• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Sødt bagværk

    Klatkager af risengrød

    Af Louise | 3 Comments

    klatkager af risengrød

    Jeg har opnået rekord denne december. I risengrødsspisning! Ja, jeg plejer faktisk ikke være udpræget vild med den muntre grød, men tilgengæld med fætteren; risalamande. Den ryger lige ned i løgnhalsen. Denne december har jeg dog præsteret, at kokkere risengrød hele 3 gange, hvilket måske ikke lyder af meget, men i min bog er helt hen i vejret.

    På min første studie, statskundskab, skulle vi jo selvfølgelige holde den obligatoriske julefrokost. Åhh, 19 år og stadig frisk og frejdig (; Nå men, vi skulle jo så medbringe hver sin råvare/ret og jeg trak selvfølgelig nitten. Risalamande.. Til 40 mennesker! Det betød jeg kogte risengrød i hele døgn. Indtil der opstod et problem; skålemangel. Hvordan opbevarer og transporterer man 10 liter risalamande?
    I en spand, selvfølgelig. Så da dagen oprendt traskede jeg gennem Århus gader med en 10 L spand fyldt  til randen. I stiletter, kjole og ....snevejr!

    Julefrokosten er endnu den bedste til dags dato og risalamande forsvandt. Meeen risengrødskogning har jeg stadig et ambivalent forhold til. Indtil i år. Så hvad kan vi konkludere? 1. Statskundskab kan feste, som ingen andre. 2. Det tager 5 år at bearbejde et risengrøds-mareridt. 3. Men så skal man også passe på. Den sniger sig ind på en igen (;

     

    klatkager af risengrødOg klatkager. Den obligatoriske ret af rester. Lige i min ånd. Jeg har endnu ikke selv lavet dem før, så de blev lidt i min æbleskive-stil - hvor æggehvider bliver pisket luftige og giver dejen et fantastisk resultat. Jeg så det faktisk også inde hos Valdemarsro efter de blev kreeret, så jeg er ikke helt galt på den. Og så ikke så meget mere om klatkager aka. pandekager. Server dem med hvad du lyster. Jeg har samlet lidt utraditionelt tilbehør på mine billeder; Lakridssukker, lakridssirup, karamel, hyldeblomstsirup, ribsmarmelade, ahornsirup og selvfølgelig også en omgang kanelsukker. Men der er 100 andre muligheder.

    I aften skal jeg ikke spise risengrød, men istedet er jeg blevet inviteret i biografen. Faktisk stod den også på lækker mad igår, med både steg, sauce og rødvin. På en ganske almindelig tirsdag. Jo, jeg er dælme forkælet til op over begge ører. Så det vil jeg nyde i fulde drag, flette fingre og bare hygge. Tiltrængt efter en lange studiedage - heldigvis sker der spændende ting, herunder planlægning af mini-bachelors emne. Mere om det senere , for det bliver rigtig interessant.

    klatkager af risengrød

    🍴 Opskrift

    Klatkager af risengrød // m. kardemomme og citron

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid5 minutter minutter
    Tilb. tid20 minutter minutter

    Ingredienser

    • Ca. 4 dl kold risengrød
    • 2 æg - delt i blomme og hvider
    • Korn af ½ vaniljestang
    • 1-2 spsk sukker
    • 1 spsk kartoffelmel
    • ¼ tsk kardemomme, kan udelades
    • 1 tsk revet citronskal, kan udelades
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland risengrød, æggeblommer, vanilje, sukker, kartoffelmel, kardemomme og citron godt sammen. Pisk æggehviderne hvide og luftige.
    • Vend forsigtig de piskede æggehvider i dejen.
    • Varm en pande op med smør og sæt klatter af dejen (som pandekager) på panden.
    • Bag klatkagerne ca. 3 minutter på hver side ved jævn varme.
    • Server straks eller spis dem kolde.

    Noter

    Kardemomme og citron skal udskiftes med kanel, appelsin, kakao m.m.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    klatkager af risengrød

    Mere sulten?

    • Norske klejner opskrift
      Norske klejner
    • kranse med appelsin og remonce - julekranse - julesnurrer (2)
      Kranse med remonce og appelsin
    • Havregrynscookies - opskrift på cookies med havregryn og chokolade
      Havregrynscookies
    • Julekrans - kager til jul
      5 kager til jul

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Sidsel

      december 12, 2013 at 7:17 pm

      Kardemomme og citron SKAL udskiftes med kanel, appelsin, kakao m.m.

      Hihi
      Kh Sidsel :)

      Svar
      • Loui

        december 12, 2013 at 10:36 pm

        Hehe, der er vist en smagssag ;) Kan slet ikke leve uden min kardemomme :D Meeen må da indrømme kanel og appelsin slet ikke er dårligt i klatkager :)

    2. Johanne

      december 11, 2013 at 10:46 am

      Jeg er ikke vild med hverken risengrød eller risalamande. Til gengæld vil jeg bare lige bekræfte din første konklusion: julefrokoster på statskundskab er vilde! Nu har jeg læst i over tre år, og samtlige julefrokoster er stukket helt af ;)
      Ha' en god dag :-)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen