• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Dips og dyppelse

    Hokkaido græskar dip

    Af Louise | Leave a Comment

    graeligskar-dip-5_zpsad0a0144Græskar kan så meget andet end at blive udhuldet og pakket med lys. Eller for den sags skyld blive forklædt som suppe. Jeg har taget en lille tur over atlanten. Til det kære Amerika. Og ladet mig inspirere af de tusindevis af lækre opskrifter med det gyldne hoved. "Over there" bruger de ofte, som i stort set altid, græskar på dåse; "Pumpkin puree canned".

    Ja, her kommer min hop-over-hvor gærdet-er-lavest mentalitet ind, for den kræver sin mand/kvinde at få omsat et græskar til pure. Ej, det er jo egentlig ret nemt når man er ovre al møget med krigen til kødet. Men come on - en dåse græskar pure er jo genialt. Jeg vil ha', jeg vil ha'...

    Det havde supermarkedet ikke, så jeg købte intet mindre end 3 fine (kæmpe) hokkaido græskar og efter en time var der 2 liter pure. Når man er igang, kan man ligeså godt gå all in (:

    Den ene liter blev brugt, den anden røg i fryseren til senere eksperimenter. Og hvad brugte jeg så en hel liter orange snask til? Well, mit køkken duftede igår af græskar-boller med salvie og chili, brownie med græskar-chesse, pumpkin-glazed popcorn og resten røg i den her lækre dip. Intet mindre. Jeg tror faktisk mit crush på græskar er gået hen og blevet ren kærlighed. Så forbered Jer, den næste uge er dedikeret til græskar og ovenstående opskrifter selvfølgelig. 

    Græskar-dip

    Men tilbage til dip, spread, pure, smørelse - you name it. Den er ganske enkel og smager skønt både på brød og som dip. Med grøntsager, knækbrød, grissinis. saltede snacks og ja, faktisk hele molevitten. Jeg lavede den ret spicy, men er du mere til en mild, så spar lidt på de stærke krydderier.

    Og så er det vist ikke mere at sige end; God regnfuld søndag. Det mørke vejr har mit stjålet foto-lys, så istedet vil jeg lave en omgang varm chokolade med kanel og snuppe en græskar-brownie. Og hive stikket og gå helt offline fra al elektronik. Mit søndagsritual. Et godt et, hvis jeg selv skal sige det (:

    🍴 Opskrift

    Græskar-dip

    Pumpkin dip // Hokkaido spread

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid5 minutter minutter
    Samlet tid5 minutter minutter

    Ingredienser

    • 1 dl græskarpure, kogt, most græskar
    • ½ dl cremefraiche 18%, eller kvark, græsk yoghurt m.m.
    • ¼ tsk cayennepeber
    • 1 tsk stødt chili
    • ½ tsk spidskommen
    • ½ tsk stødt koriander
    • 1 spsk citronsaft
    • Salt/peber
    • Evt. ½ tsk tørret salvie
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rør alle ingredienserne sammen og smag dippen til.
    • Dæk skålen til og stil den i køleskabet. Lad den trække min. 30 min.
    • Server som dip eller brug den som spread.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Græskar-dip

    Mere sulten?

    • grøn hummus
      Hummus med avocado
    • tzatziki - hjemmelavet tzatziki
      Tzatziki
    • karamelsauce - opskrift på saltet karame
      Karamelsauce
    • rød pesto - opskrift på pesto med peberfrugt
      Rød pesto med peberfrugt, nødder og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen