Advarsel! Den her opskrift er kun for hardcore madelskere. 2 x bønner, kapers og fisk - det kan virke skræmmende på mange, mange mennesker. Er du en af tvivlere, så fortvivl ej, for ved at mixe råvarerne sammen i denne ret, er du overbevist. Det er himmelsk!
Det er ikke meget tid til overs til madlavning de her dage og faktisk hellere ikke på madbudgettet,så jeg har slået mig på salaten. Det kan også hurtig blive ret dyrt med friske grøntsager og ret besværligt. Men det behøver det faktisk ikke være, der skal bare graves dybt nok ned i dåsemaden og frostboksen.
Der er tusinde versioner af den her opskrift, det her er min nemme, billige, simple udgave af bønner i tun. Den tager cirka. 10 minutter at lave. Yes, det er faktisk rigtig. Det vildeste, som du skal kaste dig ud er åbning af dåser....som jo også kan være tricky nok i sig selv. Ja, okay, man kunne jo også være fin på den og give sig til udbløde og koge bønner, nippe grønne bønner, dyrke persille og fange tunen. Men helt ærligt, lige her er mad fra dåse faktisk mere end fint.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Bare lad være med at smide rundt med dåsetun, det lugter sådan i køkkenet og din eventuelle kat bliver helt fjollet. Også hele natten. Tunlugt er svært besværligt at få bugt med. Bare lige en lille service-oplysning.
Mens min taske lugter langt væk af bønner og tun til glæde for resten af klasse, resterne er jo selvfølgelig min frokost, vil jeg dykke ned i motivation af medarbejdere, kaffe og en organisationsanalyse-opgave. 48 timer så var årets første opgave på banen, heldigvis en af de bedre af slagsen (:
Ingredienser
Bønner
- 1 dåse butterbeans, eller hvide bønner, edamamebønner eller kikærter
- 1 håndfuld friskhakket persille
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- Salt/peber
Tuncreme
- 1 dåse god tun
- 2 spsk god mayo
- 2 dl cremefraiche 18%
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk finthakket kapers
- Salt/peber
Grønne bønner
- 2-3 håndfulde frosne grønne bønner, harriot verts
Sådan gør du
Bønner
- Skyl bønnerne godt.
- Bland dem med de øverige ingredienser og smag til.
Tuncreme
- Bland mayo og cremefraiche sammen.
- Afdryp tunen for vand eller olie og kom den i.
- Bland det hele godt sammen til en jævn creme.
- Kom de øverige ingredienser i og smag til.
Grønne bønner
- Kog bønnerne efter anvisning på pakken.
- Når er der færdige kommes de straks under den iskolde vandhane og skylles, så de bevarer sprødhed og farve. Afdryppes.
Salat
- Fordel de grønne bønner på et fad, dernæst bønner og tuncreme.
- Pynt med persille og hele kapers.
- Server salaten som den er eller med et stykke brød.
westergaard
Det lyder super lækkert og bliver vidst det næste køkkeneksperiment! Har du forsøgt at bruge kidneybeans i stedet for? Jeg ligger nemlig inde med en stor pose tørrede kidneybeans jeg skal have brugt :)
Maria
Mums. Jeg har altid været vild med kombinationen af grønne bønner og tun, så det var en velkommen opskrift der lige dukkede op i mit newsfeed ;)
Kh M
Thea
Lækker ret. Hvilken tun bruger du?
Charlotte
Uuuhm den salat lyder lækker! Den må jeg have afprøvet! Tjek evt. min opskrift på en (også) super lækker bønne-tun salat http://colorfulfunliving.blogspot.dk/2013/08/lkker-nem-bnnesalat.html :-)
God weekend!
Ps. skønt med noget debat om økologi!!