Ugens aftensmåltider bliver på samme spor; mættende, nemme salater. Godt nok stadig med råvarer, som der findes en hel del tvivlere til. I dag taler vi bønner, kål og svampe! Men inden du løber skrigende væk med rynker på næsen, så bliv lige hængende lidt endnu - du kan jo blive overbevist (;
Det her er en salat jeg har lavet en utal af gange - ganske enkelt fordi den mætter, er nem og kan varieres i det uendelige.
Er bønner bare ikke din ting, så brug kerner, pasta eller hvad køkkenskabene byder på. Kan du bedre lide hvidkål, savoykål eller måske babayspinat, så brug det. Det er simpelthen salaternes frie fætter! Ligesom de fleste andre salater (;
Well, jeg skulle egentlig spise resterne idag, meeen nu ligger landet sådan, at det hårde studieliv byder på forlænget weekend og dermed en hel fredag (og weekend) til fri leg i køkkenet. Okay, ikke kun fri leg, for det er faktisk kamoufleret under arbejde, men derfor kan man jo godt hygge sig imens (:
Senere byder fredagen på en hurtig kaffeslabberas med pænt besøg. Herefter så er det vist også tid til, at smække benene op og lige nyde, at jeg klarede mig gennem den første uge på et nyt studieår. Den trækker altid et par tænder eller 3 ud.
...Og hvis du kan dufte noget gennem skærmen, så er det bare fredagsbagværket som gør sig færdig i ovnen. Mægtig skøn duft, ellers!
God fredag (:
Ingredienser
- 5 skiver serranoskinke, eller bacon
- 500 g små champignoner, renset (eller anden yndlings svampe)
- 1 tsk tørret timian eller 1 kvist frisk timian
- 1 fed hvidløg med skræl, knust
- 4 spsk god balsamico
- ½ fintsnittet spidskålkål, eller anden kålvariant
- 1 dåse butterbeans, drænet, skyllet (eller anden slags bønner)
- ½ tsk cayennepeber
- Salt/peber
- 1 håndfuld frisk persille
Sådan gør du
- Steg serranoskinken sprød på en pande. Kom det på fedtsugende papir.
- Kom champignonerne på panden og svits dem i skinkefedtet.
- Skru ned til jævn varme og lad dem stege møre. ca. 10 minutter.
- Tilsæt timian, et helt fed hvidløg og balsamico.
- Lad det hele stege sammen 5 minutter. Tag hvidløgsfedet op.
- Kom spidskålsstrimlerne og bønner på panden og svits det med 2-3 minutter.
- Krydr med cayennepeber, salt og peber. Smag til.
- Server salaten med friskhakket persille og sprød serranoskinke
A + K = ♥
Hvor ser det godt ud, det gad jeg gerne lige have med på madpakke i næste uge - yum!
- Anne
Loui
Hej Anne
Det er også en skøn salat til madpakken :)