• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Cookies og småkager

    My cup of tea // Teabag cookies

    Af Louise | 10 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    tea bag cookies Glædelig 1. december og endda også 1. advent. Jeg har brugt den hellige søndag på bagning - både brød og kager. De her fine tepose-småkager har floreret på internettet i lange tider og jeg har ligeledes haft dem på min "to-try"-liste alt for længe. Jeg kan slet, slet ikke stå for utraditionelle småkager og de her slår altså de fleste - for hold nu op de er dekorative. Ja, jeg er pinligt begejstret.

    Jeg brugte opskriften fra www.silkroutes.com, men egentlig er det bare en ganske almindelig småkage-dej. Fremgangsmåden er ret simpel, men kan være lidt tricky, da det kræver målearbejde. Rent faktisk fåes en kageudstikker til sådanne teabags, men indtil jeg falder over sådan en i Danmark, har jeg fundet billeder af fremgangsmåde på www.teaspoonsf.com. Ja, jeg var for doven til selv, at tage billeder af den. Men som det venlige menneske jeg er, har jeg omregnet opskriften fra cup til gram og skrevet den på dansk (;

    Da jeg lavede småkagerne, slog det mig at de til forveksling ligner et "til-og-fra"-kort, man kan sætte på gaver, også brugt som mærkater på mange patentglas. I ved, de der brune mærkater. Så vil du være rigtig fiks til jul eller bare til en værtindegave, så bag sådanne småkager, skriv med icing eller en mad-pen på dem og brug som fin mærkat. Hey hey, det må være julens geniale ide (;

    Og så er mine guldkorn vist også brugt op for idag. Jeg vil smide mig i lænestolen med en småkage og et krus glühwein - min adventsgave. For selvom jeg for længst er flyttet fra Mutters skørter, så er jeg møgforkælet og får jeg stadig adventspakker i den store julesokke (: Det er bare rigtig hyggeligt  ...og voksengaver duer bestemt også ligeså godt i sokken (:

    tea bag biscuits

    Tea-bag cookies

    Tea-bag cookies
    Print Email Pin
    Tilb. tid8 minutter minutter
    Samlet tid8 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 150 g sukker
    • 100 g blødt smør
    • 1 æg
    • 2 tsk vaniljesukker
    • ½ tsk bagepulver
    • 225 g hvedemel
    • 150 g mørk chokolade
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
    • Tilsæt æg og vanilje og pisk igen.
    • Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det lidt af gangen, mens der røres.
    • Saml dejen og pak den ind i madfilm. Læg den i køleskabet min. 1 time.
    • Tag dejen ud og lad den ligge 15 minutter på køkkenbordet.
    • Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på 0,5 cm tykkelse.
    • Skær dejen ud i firkanter a 4 cm i bredde x 5 cm i højde. Snit hjørnet af (0,5 cm), så det bliver en te-pose figur. Evt. print en skabelon ud og brug den for et ensartet resultat.
    • Prik hul i toppen af figurerne med en tændstik.
    • Læg figurerne på en bageplade med bagepapir.
    • Bag dem ved 175 grader i ca. 8 minutter. Hold øje - bagetiden varierer meget.
    • Tag kagerne ud og afkøl dem på en bagerist.
    • Temperer chokoladen og hæld den på et drikkeglas.
    • Dyp kagerne i glasset, så chokoladen dækker halvdelen. Drys chokoladen godt af og lad kagerne tørre på et stykke bagepapir.
    • Når chokoladen er størknet bindes en snor i kagerne og de serveres.
    • Opbevar småkagerne i en lufttæt boks.

    Noter

    Prøv at tilsætte 1 tsk revet citronskal til dejen eller pynt den våde chokolade med kokosmel, kakaopulver eller lakrids.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    tea bag biscuits

    Mere sulten?

    • Chokolade flagermus med oreo - halloween slik og treats
      Flagermus med chokolade og Oreo
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • Havregrynscookies - opskrift på cookies med havregryn og chokolade
      Havregrynscookies
    • Brunkager - opskrift på jule småkager
      Brunkager

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Line

      december 02, 2013 at 10:57 pm

      Ejjjj, de er jo FANTASTISKE! Hvor er det bare en god idé! :o)
      Tusind tak for inspirationen.

      Svar
    2. Fru Kofoeds Køkken

      december 02, 2013 at 1:22 pm

      Supercute idé! Man skal bare passe på, at man ikke kommer til at hælde tevandet over dem ;)

      Svar
      • Loui

        december 02, 2013 at 5:43 pm

        Haha, ja præcis ;)

    3. Michela

      december 02, 2013 at 10:54 am

      De er super fine :)
      http://www.byguldahl.dk

      Svar
      • Loui

        december 02, 2013 at 5:43 pm

        Tak :)

    4. Piskeriset

      december 02, 2013 at 12:10 am

      De er rigtig søde - supergod idé til en småkage :-)

      Svar
      • Loui

        december 02, 2013 at 5:44 pm

        Jep, der skal ske lidt med de traditionelle småkager :)

    5. Frida@bakedbyblondie

      december 01, 2013 at 10:44 pm

      Hvor er de dog fine! Sikke en god gaveide :-)

      Svar
      • Loui

        december 02, 2013 at 5:44 pm

        Tak :) Orh ja, det ville være en rigtig god ide :)

    6. Ulrika - den glade kagekone

      december 01, 2013 at 8:27 pm

      Sikken sød ide!
      De bedste julehilsner fra Ulrika

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen