dåse.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Nikoline

      maj 23, 2013 at 9:34 pm

      Du skiver at du bruger malt rester fra ølbrygning, hvilket jo ikke er noget, som de fleste ligger inde med. Hvad kan man bruge i stedet? :-)

      Svar
      • Loui

        maj 26, 2013 at 5:30 pm

        Nej, desværre :) Man kan godt købe malt og koge det selv ellers kan rug, hvede, spelt og ja, sådan slags kerner koges og bruges :)

    2. Line

      maj 18, 2013 at 11:42 am

      Jeg er netop blevet bekendt med din fantastiske blog. Super inspirerede billeder og opskrifter. Jeg er helt sikkert en ny 'følger' :-)

      Svar
      • Loui

        maj 20, 2013 at 10:49 am

        Hej Line

        Tusinde tak, er glad for du har lyst til, at følge med :D

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen