Den lækreste, svampet brownie med valnødder, som er nem og hurtig at bage. Få den verdens bedste opskrift på brownie med valnødder og chokolade her.
Et drøn af en brownie med valnødder og chokolade, som passer perfekt til en kop kaffe og den uge, som jeg har haft. Okay, Banankage med chokolade ville også have været lækkert, men jeg endte med den her lækre brownie med valnødder.
Planerne for sidste uge lød på kontortid, køkken og fotografering. Men skæbne ville det ikke sådan!
GRATIS KAGEGUIDE:
Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang
Onsdag stod jeg nemlig op til hylder, som stod halvt ude af væggen. Så jeg måtte i gang med en større omflytning. Det endte med kaos og skabs-køb.
Puuh, det er altså ikke helt nemt, når pladsen er trang. Men i går blev den sidste kasse endelig smidt i skuret og jeg kunne se mit køkken igen. Hurra!
Brownie med valnødder
Brownien her er super nem at bage og jeg garanterer dig for, du skal holde øje med den, hvis du bor sammen med andre. Den forsvinder, som dug for solen, sådan en brownie med valnødder.
Smør: Brug en rigtig smør, som fx. Lurpak og undgå at bruge et blandingsprodukt, som fx. Kærgården, da det indeholder olie og derfor ikke vil give dig det optimale resultat.
Chokolade: Jeg brugte en 70% chokolade, da jeg er vild med den stærke smag, men du kan sagtens bruge en chokolade med lavere kakaoprocent.
Sukker: Du hiver bare den helt klassiske, hvis sukker frem til dine brownies.
Æg: Jeps, der skal 4 æg i opskriften her for at brownien får den helt rigtige tekstur og smag.
Espressopulver: Kaffe giver en dejlig smag til bronwies, men du kan sagtens udelade det, hvis du ikke vil have det i din brownie med valnødder.
Hvedemel: Bare den helt almindelig hvedemel, når du bare brownies.
Valnødder: Jeg synes, det er super lækkert når valnødder lige bliver ristet et par minutter på en tør pande, da den fremhæver smagen. Men du kan sagtens blot komme dem i din brownie.
Brownie med skum på toppen
Jeg lavede en flødeskumstop med kaffe i - og jeg siger dig, det er et hit, hvis du også er glad for kaffe-smagen. Ellers kan det selvfølgelig udenlades.
Jeg kan da også anbefale en vanilje is på toppen. Bare udskift piskefløde med vaniljeis og vupti, perfekt dessert. Er du rigtig i det sjove hjørne, så lav en omgang kaffe/karamelsirup og hæld udover isen.
Svampet brownie med valnødder
Ingredienser
Brownie
- 115 g smør
- 100 g 70% chokolade
- 200 g sukker
- 4 alm. æg
- 3 tsk instant espressopulver, kan udelades
- 2 tsk vaniljesukker
- ¼ tsk salt
- 100 g hvedemel
- 1 håndfuld hakkede valnødder, ristede
- 50 g valgfrie chokoladeknapper
Top
- 2 dl piskefløde
- 3 tsk kold espresso, kan udelades
- 1 tsk vaniljesukker
- Chokoladespåner
Sådan gør du
- Kom chokolade og smør i en lille kasserolle og smelt det ved lav varme.
- Tag gryden af varmen og pisk sukkeret i.
- Tilsæt æggene ét af gangen, pisk godt mellem hvert.
- Bland espressopulver, salt, vaniljesukker og mel sammen.
- Sig melblandingen i browniedejen og vend det hele sammen.
- Tilsæt valnødder og chokoldeknapper.
- Hæld dejen i en bagepapir-beklædt bageform (20x20 cm)
- Bag brownien ved 170 grader (alm. ovn) i cirka 30 minutter. Den skal være fast på overfladen, men være fugtig i midten. Tjek med en tændstik. Den må endelig ikke blive overbagt.
- Tag brownien ud og lad det afkøle i formen på en bagerist.
- Når brownien er afkølet kommes den i køleskabet et par timer - gerne natten over.
Servering
- Tag brownien ud 30 minutter før servering.
- Skær den i passende firkanter.
- Kom piskefløde, espresso og vaniljesukker i en skål.
- Pisk fløden til let skum.
- Kom flødeskummet i en sprøjtepose med tyl og sprøjt en top på hver stykke brownie.
- Drys med chokolade og server.
Matias
Kan man bruge espresso bønner i stedet for instant?
Loui&bearnaisen
Hej Matias
Ja, det kan du sagtens :)
Mange hilsner
Louise
Anne-Sofie
Hej hej :)
Hvor mange stykker bliver der ca. til, og hvilken størrelse bageform bruger du? :)
Louiogbearnaisen
Jeg brugte en 20x20 form, og der bliver der cirka 16-20 brownies ud af, men det kommer selvfølgelig an på, hvor store du skærer stykkerne 🙂
God bagelyst!
Lone
Hej Loui!
Nøj, hvor ser den bare lækker ud og nem opskrift. Du har godt nok skrevet antal stk., men hvilken bageform, har du benyttet? Størrelse og keramik eller metal? Den kage MÅ jeg bare prøve, ekspresso og chokolade sammen, det er godt!
Tak for en dejlig blog med masser af god inspiration,.
Hilsen Lone