• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Salat og tilbehør

    Majskolber - sådan tilbereder du dem

    Af Louise | 4 Comments

    Jeg har en svaghed på den her tid af året. Majskolber! Allerhelst kogte, med iskoldt smør og salt. Det er faktisk så galt, at jeg spiser dem som aftensmad flere gange om ugen. Altså bare majskolber - ikke som tilbehør.

    I sidste uge var det en hyldst til ribs, nu er det majskolbens tur i rampelyset. Vi starter først med lidt facts om majsen, for selvfølgelig har jeg al min nørdethed researchet på banditten - det er jo helt essentielt at være opdateret på viden om majs (;

    Majs kom til Europa omkring 1500-tallet og det var de kære spaniere, som synes den skulle med hjem fra Mellemamerika og bruges til hønsefoder. Det tænkte Asien og Afrika var en mægtig god ide og de fik også fingre i majsen.

    Men så oprendt år 1845, hvor kartoffelhøsten slog fejl, endnu engang, og den irske befolkning var mere end sultne. Europa holdt fast i deres hønsefoder, men USA sendte majskolber til Irland. Og så spiste vi allesammen majskolber. Indianerne i Mexico er dog lidt mere fancy, de dyrker nemlig blå majs. Ja, forestil dig lige blå cornflakes eller popcorn (:

    Uundværlige facts fra det store world wide web

    • Ensidig majsspisning kan medføre vitaminmangel... Surprice, surprice
    • Majskolber kan omdannes til kulstofbriketter, hvilket kan lagre store mængder metangas. 
    • Du kan ikke slå majs ihjel med "roundup", majsen er nemlig genmodificeret til at modstå nærmest alt!
    • USA producerer ca. 333 mio. tons majs om året og er suverænt kongen af majsproduktion.
    • Majs bruges til plast, tekstiler og kemiske produkter.
    • I 1869 blev den første majskolbe udhulet og brugt til pibe.
    • Mange steder i USA finder du populære langsbrugs-turistattraktioner; Majs-labyrinter!
    • Mangel på sand til sandkassen - svaret er majskerner, som bruges mange steder i USA.

    Og så til det sjove tilberedning af majs. Jaja, de fleste ved nok hvordan de tilberedes, men lad os tage den endnu engang for Prins Knud.

    🍴 Opskrift

    sådan koger du majskolber

    Grillede majskolber - majs på grill

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid20 minutter minutter

    Ingredienser

    • Friske majskolber
    • Vand
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom majskolberne i en skål med vand og lad dem trække min. 30 minutter.
    • Læg kolberne på grillen med bladene på og grill dem 15-20 minutter - vend dem undervejs.
    • Fjern bladene og server med salt og smør.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    🍴 Opskrift

    sådan koger du majskolber

    Grillede majskolber - majs på grill

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid20 minutter minutter

    Ingredienser

    • Friske majskolber
    • Vand
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom majskolberne i en skål med vand og lad dem trække min. 30 minutter.
    • Læg kolberne på grillen med bladene på og grill dem 15-20 minutter - vend dem undervejs.
    • Fjern bladene og server med salt og smør.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    🍴 Opskrift

    sådan koger du majskolber

    Grillede majskolber - majs på grill

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid20 minutter minutter

    Ingredienser

    • Friske majskolber
    • Vand
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom majskolberne i en skål med vand og lad dem trække min. 30 minutter.
    • Læg kolberne på grillen med bladene på og grill dem 15-20 minutter - vend dem undervejs.
    • Fjern bladene og server med salt og smør.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)


    Men friske majs behøver jo slet ikke, at blive tilberedt. Sæt kolben på højkant, tag en kniv og skær nedad, så majsene falder fra kolben. Så er der lækre, sprøde majs til salaten.

    Tjek et par af mine opskrifter ud her.

    Frisk majssalsa

    Sund og mættende salat med butterbeans

    Du kan selvfølgelig også bare gumle løs på de friske majs på kolben - ret skøn snack på madpakken (:

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Mere sulten?

    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • Tabbouleh og krydrede oksekødsspyd
    • Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa - salat opskrift - salat bowl
      Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa
    • Græsk salat - opskrift på middelhavnssalat med agurk, tomater og feta
      Græsk salat

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Elsebeth

      august 17, 2013 at 8:46 pm

      Og så er der reaktor-versionen, som min veninde i USA har lært mig engang, da vi endnu ikke spiste majskolber i Danmark: Smid den fuldt påklædte majskolbe ind i microen og giv den 10 min.

      Svar
      • Loui

        august 18, 2013 at 10:50 am

        Majskolber i mikroovn har jeg aldrig prøvet, men kunne være den skulle afprøves :)

    2. Piskeriset

      august 15, 2013 at 8:36 pm

      Hov! Nu kom jeg da lige i tanke om, at jeg har et par kolber i køleskabet. Dem må jeg hellere få spist til frokost en af de nærmeste dage. Sådan en varm majskolbe med lidt smør og salt er en af mine yndlings-sommerretter :-)

      Svar
    3. Madling

      august 15, 2013 at 8:44 am

      Jeg er med på holdet ELSKER også majs :-)
      Jeg lavede fornyligt majs i ovnen, men de blev desværre ikke gode. Næste gang må jeg prøve at lave dem med bladene på.

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen