I søndags stod den på arbejde bag skrivebordet, masser af kaffe og hjemmebag. Denne gang ikke kage, men et lækkert, saftigt brød med duften af jul. Næsten kageagtig. Med tandsmør, selvfølgelig!
Brødet blev bagt med køleskabets sølle rester; kvark, triste æbler og kogte hvedekerner. Den perfekte reste-beholdning, hvis du spørger mig (:
Og hvis du tænker kvark? Det har jeg da ikke lige sådan rester af.. Jamen, så er det en praktik-skade. Når man hver evig eneste dag har tænkt mejeri-produkter, så begynder de at snige sig ind i alt hvad man laver - også udover praktikken. Jep, en snedig hjernevask af praktikanterne. De er skam smarte derude hos Arla (;
Mit forløb derude er jo desværre ovre og jeg er tilbage på studiet, hvor den første aflevering allerede er udstedt, 5 timers økonomi overstået og praktik-foredrag præsenteret. Til den nysgerrige kan nævnes, at mine medstuderende blandt andet har slået sig løs hos Woodshade Organics, Argro Tech, Det danske madhus, samt Lone Landmand og Søren Sørøver. Sidst nævnte ret berygtede i det danske blog-land, hvis navnene lyder bekendt (:
Der er vist bred enig om praktik er hittet, og derfor ser vi vist alle også frem til næste periode i foråret. Hvad min bliver ved jeg endnu ikke, men søgningen starter allerede op i de næste par uger!
Ork, det blive godt med en studiedag (læs fridag) imorgen. Den er tiltrængt til den store samling af løse ender som er ophobet ...og en mental-omstilling til studielivet. Hey, glemte helt; har du ikke kvark, så brug yoghurt. Kvark er dog bare en bage-favorit i min verden. Og så sneg produkttankerne sig ind igen. Jeg undskylder på forhånd for den næste periode på bloggen.
Nu vil jeg bikse en omgang flødestuvet pastinak/porre-stuvning sammen (selvfølgelig med de obligatoriske mejeri-produkter) og så lade fjernsynet stjæle min opmærksomhed resten af aftenen. Ikke mere seriøsitet, bare ren rar serie-watching. Aaaaahh......
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 dl lunken vand
- 3 dl kvark
- 2 æbler, groft revne
- 1 dl kogte hvedekerner
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk stødt ingefær
- 1 tsk salt
- 1 spsk akaciehonning
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 8 dl hvedemel
- Grovvalsede havregryn
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand
- Tilsæt kvark, æble, hvedekerner, krydderier, salt, honning og groft mel.
- Bland det hele godt sammen og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes.
- Dæk dejen og efterhæv ca. 1-1,5 time til dobbelt størrelse.
- Del dejen i 2 og form hver til en "pølse" - rul dem i havregryn.
- Kom dem i hver sin lille sandkageform/rugbrødsform. Lad dem efterhæve 30-45 minutter, tildækket.
- Bag brødene ved 200 grader i ca. 35 minutter.
Skriv en kommentar