Ugens madpakke er lige præcis det her pæne brød. Godt nok ikke det helt rigtige franske fougasse, men i stedet den fancy nordiske udgave. Jeg er gået helt spadalsk i krydderier her i februar og har genopdaget alverdens tørrede varianter igen. Måske fordi de havde gemt sig ualmindeligt godt bagerst i mit køkkenskab, men så så dagslyset på vej ned i en flyttekasse. Salvie, estragon, herbes de provence, enebær, fennikel, merian ...you name it.
Salvie vandt den her omgang og røg i brødene. Ligeledes gjorde den trætte squash og hytteost - som efterhånden har slået rod i køleskabet. Ja, det er faktisk lige før at der er navn på hylden til den - så ofte er den gæst.
Og så kan jeg vist ikke koge mere suppe på de her brød. De er rare helt ud til fingrespidserne og smager formidabelt med en omgang salat eller bare kold laks og lidt dyppelse.
Udover at spise pæn frokost, bød gårsdagen på oplæg og udarbejdelse af adfærdsprofil af Estimete - en virksomhed med speciale i professionelle personlighedsprofiler, teamprofiler og HR-analyser. Det var 4 timer med fuld fart på og som resulterede i både teamprofil og personlig profil.
Ikke overraskende resultat for mit eget vedkommende, men alligevel tankevækkende, når det bliver sat så visuelt op. Jeg blev i hvert fald bekræftet i, at jeg er på vej ud i det arbejdsliv som er spot on for mig.
Og skal vi så bare sige, at jeg måske skal bage ualmindeligt meget kage til mit gruppearbejde, for at modbevise min manglende "grønne" fællesskabsorientering ;)
Måske jeg allerede er i gang i køkkenet? Jeg har nemlig i skrivende stund hevet adskillige skåle ud af skabet......
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl dansk vand
- 1 lille revet squash
- 1,5 dl hytteost
- 1 spsk honning
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk salt
- 1 tsk salvie, kan udelades
- 5 dl hvid hvede
- 9 dl hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen hvedemelet og rør det godt.
- Kom hvedemelet i lidt af gangen og ælt dejen godt til den er smidig og glat (ca. 10 minutter).
- Dæk skålen til med film og lad dejen hæve 1,5-2 timer.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 eller 16 stykker afhængig af om der laves fougasse eller brud.
- Fougasse: Tryk stykkerne flade og bred dem lidt ud - de skal ikke være for pæne, bare rustikke.
- Brud: Kom stykkerne i en smurt lille bradepande med ½ cm mellem hver.
- Lad brødene hæve 45 minutter.
- Fougasse: skær med en meget skarp kniv 3 snit i midten af brødene og hiv hullerne lidt større.
- Pensl med sammenpisket æg eller kold kaffe. Drys med lidt mel og evt. salt/salvie
- Bag brødene ved 200 grader i ca. 20 minutter ved fougrasse og 35 minutter ved brud.
- Afkøl på en bagerist.
karen
Ser yderst lækkert ud...smuk Fougasse! (UDEN "r" :-) )
Loui&bearnaisen
Tak, karen :) Hahaha, ja, det r har jeg da vist været ret gennemført med ;) Tak for "head up"