Glædelig 1. december og endda også 1. advent. Jeg har brugt den hellige søndag på bagning - både brød og kager. De her fine tepose-småkager har floreret på internettet i lange tider og jeg har ligeledes haft dem på min "to-try"-liste alt for længe. Jeg kan slet, slet ikke stå for utraditionelle småkager og de her slår altså de fleste - for hold nu op de er dekorative. Ja, jeg er pinligt begejstret.
Jeg brugte opskriften fra www.silkroutes.com, men egentlig er det bare en ganske almindelig småkage-dej. Fremgangsmåden er ret simpel, men kan være lidt tricky, da det kræver målearbejde. Rent faktisk fåes en kageudstikker til sådanne teabags, men indtil jeg falder over sådan en i Danmark, har jeg fundet billeder af fremgangsmåde på www.teaspoonsf.com. Ja, jeg var for doven til selv, at tage billeder af den. Men som det venlige menneske jeg er, har jeg omregnet opskriften fra cup til gram og skrevet den på dansk (;
Da jeg lavede småkagerne, slog det mig at de til forveksling ligner et "til-og-fra"-kort, man kan sætte på gaver, også brugt som mærkater på mange patentglas. I ved, de der brune mærkater. Så vil du være rigtig fiks til jul eller bare til en værtindegave, så bag sådanne småkager, skriv med icing eller en mad-pen på dem og brug som fin mærkat. Hey hey, det må være julens geniale ide (;
Og så er mine guldkorn vist også brugt op for idag. Jeg vil smide mig i lænestolen med en småkage og et krus glühwein - min adventsgave. For selvom jeg for længst er flyttet fra Mutters skørter, så er jeg møgforkælet og får jeg stadig adventspakker i den store julesokke (: Det er bare rigtig hyggeligt ...og voksengaver duer bestemt også ligeså godt i sokken (:
Ingredienser
- 150 g sukker
- 100 g blødt smør
- 1 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ tsk bagepulver
- 225 g hvedemel
- 150 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
- Tilsæt æg og vanilje og pisk igen.
- Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det lidt af gangen, mens der røres.
- Saml dejen og pak den ind i madfilm. Læg den i køleskabet min. 1 time.
- Tag dejen ud og lad den ligge 15 minutter på køkkenbordet.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på 0,5 cm tykkelse.
- Skær dejen ud i firkanter a 4 cm i bredde x 5 cm i højde. Snit hjørnet af (0,5 cm), så det bliver en te-pose figur. Evt. print en skabelon ud og brug den for et ensartet resultat.
- Prik hul i toppen af figurerne med en tændstik.
- Læg figurerne på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem ved 175 grader i ca. 8 minutter. Hold øje - bagetiden varierer meget.
- Tag kagerne ud og afkøl dem på en bagerist.
- Temperer chokoladen og hæld den på et drikkeglas.
- Dyp kagerne i glasset, så chokoladen dækker halvdelen. Drys chokoladen godt af og lad kagerne tørre på et stykke bagepapir.
- Når chokoladen er størknet bindes en snor i kagerne og de serveres.
- Opbevar småkagerne i en lufttæt boks.
Line
Ejjjj, de er jo FANTASTISKE! Hvor er det bare en god idé! :o)
Tusind tak for inspirationen.
Fru Kofoeds Køkken
Supercute idé! Man skal bare passe på, at man ikke kommer til at hælde tevandet over dem ;)
Loui
Haha, ja præcis ;)
Michela
De er super fine :)
http://www.byguldahl.dk
Loui
Tak :)
Piskeriset
De er rigtig søde - supergod idé til en småkage :-)
Loui
Jep, der skal ske lidt med de traditionelle småkager :)
Frida@bakedbyblondie
Hvor er de dog fine! Sikke en god gaveide :-)
Loui
Tak :) Orh ja, det ville være en rigtig god ide :)
Ulrika - den glade kagekone
Sikken sød ide!
De bedste julehilsner fra Ulrika