Tilbage på pinden. Eller sådan noglelunde, for jeg er stadig ret medtaget. Men hverdagen er stille og roligt ved at indfinde sig og den går sin sædvanelige gang. Dog lige med den undtagelse, at jeg også lige er flyttet, så der er rent kaos i det lille hjem for tiden.
Well, over til maden og madbloggen, det andet tager vi senere på ugen. Jeg flashede en ret fin pink dej på Instragram og Facebook i sidste uge, som selvfølgelig var planlagt til bloggen efterfølgende. Nu er den her så!
Ja, når man bager med rødbede, så ændrer den fine pink farve sig desværre til laksefarvet. Men hey, den er nu også meget dekorativ. Vigtigst af alt er smagen dog helt i top.
Rødbedepestoen var jeg ikke dedikeret nok til at begive mig ud i (Læs: alt for meget rengøring!), så det blev en indkøbt variant. I de fleste større supermarkeder og specialbutikker er udbuddet af forskellige pestoer efterhånden ret omfattende. Ej, okay - det er da bredere end lige rød og grøn. Derudover er kvaliteten også ved, at følge efter. Her taler vi nødder og kerner istedet for brød, samt bedre olier og nåhr ja, rent faktisk de ingredienser, som man kan forvente i en pesto. Det er skam store sager fra fødevareindustrien.
Ellers er brødene lige ud af landevejen. Jeg har speedet sundheden lidt op med skyr og groft mel, min all-time favorit "hvid hvede". Så er der lige plads til godt med saltede mandler i og jo, lækkert pålæg. De er nemlig ret skønne til madpakken.
Jeg har endnu en brød-sag i baghånden til denne uge, denne gang i den anden (søde) grøft, meeeen dog stadig januar-venlig.
Nu vil jeg grave mig frem til sofaen og bruge aftenen i selskab med en håndfuld svedende herrer og én snorkende ved min side....mens jeg savner min lille pelsklump på dynen. Puuh, aftenener er hårde.
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl lunken vand
- 1 dl skyr
- 1 tsk salt
- 1 dl rødbedepesto
- 50 g saltede mandler
- 5 dl hvid hvedemel
- 7 dl hvedemel
Sådan gør du
- Rør gær ud i vandet.
- Tilsæt skyr, salt, rødbedepesto, mandler og hvid hvede - rør det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen mens dejen æltes sammen. Ælt til den er smidig, men stadig let klistret.
- Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve 1,5 time tildækket.
- Kom forsigtig dejen ud på et meldrysset bord, bred den ud til en firkant og del den med en bagespatel i passende firkanter.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad brødene hæve 30 minutter.
- Pensl med kold kaffe eller sammenpisket æg og bag brødene ved 225 grader i ca. 20 minutter.
- Afkøl brødene på en bagerist.
Noter
Jette
Så gode boller
Jette
De er helt fantastiske :)
Linda
Uhhhmm lækre brød! Og så smukke smukke billeder ♥
Loui
Tusinde tak, Linda :)
Fru Kofoeds Køkken
Genial idé med hele saltmandler i brød! Det må jeg prøve. Superlækre billeder i øvrigt :)
Loui
Hehe, følte også jeg lige fik en åbenbaring der med dem og så kunne det kun gå for langsomt med at få bagt ;) Tusinde tak :)
Heidi Pedersen
Har du hakket mandlerne groft, eller er de hele? :)
Loui
De er hele - med skal :)