Jeg har smagt mange ting i mit liv, men jeg mangler stadig en rigtig cheesecake. Pinligt, men sandt. Ofte har den legendariske NY-cheesekake været på listen, men den når bare aldrig længere. Så med den som mål, har jeg startet i det små, nemlig med en god kombi; hvid chokolade chessecake ovenpå brownie. Halleluja!
De her bars/snitter er ret almindelig i det amerikanske - over the top, vil nogen måske sige, men det er skam lige efter min bog. Jo mere voldsomt, jo bedre (; Der findes opskrifter på snitterne i de fleste amerikanske kogebøger og på diverse blog og websider. Den her udgave er en min, men følger de helt klassiske udgaver. Når noget duer, behøver man jo ikke lave væsentligt om på det. Og de her duer!
Jeg bagte de her labre labaner i torsdag, hvor jeg havde lovet kage til min klasse. Ja, lidt flink er jeg nu indmellem (; Så der blev gnasket kage til den store guld medalje, mens vi sad og kæmpede os gennem de sidste timer sammen. På mandag render vi jo alle ud i praktik og ses først til november, så alle de løse ender og snak skulle lige afsluttes. Det gøres jo bedst med kage (;
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Og så er der vist ikke så meget andet at sige end; Bag den her bandit i weekend og nyd sensommeren (de lover kommer).
Jeg er allerede i gang med en ny omgang bagning, da Nettos tilbud på frisk figner fristede mig mere end godt var! 4 stk. for 5 kr. er møghamrende billigt og jeg fik vist købt rigeligt..... Men det er ikke så slemt, at det ikke er godt for noget. Så er der jo bare mere sjov i køkkenet i weekenden ...og i maven (:
Ingredienser
Browniebund
- 425 g sukker
- 250 g blødt smør
- 2 æg, L eller 3 små æg
- 60 g kakao
- 375 g hvedemel
- ¼ tsk salt
- 1 tsk natron
Cheesecake-top
- 300 g flødeost
- 100 g hvid chokolade
- 60 g flormelis
- 1 æg, L
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker sammen til en lys og luftig masse.
- Tilsæt æggene et af gangen og rør godt mellem hvert.
- Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem i dejen.
- Pisk dem i ved lav hastighed - det skal bare lige blandes sammen.
- Tag ¼ del af dejen fra og kom den i en frysepose og i køleskabet.
- Beklæd en form (20x30cm) med bagepapir. Fordel dejen heri og pres den ud som en bund.
- Kom formen i køleskabet min, 30 minutter.
- Tag formen ud af køleskabet og bag bunden ved 175 grader i ca. 20-25 minutter.
- Afkøl bunden helt - evt. i fryseren.
- Smelt det hvide chokolade.
- Rør sukker og flødeost sammen til det er jævn og galt.
- Tilsæt ægget og rør det hele sammen.
- Vend den smeltede hvide chokolade i dejen.
- Fordel det udover den forbagte bund.
- Tag den ¼ bund-dej ud af køleskabet og smuldr den ud over i rustikke stykker.
- Bag kagen ved 175 grader i ca. 17-20 minutter - cheesecakefyldet skal stivne.
- Tag kagen ud og afkøl den på en bagerist.
- Skær den i snitter.
- Opbevar snitterne i køleskabet.
Kathrine
De ser virkelig gode ud. Hvor mange snitter vil du vurdere at der er til i en portion?
Louiogbearnaisen
Hej Kathrine,
De er ret heftige, så jeg vil sige, at der i hvert fald er 20 snitter i god størrelse.
God bagelyst!
Kristine
Uuuuuhm! LIGE noget for mig! Elsker den kombi af cheese og brownie! Jeg må virkelig snart lave sådan en svend igen... eller vent... du kunne også komme forbi med lidt til mig? :D
Piskeriset
JATAK! Cheesecake OG chokolade - what's not to love? ♥
Loui
Det fåes ikke bedre :D