Jeg har opnået rekord denne december. I risengrødsspisning! Ja, jeg plejer faktisk ikke være udpræget vild med den muntre grød, men tilgengæld med fætteren; risalamande. Den ryger lige ned i løgnhalsen. Denne december har jeg dog præsteret, at kokkere risengrød hele 3 gange, hvilket måske ikke lyder af meget, men i min bog er helt hen i vejret.
På min første studie, statskundskab, skulle vi jo selvfølgelige holde den obligatoriske julefrokost. Åhh, 19 år og stadig frisk og frejdig (; Nå men, vi skulle jo så medbringe hver sin råvare/ret og jeg trak selvfølgelig nitten. Risalamande.. Til 40 mennesker! Det betød jeg kogte risengrød i hele døgn. Indtil der opstod et problem; skålemangel. Hvordan opbevarer og transporterer man 10 liter risalamande?
I en spand, selvfølgelig. Så da dagen oprendt traskede jeg gennem Århus gader med en 10 L spand fyldt til randen. I stiletter, kjole og ....snevejr!
Julefrokosten er endnu den bedste til dags dato og risalamande forsvandt. Meeen risengrødskogning har jeg stadig et ambivalent forhold til. Indtil i år. Så hvad kan vi konkludere? 1. Statskundskab kan feste, som ingen andre. 2. Det tager 5 år at bearbejde et risengrøds-mareridt. 3. Men så skal man også passe på. Den sniger sig ind på en igen (;
Og klatkager. Den obligatoriske ret af rester. Lige i min ånd. Jeg har endnu ikke selv lavet dem før, så de blev lidt i min æbleskive-stil - hvor æggehvider bliver pisket luftige og giver dejen et fantastisk resultat. Jeg så det faktisk også inde hos Valdemarsro efter de blev kreeret, så jeg er ikke helt galt på den. Og så ikke så meget mere om klatkager aka. pandekager. Server dem med hvad du lyster. Jeg har samlet lidt utraditionelt tilbehør på mine billeder; Lakridssukker, lakridssirup, karamel, hyldeblomstsirup, ribsmarmelade, ahornsirup og selvfølgelig også en omgang kanelsukker. Men der er 100 andre muligheder.
I aften skal jeg ikke spise risengrød, men istedet er jeg blevet inviteret i biografen. Faktisk stod den også på lækker mad igår, med både steg, sauce og rødvin. På en ganske almindelig tirsdag. Jo, jeg er dælme forkælet til op over begge ører. Så det vil jeg nyde i fulde drag, flette fingre og bare hygge. Tiltrængt efter en lange studiedage - heldigvis sker der spændende ting, herunder planlægning af mini-bachelors emne. Mere om det senere , for det bliver rigtig interessant.
Ingredienser
- Ca. 4 dl kold risengrød
- 2 æg - delt i blomme og hvider
- Korn af ½ vaniljestang
- 1-2 spsk sukker
- 1 spsk kartoffelmel
- ¼ tsk kardemomme, kan udelades
- 1 tsk revet citronskal, kan udelades
Sådan gør du
- Bland risengrød, æggeblommer, vanilje, sukker, kartoffelmel, kardemomme og citron godt sammen. Pisk æggehviderne hvide og luftige.
- Vend forsigtig de piskede æggehvider i dejen.
- Varm en pande op med smør og sæt klatter af dejen (som pandekager) på panden.
- Bag klatkagerne ca. 3 minutter på hver side ved jævn varme.
- Server straks eller spis dem kolde.
Sidsel
Kardemomme og citron SKAL udskiftes med kanel, appelsin, kakao m.m.
Hihi
Kh Sidsel :)
Loui
Hehe, der er vist en smagssag ;) Kan slet ikke leve uden min kardemomme :D Meeen må da indrømme kanel og appelsin slet ikke er dårligt i klatkager :)
Johanne
Jeg er ikke vild med hverken risengrød eller risalamande. Til gengæld vil jeg bare lige bekræfte din første konklusion: julefrokoster på statskundskab er vilde! Nu har jeg læst i over tre år, og samtlige julefrokoster er stukket helt af ;)
Ha' en god dag :-)