• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Kvarkbrød med æble, krydderier og kerner

    Af Louise | Leave a Comment

    brød med æbleI søndags stod den på arbejde bag skrivebordet, masser af kaffe og hjemmebag. Denne gang ikke kage, men et lækkert, saftigt brød med duften af jul. Næsten kageagtig. Med tandsmør, selvfølgelig!
    Brødet blev bagt med køleskabets sølle rester; kvark, triste æbler og kogte hvedekerner. Den perfekte reste-beholdning, hvis du spørger mig (:
    Og hvis du tænker kvark? Det har jeg da ikke lige sådan rester af.. Jamen, så er det en praktik-skade. Når man hver evig eneste dag har tænkt mejeri-produkter, så begynder de at snige sig ind i alt hvad man laver - også udover praktikken. Jep, en snedig hjernevask af praktikanterne. De er skam smarte derude hos Arla (;

    Mit forløb derude er jo desværre ovre og jeg er tilbage på studiet, hvor den første aflevering allerede er udstedt, 5 timers økonomi overstået og praktik-foredrag præsenteret. Til den nysgerrige kan nævnes, at mine medstuderende  blandt andet har slået sig løs hos Woodshade Organics, Argro Tech, Det danske madhus, samt Lone Landmand og Søren Sørøver. Sidst nævnte ret berygtede i det danske blog-land, hvis navnene lyder bekendt (:
    Der er vist bred enig om praktik er hittet, og derfor ser vi vist alle også frem til næste periode i foråret. Hvad min bliver ved jeg endnu ikke, men søgningen starter allerede op i de næste par uger!

    Ork, det blive godt med en studiedag (læs fridag) imorgen. Den er tiltrængt til den store samling af løse ender som er ophobet ...og en mental-omstilling til studielivet. Hey, glemte helt; har du ikke kvark, så brug yoghurt. Kvark er dog bare en bage-favorit i min verden. Og så sneg produkttankerne sig ind igen. Jeg undskylder på forhånd for den næste periode på bloggen.

    Nu vil jeg bikse en omgang flødestuvet pastinak/porre-stuvning sammen (selvfølgelig med de obligatoriske mejeri-produkter) og så lade fjernsynet stjæle min opmærksomhed resten af aftenen. Ikke mere seriøsitet, bare ren rar serie-watching. Aaaaahh......

    æble brød

    🍴 Opskrift

    Kvarkbrød med æble, krydderier og kerner

    Hvedekerne-brød med æble, kvark og krydderier

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid35 minutter minutter

    Ingredienser

    • 50 g gær
    • 1 dl lunken vand
    • 3 dl kvark
    • 2 æbler, groft revne
    • 1 dl kogte hvedekerner
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk kardemomme
    • ½ tsk stødt ingefær
    • 1 tsk salt
    • 1 spsk akaciehonning
    • 1 dl fuldkornshvedemel
    • 8 dl hvedemel
    • Grovvalsede havregryn
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Opløs gæren i det lunkne vand
    • Tilsæt kvark, æble, hvedekerner, krydderier, salt, honning og groft mel.
    • Bland det hele godt sammen og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes.
    • Dæk dejen og efterhæv ca. 1-1,5 time til dobbelt størrelse.
    • Del dejen i 2 og form hver til en "pølse" - rul dem i havregryn.
    • Kom dem i hver sin lille sandkageform/rugbrødsform. Lad dem efterhæve 30-45 minutter, tildækket.
    • Bag brødene ved 200 grader i ca. 35 minutter.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen