Sne. Minusgrader. Januar. Kan det blive værre? Lur mig om det ikke kan, for jeg kaster da lige ordet "rodfrugter" i puljen også. Så er der dømt gråt i gråt med kedeligt på ;)
Jeg har efterhånden fået lidt for mange rodfrugter de sidste måneder og de traditionelle opskrift-versioner er snart så brugte, at de hellere ikke gider mere.
Rodfrugterne vil faktisk slet ikke ned i indkøbskurven! Når jeg endelig får dem bakset hjem med møge og besvær, skuler de bare olmt resten af ugen i køleskabet, mens jeg rækker tunge den anden vej. Ja, vi har fået nok af hinandens selskab nu, og invitationen til forårets grønt er da også sendt afsted med eksprespost afsted. Med sirlig håndskrift og fint brev papir. Nu venter vi bare, indtil rodfrugterne kan komme på ferie og jeg kan få nye gæster. Og vi venter.....
Indtil da har vi indgået et kompromis! Rodfrugterne finder al deres lækkerhed frem og jeg gransker hovedet for nye eksperimenter. Ikke mere brok. Ikke mere kedelighed.
Og minsandten om det ikke virker, for med denne her opskrift var vi alle glade; både rodfrugter og jeg. Nåhr ja, for ikke at nævne pengepung og tidsrøvere. Der var nemlig skæppeskøn aftensmad og madpakke både mandag og tirsdag. Ny spirende kærlighed. Måske er de rodfrugter slet ikke så slemme...?
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Meeen jeg glæder mig nu til foråret.
.......Og det var keyword til forårets grønt gerne må ankomme!! Nu!
Snestormen har dog overtaget her til morgen og vi holder "læs-os-gennem-17-hardcore-teori-bøger-på engelsk-dag-hjemme". Det betyder klart, at jeg kaster resten af rødbederne i juiceren - sammen med gulerod, æble, citron og masser af ingefær. Så er jeg kørerende indtil middagsluren kommer snigende! Sådan en er vigtig ;)
Ingredienser
- 3-4 mellemstore rødbeder
- 3-4 pastinakker
- 2 gulerødder
- 2 porrer
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk chiliflager
- salt/peber
- ½ dl tahin
- ½ dl citronsaft
- 1 dl vand
- 1 tsk grov sennep
- ½ dl friskhakket persille
- salt/peber
- 2 dl kogte kerner, hvede, spelt, byg osv.
- 1 granatæble
- Friskhakket persille
Sådan gør du
- Skær rodfrugterne i grove tern og porrerne i tynde ringe.
- Fordel dem i en bradepande.
- Tilsæt olie, spidskommen, chili, salt, peber og vend det godt med grøntsagerne.
- Bag rodfrugterne ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. De skal være møre, men have bid.
- Lad dem køle lidt af.
- Pisk tahin. citronsaft, vand, sennep, persille, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.
- Bland de bagte ledafkølede rodfrugter med kerner og dressing.
- Fordel granatæblekerner og friskhakket persille over salat.
- Server!
Fru Kofoeds Køkken
Hvor er det sjovt, jeg ville jo give min højre arm for at kunne mæske mig i bagte rodfrugter, men min vægt kan ikke klare det høje glykæmiske indeks, så kun kål og overjordsgrønt til mig! Dengang jeg stadig spiste bagte rodfrugter, spiste jeg dem dog også gerne netop i en tahindressing, bare rørt på græsk yoghurt. Det var fantastisk!
Karen
Det lyder som en god dressing til bagte rodfrugter - jeg vil nok putte hvidløg i dressingen i stedet for sennep - det holder vampyrerne væk.Jeg har lige lavet et indlæg med en masse links til mad med rodfrugter - du kan kigge på det, når du er færdig med alle dine hard core studiebøger - eller når du trænger til en pause :-) Måske er der noget, der kan friste, mens vi venter på forår.
http://dalsgaardiskivholme.com/2014/01/27/hverdagsmad-med-rodfrugter/
God arbejdslyst og vh/Karen