• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Græskarbrød med salvie og chili

    Af Louise | Leave a Comment

    Græskarbrød med salvie og chili
    Datoen nærmer sig 1. november!  Jeg er et af de mange, mange mennesker som har svært ved den mørke tid. Jeg elsker det tidlige efterår. Fantastisk natur, smukke farver og lys, lækre råvarer og hulebygning/hygge. Men lige nu kommer vendepunktet; det grå efterår. Bladene falder (stormer væk!) og lyset forsvinder. Alting blive koldt. Rusket. Jeg får "the blues". Nogle vil kalde det en vintertræthed, men der er jeg ikke noget til endnu. Næ nej, den kommer i januar. Den og jeg er nemlig ret bekendte. Nej, lige nu er det "feeling blue". Ikke trist, bare i en tilstand af hverken eller. Som om kroppen og sindet lige skal forene sig med vinterhalvåret. Kender I det?

    Men "the blues" er jo ikke så dårligt, at det ikke er godt for noget. Det betyder nemlig selvforkælelse, hjemmebag og lækre råvarer. Favoritten den her weekend, det pæne græskar, røg i en omgang brød. Jeg er helt solgt! Ofte bager jeg brød med fyld af varierende slags, men ikke før nu har jeg prøvet med græskarret. Orrk, det er et hit og kan varmt anbefales. De bliver lækre svampede, søde, krydrede, pæne. Det der græskar kan bare noget! Sammen med en ordenlig kold smørklat på og en kop lemon tea, så er "the blues" og jeg ganske gode venner (:

    Og en lille info inden I får opskriften. Tænker du at billederne ofte svinger meget i udtryk i den her tid, så har du helt ret. Jeg leger med indstillinger på kameraet og da jeg ikke har meget tid, så sker det når jeg alligevel skal fotograferetil bloggen. Med et nyt kamera, har jeg fået fornyet lyst til at lære og det går ud over bloggen. På godt og ondt. Så mens jeg leger, øver og trykker på knapper, øver og lærer, så må I bære over med mig. De vante indstillinger skal udvides (: 

    Og bag så lige de her boller (; Psst...de er også gode på madpakken!

    Græskar brød

    🍴 Opskrift

    Græskar brød

    Græskar brød med salve og chili

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Samlet tid15 minutter minutter
    Antal: 15 stk

    Ingredienser

    • 20 g gær
    • 2 dl lunken vand
    • 2 dl yoghurt 3, 5%
    • 1 dl græskarpure, kogt græskar, moset til pure
    • 3 spsk olie
    • 1 tsk salvie
    • 2 tsk salt
    • 1 dl fuldkornshvedemel
    • Ca. 7-9 dl hvedemel
    • 1 sammenpisket æg
    • Ca. 2 spsk chiliflager
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smuldr gærren i en skål, tilsæt vand og rør.
    • Kom yoghurt, græskar, olie, salvie, salt og fuldkornsmel i og rør det hele sammen.
    • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes sammen.
    • Dæk skålen til og lad dejen hæve 3 timer.
    • Tag dejen ud på et meldrysset bord og bred den ud til en "plade" på ca. 2 cm i højde.
    • Del den i 12-15 stykker og læg dem på en bageplade med papir.
    • Lad stykkerne efterhæve mens oven varmer op til 225 grader.
    • Pensl bollerne med sammenpsiket æg og drys med chiliflager.
    • Bag bollerne ca. 15-18 minutter midt i ovnen.
    • Lad dem afkøle på en bagerist

    Noter

    Salvie og chili kan udelades. Prøv at tilsætte 1 spsk honning og 1 tsk kanel eller "pumpkin spice" til bollerne og få et sødt bagværk
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen