Hvis vejret lige gider smide et par ekstra grader på og en portion solskin den her vej, så er det tid til at få støvet grillen af i weekenden.
Sidste uge bagte jeg de her lækre, små hvidløgsflutes, som slår det traditionelle flutes med flere længder. Helt subjektiv set fra min side.
Men, men lad os se det i øjnene! Bagning er en smule besværligt og med det danske sommervejr, som er mere vægelsindet end jeg, så har man behov for en nem løsning. Altså kun engang imellem, ikk ? (;
Well, til de dage er her et tip. Jeg har jo haft gang i en masse eksperimenter med de nye smør-varianter fra Arla og den her lå altså lige for!
Nogle gange går det helt simple i glemmebogen, så inden grill-sæsonen "tændes igang", frisker jeg lige tippet op;
Daggammelt brød er kedeligt og helt ærligt, hvor mange er det som laver rasp eller croutoner? Jeg gør ihvertfald ikke...
Udsmidning? Jaa, desværre. Livet er simpelthen for kort til tørt brød. Sorry til "stop-mad-spild"-samvittigheden, men jeg tager revanche nu.
Skær et par dybe snit (ikke helt igennem), kom godt med hvidløg/ramsløg-smør i. Vi snakker ulækkert meget, selvfølgelig (; Klem brødene lidt sammen og smid dem på grillen. Ikke direkte, for så går der ild i det hele (Lesson learned). Men i en bakke.
Vent indtil smørret smelter og brødet begynder, at suge til sig. Når det er sprødt og smørret er slubret i, så er det jo bare at guffe løs (:
Hmm, ja, vejret siger vist at mine brød ryger i ovnen og grill-panden findes frem til bøfferne i aften...
Trine Andersen
yummylicious... elsker simpelthe hvidløgsbrød
Elsebeth
Her er ellers et godt og meget gammelt tip til at friske halvtørt brød/boller op:
Jaw det hurtigt ind under vandhanen og så en tur i en hed ovn - friskbagt og sprødt brød, men det skal spises samme dag.
Loui
Ja, det kender jeg faktisk godt. Plejer at pensle bollerne med lidt vand og så ind på varmluft - nybagte boller :) Meeen for en enkelt bolle er det bare nogen gange lidt for meget.
Agnethe V. Thorsen
Ahhhmen det er jo smart! Det er hermed noteret og tages med i bagagen til de dage, hvor vi kan få mulighed for at grille :D
Loui
Velbekom ;)
Kristine
SELVFØLGLIG :) Og det smør der ikk'os? Det er jo rocker godt! Jeg er helt pjattet med den røde udgave! MOMS!
Loui
Oh ya, den røde udgave er også blevet skambrugt herhjemme - især i pasta :D