Jeg er gået lidt i trodsighed over januars sundhedshysteri, som virker ekstra ekstrem i år. Jojo, bevares jeg forstår den udmærket, men man får bare et ret ambivalent forhold til hele sundheds-kur-bølgen, når man har brugt flere år på at studere fænomenet via uddannelsen. Jep, en sur, kritisk dame, er jeg (;
Ej, fred være med det, jeg hepper på alle der har taget skeen i den anden hånd og smider lidt flere kilometer i skoene, lidt flere rare sager i kurven og lidt mere smil på læben.
Så er der nemlig ekstra god plads til en søndagstreat til de søde tænder, som altså ikke forsvinder. Ligemeget hvor langt man løber eller litervis af skyr, som bliver kørt ned. Så hey, slå måsen i sofaen og nyd nu kaffen og det her lækre brød på en højhellig søndag. Jeg er sikker på det er fortjent.
Jeg har ihvertfald selv gjort mig yderst umage til det (: En weekend med opgaveskrivning krævede en aftenskaffe-sødhed i går og velkommen til det her fine brød.
Marmeladen, jeg brugte, er en ny yndlings, jeg efterhånden har fået lavet et par glas af siden sommer. Ribs, solbær og jordbær. En fantastisk multi-marmelade med den rette syrlighed og sødhed. Ork, den er genial.
Men fik du ikke lige plyndret en bærbusk i sensommeren, så har supermarkedet metervis af ganske fin marmelade. Pluk din yndlings på bærhylden og brug den i brødet. Du kan også spankulere over til de andre glas...du ved dem med über-rar nutella, peanutbutter og chokolade-smørelse. Tro det eller ej, med det dur også virkelig godt pakket ind i brødet (; Og skal der syndes, så skal det gøres med den absolutte, favorit, syndige smag.
Nu kan jeg ikke trække tiden mere, for min opgave råber irriterende højt. Og det gør motionscyklen også (!). Jojo, min januar er skam hellere ikke helt fri for nye tiltag. En udfordring fra kæresten. Og den skal jeg nok vinde. Ha. (;
Instagram, Twitter og Facebook - følg med.
Ingredienser
- 50 g gær
- 3 dl lunet mælk
- 100 g smeltet smør
- 1 æg
- 1-2 modne banan - moset
- 2 tsk vaniljeessens
- 1 dl hvid hvedemel
- 8 dl hevdemel
- 1 dl god marmelade
Sådan gør du
- Oplæs gær i den lune mælk.
- Tilsæt smør, æg, banan, vanilje og hvid hvedemel.
- Kom hvedemelet i lidt af gangen og ælt dejen sammen. Den må endelig ikke blive for tør, så hold gerne lidt af melet tilbage.
- Når dejen er smidig og glat dækkes skålen med et klæde og efterhæver ca. 30 minutter.
- Rul dejen ud til en rektangel, som på den lange led passer en rugbrødsform. Dejen skal være ca. 1 cm i tykkelse.
- Smør dejen med marmeladen og rul dernæst dejen sammen til en "roulade". Pas på marmeladen ikke løber ud undervejs.
- Kom brødet i formen med samlingen nedad og lad det efterhæve 20 minutter.
- Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det ved 200 grader i ca. 30-35 minutter.
- Lad det køle lidt af i formen, så evt. udløben marmelade suges ind i brødet.
- Vip det ud og afkøl på en bagerist.
- Spis det lunt eller rist det daggammelt.
Noter
Gitte
MUMS det ser super lækkert ud, det skal prøves... måske med lidt remonce sammen med marmeladen ;-)
Gitte :-)
Rikke
Pøj pøj med at vinde :-)
// Rikke //
Loui
Tak, Rikke ;)
A + K = ♥
Selvsmurt syltetøjsmad - sådan :D
- Anne
Loui
Haha, ja, præcis ;)
God søndag :)