Det nordiske tema forsætter lige endnu, da jeg har spist masser af efterårsgrøntsager den sidste tid. Også forstået som billigt og nemt i min verden. En tabouleh er måske ikke helt i den nordiske ånd og ej heller granatæble. Rosenkål er! Og det er det, jeg egentlig bare vil fortælle om. Den lille grønne fætter, som er blevet noget så hip, dette efterår. Jeg er selvfølgelig med på bølgen. Okay, det har jeg faktisk altid været, da jeg er forelsket i det smækre kål (:
Prøv det råt i salater. Og nej, man kan godt starte bildt ud med sådan en tabouleh, hvor kerner og dressing gør kålet lidt nemmere.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg tror også der skal kål på menuen denne uge, for min weekend har budt på god mad. Liiidt for god mad, måske. Sådan er det altid i det nordjyske - det er ren livsnydning og bare hygge helt igennem. Love it. Men det er jo ikke ny uge endnu, så jeg har hapset resterne af glühweinen med hjem og ristet et par skiver kvarkbrød til en søndag eftermiddag, som skal bruges på forberedelse, både studie og på bloggen. Imorgen er der nemlig en fin konkurrence på bloggen, så se med (:
Hav en rar søndag.
Ingredienser
- 2 dl kogte, kolde kerner (hvedekerner, perlebyg, spelt..)
- 1 håndfuld friskhakket persille
- ½ agurk, udkernet og i små tern
- kerner fra 1 granatæble
- 200 g rosenkålsblade
Dressing
- ½ tsk tørret estragon
- ½ tsk tørret basilikum
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
- 1 tsk akaciehonning
- 1 tsk dijonsennep
- 1 dl yoghurt natural
- ½ dl æblecidereddike
- 3 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Bland alle råvarerne til salaten sammen.
- Pisk ingredienserne sammen til dressingen.
- Server salaten med dressing og grillet kylling eller laks
Jette Olsen
Hej Loui!
Her i huset har vi det MEGET svært med rosenkål, men vi har dog prøvet at putte det råt i salater og råkost. Derfor kan denne taboule godt få en chance hos os, den kan lige nå at komme med i ugens madplan.
Loui
Hej Jette
Det er også sådan et "enten eller" kål ! Men ja, prøv den her - de mange andre ingredienser gemmer kålet lidt ;) Og hvis alt andet fejler, så er der jo heldigvis masser af andre lækre kål, som kan bruges :)