Jeg er gået all-in på salater i juni-varmen og det skal være nemt! Ikke noget med, at skulle koge, stege eller varme. Nope, det vildeste bliver vist, at åbne for vandhanen. Det vil så også sige, at kød ikke pt. gør sig særlig godt - altså lige borset fra i dåse... Meeeen der trækker jeg altså grænsen.
I stedet plyndrede jeg, i starten af måneden, Netto for billige bønner.. ja, jeg tømte faktisk hylden - sorry til jer andre!
De kender mig efterhånden som "crazy-bean-lady" dernede (;
Well, så er det jo bare at åbne en dåse og smide alt godt fra havet...jorden i bønnerne (:
Dressing skal der til, hvis man ikke skal tørre helt ud i grøntsager. Man kunne bare smide lidt feta på eller lave en tusind-ø eller en cremefraiche/purløg.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Men hvorfor ikke bare lave en kombi? Oh ya, fuld fed feta, cremefraiche og yndlings krydderier. Mit er selvfølgelig karry, men feel free til, at smide dit eget uundværlige drys i.
Og når dressingen alligevel er på salaten, resterne griner af dig og maven er mæt. Så fortvivl ikke! Rør det hele sammen og næste dags frokost er reddet.
For elsker du også kartoffelsalat, pastasalat og alt, hvor noget er klinet ind snask? Så vil du helt sikkert også elske den her udgave (:
Ingredienser
Salat
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 6-7 radiser
- 4-5 grønne asparges
- 1 rød peberfrugt
- 2 forårsløg
- Frisk persille
- Frisk purløg
Dressing
- 4-5 spsk olivenolie
- salt/peber
- 3 spsk citronsaft
Karry/feta-creme
- 100 g god feta
- 2 tsk karry
- 3 spsk cremefraiche 18%
- 1 spsk citronsaft
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skær radiser og forårsløg i tyndeskiver. Skær asparges og perberfrugt i mundrette stykker. Hak persille og purløg fint.
- Bland grøntsager, kikærter og krydderurter sammen på et stort fad eller skål.
- Rør olivenolie sammen med citronsaft, salt og peber. Bland dressingen med salaten.
- Smuldr fetaen i en skål. Tilsæt karry, salt, peber, citronsaft og cremefraiche og bland det hele til en jævn masse. Gøres nemmest med en gaffel.
- Smag cremen til.
- Fordel cremen udover salaten og server straks.
Louise
Uhm, det ser lækkert (og sundt) ud! Det er hermed skrevet på madplanen - det skulle vist også blive rigtig varmt i løbet af ugen :-)
Loui
Det er også bare nemt og lækkert - og ja, sundt :) Så er der ekstra plads til is de her varme dag ;)